به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از المیادین، کشورهای عربی ثروتهای طبیعی زیادی دارند که درآمدهای زیادی برای آنها در پی دارد اما این درآمدها در بیشتر اوقات به تامین رفاه و آسایش شهروندان این کشورها منجر نشده است، به گونهای که حدود یک سوم اعراب زیر خط فقر زندگی میکنند.
تیما رومانی خبرنگار المیادین در گزارشی تصویری به بررسی فقر و ثروت در کشورهای عربی پرداخت و گفت: با وجود آن که کشورهای عربی ثروتهای طبیعی زیاد و ذخایر مالی هنگفتی دارند، میزان فقر در این کشورها از 30 درصد پایینتر نیامده است.
بانک جهانی و صندوق بین المللی پول و دیگر موسسههای بینالمللی در خصوص تعریف فقر توافق دارند و ناتوانی از تامین نیازهای اساسی یا زندگی با کمتر از یک دلار و 25 سنت برای هر نفر را فقر میدانند.
فقر معمولا با پدیدههای مختلفی در ارتباط است که بارزترین آنها افزایش حاشیهنشینی، گسترش فقر، افزایش میزان بیسوادی، کار کردن زنان و کودکان، کاهش اعتبارات اختصاص یافته برای آموزش و بهداشت و فقدان آب سالم و قابل آشامیدن از جمله این پدیدهها به شمار میروند.
بر اساس این گزارش، "یمن" و "سودان" فقیرترین کشورهای عربی به شمار میروند، به گونهای که جمعیت فقرای آنها به بیش از 45 درصد رسیده است.
در خصوص میزان فقر در کشورهای حوزه خلیج فارس نیز؛ میزان فقر در امارات به 19.5 درصد رسیده است، حال آن که فقر در عربستان حدود 12.7 درصد است.
انتهای پیام/