مدیر پایگاه تحقیقاتی اصفهان با تاکید بر اینکه اسپرم تزریق شده باید قادر به بارور سازی تخمک باشد، اظهار داشت: این در حالی است که در برخی از بیماران مشاهده میشود که تخمکها هرگز لقاح پیدا نمیکنند و بیمار در این مرحله که بیهوش شده و هزینههای دارو و درمان را پرداخت کرده است، جنینی برای انتقال نداریم.
وی با بیان اینکه این امر موجب سرخوردگی و افسردگی این دسته از بیماران میشود، خاطر نشان کرد: از این رو ما به دنبال علل این اتفاق بودیم که با انجام مطالعاتی به روشهای مولکولی دست یافتیم که بتوانیم این دسته از بیماران که پس از تزریق اسپرم لقاح در تخمک رخ نمیدهد را شناسایی کنیم.
نصراصفهانی با تاکید بر اینکه این یافتهها در حد تحقیقات است، یادآور شد: با استفاده از این روش ما میتوانیم با غربالگری بیماران قبل از انجام عمل میکرو انجکشن، عدم لقاح را در آنها پیش بینی کنیم و در صورت مهیا بودن همه شرایط اقدام به انجام این عمل شود.
وی با بیان اینکه این مطالعات از 3 سال قبل آغاز شده است، اضافه کرد: در حال حاضر در حال توسعه این مطالعات هستیم تا بتوانیم شاخصها را به طور دقیقتری تعیین کنیم این امر موجب تعیین آستانه زوج بارور و نابارور خواهد شد.
نصر اصفهانی در این باره توضیح داد: در صورتی که بیان ژنها از یک حد آستانهای بالاتر بوده میتوانیم به بیمار پیشنهاد کنیم که اگر قصد انجام عمل میکرو انجکشن را دارد همراه آن باید اقدام به فعال سازی تخمک شود تا انجام این عمل با شکست در لقاح و باروری همراه نباشد.
مدیر پایگاه تحقیقاتی اصفهان با بیان اینکه فعال سازی تخمکها بر روی بیماران مورد نظر انجام شده است، خاطر نشان کرد: در حال حاضر مطالعاتی را در دستور کار داریم که این اقدام بر روی چه بیمارانی قابل انجام است از این رو انتخاب صحیح بیماران فاز دیگر این مطالعات خواهد بود.