به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،به نقل از فارس مریم زارعی،کارشناس تغذیه در مورد نتایج کمبود کلسیم اظهار داشت: کلسیم فراوانترین ماده موجود در بدن است. اگر کلسیم از طریق غذا به مقدار کافی تامین نشود بدن از کلسیم موجود در استخوانها ( منبع ذخیره کلسیم) استفاده میکند که به مرور به پوکی استخوان منجر میشود.
وی گفت: کلسیم کافی باید در غذای نوجوانان قبل از بلوغ وجود داشته باشد تا استخوانها تراکم مناسبی بیابند و افراد در سالمندی به پوکی استخوان مبتلا نشوند.
چه غذاهایی حاوی کلسیم هستند
زارعی گفت: برخی فکر میکنند که فقط لبنیات منبع خوبی برای کلسیم هستند در حالی که سبزیجات با برگهای سبز رنگ، کلم بروکلی، انجیر خشک، مغزها، ماهی مثل ماهی آزاد، ماهی تن و ساردین بهترین منابع کلسیم و مواد معدنی به شمار میرود.که علاوه بر استحکام از شکنندگی و نازک شدن استخوانها جلوگیری میکنند.
وی به این نکته اشاره کرد که شیر و لبنیات کم چرب نسبت به سایر غذاهای حاوی کلسیم به علت داشتن فسفر، منیزیم و ویتامین D سبب جذب بهتر کلسیم میشود.
این کارشناس تغذیه گفت: خوردن برخی ترکیبات غذایی جذب کلسیم را بالا میبرد به عنوان مثال خوردن پنیر و گردو سبب بالا بردن جذب کلسیم میشود چون پنیر حاوی کلسیم و گردو حاوی فسفر است که به نسبت مساوی جذب را بالا میبرد.
وی در پاسخ به اینکه نیاز روزانه افراد برای مصرف کلسیم چقدر است خاطرنشان کرد: مقدار دریافت غذای حاوی کلسیم برای افراد بالغ هزار تا 1200 میلی گرم در روز است که این میزان بستگی به سن، جنس و شرایط فرد دارد. به عنوان مثال در زنان باردار و شیرده، کودکان و نوجوانان میزان نیاز به کلسیم بیشتر است.
این کارشناس تغذیه خاطرنشان کرد: هر واحد لبنیات حدود 300 میلی گرم کلسیم را تأمین میکند که یک واحد لبنیات برابر یک لیوان شیر یا یک لیوان ماست یا 45 گرم پنیر است.