به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از بی بی سی؛ "عباس عراقچی"، معاون وزیر خارجه ایران، گفته است اختلافات فنی و سیاسی حل شدهاند و "تصمیمگیری نهایی درباره راهحل مسائل باقیمانده" در پایتختها صورت میگیرد.
"عراقچی" که سرپرستی هیئت تهران را در مذاکرات بر عهده داشت، گفته است نتیجه تا دو روز آینده اعلام میشود و پس از آن گام نخست اجرای توافقنامه ژنو برداشته خواهد شد.
"مایکل مان"، سخنگوی "کاترین اشتون" نیز گفته است در این دور از گفتوگوها "درباره همه موضوعات مربوطه پیشرفت بسیار خوبی به دست آمد."
سخنگوی رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم مانند طرف ایرانی گفته است توافقات بهدستآمده باید به تایید دولتهای مذاکرهکننده برسد.
روز پنجشنبه "عباس عراقچی" با "وندی شرمن"، همتای آمریکاییاش و "هلگا اشمیت"، معاون "کاترین اشتون"، نشستی سهجانبه داشتند."عراقچی" و شرمن جداگانه نیز با یکدیگر مذاکره کردهاند.
طی هفتههای گذشته مذاکرات کارشناسی ایران و ۱+۵ برای اجرای توافق ژنو در جریان بود.
توافق ژنو که از آن به عنوان "برنامه اقدام مشترک" یاد میشود، در پی مذاکرات ایران و شش قدرت جهانی شامل آمریکا، انگلیس، چین، روسیه، فرانسه و آلمان در ۳ آذر (۲۴ نوامبر) به دست آمد.
براساس متنی از این توافق که در رسانهها منتشر شده، قرار شده ایران به مدت شش ماه بعضی از برنامههای هسته ای خود را محدود و امکان بازرسی گستردهتر را فراهم کند و طرف مقابل نیز از وضع تحریمهای جدید علیه جمهوری اسلامی خودداری ورزد و از فشار تحریمها در بعضی زمینهها بکاهد.
انتظار دو طرف این بوده که در این شش ماه، شرایط برای دستیابی به توافق بر سر حل و فصل دایمی پرونده هستهای جمهوری اسلامی فراهم شود.
"جن ساکی"، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نیز گفته که مذاکرات کارشناسی اخیر "پیشرفت خوبی" داشته است.
توافق اولیه در ژنو، منتقدانی هم داشته است.برخی از چهرههای تندرو در این باره از دولت انتقاد کردهاند.
در ایالات متحده گروهی از منتقدان سیاست "باراک اوباما" در قابل ایران، در سنا توانستهاند حمایت اکثریت سناتورها از طرح تشدید تحریمها علیه ایران را جلب کنند.
تاکنون رسما ۵۹ سناتور از طرح "ایران عاری از سلاح هسته ای" حمایت کردهاند که خواستار وضع تحریمهای بیشتر علیه ایران در صورت عملنکردن به توافق ژنو یا سرباز زدن از پذیرفتن یک توافق نهایی "قابلقبول" است.
پیشتر سخنگوی کاخ سفید گفته بود باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا، چنین طرحی را وتو خواهد کرد.
در واکنش به افزایش حمایتها از این طرح در سنا، دولت آمریکا بهشدت علیه آن موضع گرفته است.
"برنادت میهان"، سخنگوی شورای امنیت ملی ایالات متحده در بیانیهای گفته است: "اگر برخی اعضای کنگره مایلند ایالات متحده به اقدام نظامی دست بزند، بهتر است در برابر مردم آمریکا صراحت لهجه به خرج دهند."
"باراک اوباما"، رئیسجمهوری آمریکا، پیشتر تاکید کرده بود که وضع تحریمهای بیشتر علیه ایران در شرایط زمانی فعلی، تنها دو گزینه اقدام نظامی علیه ایران یا دستپیداکردن احتمالی تهران به سلاح هستهای را پیش رو میگذارد.
در حالیکه اسرائیل و برخی کشورهای غرب به فعالیتهای هستهای ایران بدگمان هستند . ایران همواره این اتهام را رد کرده و صراحتاً اعلام کرده است که صرفا در پی تولید برق و دیگر استفادههای صلحآمیز است.