به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران، روزنامه لالیبر بلژیک در گزارش جدیدیبه قلم "مولدر رافائل" نوشت، در روابط بین الملل، معمولاً جهان اقتصاد سرعتی بیشتر از جهان سیاست دارد. در حالی که قرار است اتحادیه اروپا به زودی فرایند کاهش تحریم های ایران را آغاز کند، شرکت های آسیایی به صورت انبوه در حال بازگشت به این کشور هستند.
سابیان سوئتان، مسئول تجارت بین الملل در سازمان کارفرمایی و اتاق بازرگانی بروکسل (BECI) میگوید: «همه به ایران می روند».
به نوشته روزنامه لالیبر بلژیک، به عنوان نمونه، از زمان امضای توافق بر سر برنامه هستهای ایران در ژنو در اواخر ماه نوامبر، غولهای داروسازی مانند مرک و یا سونافی (SONAFI) فرانسه کار بازاریابی در جمهوری اسلامی ایران را آغاز کرده اند. به عنوان یادآوری لازم به ذکر است که بر اساس توافق ژنو که میان تهران و کشورهای گروه پنج به علاوه یک، شامل آمریکا ، انگلیس، فرانسه، چین، روسیه و آلمان به امضا رسید، ایران شاهد کاهش بخشی از تحریمهای غرب خواهد بود. با این حال، این روند چند ماه یا حتی چندسال به طول خواهد انجامید.
این روزنامه مینویسد: این مدت برای شرکت های بلژیکی که تصمیم به حرکت گرفته اند بیش از حد طولانی خواهد بود. همچنین مأموریتی اقتصادی برای روزهای بیست و چهارم تا سی ام آوریل در تهران و اصفهان پیش بینی شده است. این سفر و مأموریت از سوی اتاق بازرگانی و اتحادیه شرکت های تجاری و اقتصادی بروکسل (BECI) برنامه ریزی شده و تحت نظارت سه نهاد منطقهای مسئول تجارت خارجی (آوِکس، فیت و بروکسل اینوست اکسپورت) انجام خواهد شد. اتاق بازرگانی و اتحادیه شرکت های تجاری و اقتصادی بروکسل انتظار دارد حدود سی شرکت را در این مأموریت بگنجاند.
روزنامه لالیبر بلژیک نوشت: این نهاد بلژیکی باید چند ماهی را برای شروع این سفر منتظر بماند. سابیان سوئتان می گوید: «ما به نشانه ای مثبت نیاز داریم. از زمان امضای توافق ژنو همه چیز از رفع تحریم ها حکایت دارد. اما دشوار است که بگوییم این امر دقیقاً چه زمانی محقق خواهد شد. اما در هر صورت ما زمانی برای منتظر ماندن نداریم باید آماده باشیم و در ردیف اولین شرکت ها برای حضور در ایران قرار بگیریم».
به گفته این مقام مسئول، زمانی که بازارهای ایران به صورت کامل بازگشایی می شوند، شرکتهای بلژیکی باید کاملاً آماده باشند. وی می افزاید: «اگر ما این زمان را به درستی پیش بینی نکنیم، با توجه به رقابت دیگر شرکت های خارجی، دیگر خیلی دیر خواهد شد و زمان از دست خواهد رفت. به همین دلیل باید همه تماسها و ارتباط های لازم از هم اکنون بر قرار شود».
به نوشته روزنامه لالیبر، بنابراین شرکتهای بلژیکی به طور رسمی باز گشت عظیمی به ایران خواهند داشت، چرا که طی سالیان بسیاری چنین برنامه ای وجود نداشته است.
اتاق بازرگانی و اتحادیه شرکت های تجاری و اقتصادی بروکسل همچنین در پایگاه اینترنتی خود نوشته است که «پس از سالها سوء تفاهم میان ایران و سایر کشورهای جهان، بحث های جاری نشان میدهد که در نهایت روابط تجاری عادی با این کشور برقرار خواهد شد».
در سند ماموریت آینده این نهاد بلژیکی، آمده است: « ایران دارای صنایع مختلفی از جمله فولاد، نساجی، مبلمان و پتروشیمی است و به ذخایر عظیمی از آب و نفت دسترسی دارد. اهداف این مأموریت اقتصادی شرکت های بلژیکی، بخش های داروسازی کالا و تجهیزات و نیز محصولات مصرفی یا غذایی است.»
الیزابت وانکرکوون، نماینده شرکت سرمایه گذاری و تجارت فلاندرز در تهران به تجار و بازرگانان بلژیکی توصیه می کند که «صبور» باشند و در عین حال در قبال ایران «خوشبین» باشند. او به تازگی در نمایشگاهی در بروکسل گفته است: «برقراری ارتباط حتی در زمینههایی که هنوز تحت تحریم ها قرار دارند، بسیار مهم است».
انتهای پیام/