جرات مندی، یعنی توانایی در بیان افکار، احساسات و عقاید خود به شکل مستقیم، صادقانه و متناسب به نحوی که به حقوق خود و دیگران صدمه‌ای نرسانیم.

مهدی فلاحی کارشناس سلامت روان در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، گفت: جرات مندی یعنی احترام گذاشتن به حقوق و احساسات خود و احترام گذاشتن به حقوق و احساسات دیگران و به عبارتی دیگر نشان دادن احساسات، عقاید، نیازهای خود به طور مستقیم، آشکار و صادقانه.

فلاحی در خصوص تفاوت جرات مندی با پرخاشگری افزود: پرخاشگری دفاع کردن از حقوق خود به شیوه‌های خصمانه است و هدف آن گرفتن امتیاز از دیگران است. رفتار پرخاشگرانه عملی خودخواهانه است. چون هدف آن برآورده ساختن نیاز خود از طریق غالب شدن، توهین و تحقیر دیگران یا خواسته‌های دیگران است. اما در جرات ورزی نشان می‌دهد که شما انعطاف‌پذیر و اهل مذاکره و گفتگو هستید و همچنین نشان می‌دهد که شما نسبت به مراقبت از خود متعهد هستید.

وی ادامه داد: ابراز عقاید، بیان احساسات و دفاع از ارزش های خود هرگز به منزله خودخواهی نیست. افرادی‌ که شما را به خاطر ابراز عقاید و دفاع از حقوقتان، خودخواه می‌پندارند پرخاشگرانه عمل می‌کنند و می‌کوشند در شما احساس گناه ایجاد کنند.

این کارشناس در پایان اظهار داشت: به عنوان افراد جراتمند باید بتوانیم در مقابل تلاش دیگران برای متهم کردن مقاومت کنیم. همچنین انتقادها و مخالفت‌های آنها را تحمل کنیم، هرچه بیشتر منصفانه عمل کنیم، عزت نفسمان بیشتر خواهد شد.


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار