قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: انتقال هر نوع ماده مخدر و روان‌گردان‌ به عربستان تحت هر شرايطي ممنوع است.

به گزارش خبرنگار حوادث باشگاه خبرنگاران، دكتر عليرضا جزيني با بيان اينكه از آغاز موسم حج عمره امسال تاكنون بيش از 70 هزار نفر به اين سفر معنوي مشرف شده‌اند، گفت: دستگاه‌هاي ذي‌ربط از جمله پليس فرودگاه‌ها همانند سنوات گذشته به‌منظور صيانت از زائرين بيت‌الله الحرام در حج، با جديت از حمل مواد مخدر به عربستان و در هر ميزان جلوگيري مي‌كنند.
 
وي با تاكيد بر اينكه زائران از حمل هر گونه موادمخدر پرهیز کنند، گفت: انتقال هر نوع ماده مخدر و روان‌گردان‌ به عربستان تحت هر شرايطي ممنوع است و در صورت مشاهده از خروج زائر جلوگيري و پس از ضبط و تحويل تحویل گذرنامه و بلیط وي به سازمان حج و زیارت، وی به دستگاه قضایی معرفی خواهد شد.
 
قائم مقام دبيركل ستاد تصريح كرد: برابر ماده 17 اصلاحيه قانون مبارزه با مواد مخدر، چنانچه اتباع جمهوري اسلامي ايران با هر قصدي اقدام به نگهداري، حمل يا قاچاق هر مقدار مواد مخدر به داخل يا خارج از كشور كنند، گذرنامه آنان باطل و‎ ‎از یک تا پنج سال ممنوع ‌الخروج می‌شوند و در صورت تكرار نيز گذرنامه آنان به مدت 5 تا 15 سال ابطال و ممنوع‌الخروج مي‌شوند.
 
جزيني گفت: تمامي بارهاي زائران توسط دستگاه‌هاي الكترونيكي، سگ‌هاي موادياب، ايكس‌ري و بادي‌اسكنر كنترل مي‌شود، بنابراين مسافران توجه كنند كه هيچ نوع ماده مخدري را چه در بار همراه و چه در بار غير همراه خود حمل نكنند؛ چرا كه از خروج افرادي كه به هر نحو حامل اين مواد باشند جلوگيري مي‌شود و پلیس نيز در بازرسی‌های تخصصی خود قادر به کشف هرگونه جاسازی مواد مخدر از سوی زائران مي‌باشد.
 
وي افزود: همراه داشتن برخی از داروهای درمانی در عربستان جرم است و داروهایی مانند متادون و ترامادول که در کشورمان برای معتادان پرخطر استفاده می‌شود، در این کشور ممنوع و جرم است و افرادی که آن را به همراه داشته باشند در فرودگاه آن کشور دستگیر خواهند شد.
 
اين مقام مسوول در ستاد ادامه داد: مقامات عربستان در برخورد با موضوع موادمخدر چه استعمال و چه همراه داشتن آن توسط زائران سخت‌گيري‌هاي شديدي دارند و زائران حامل مواد مخدر پس از دستگيري توسط مقامات اين كشور، مدت‌هاي طولاني بلاتكليف و مجازات‌هاي سنگيني در انتظارشان خواهد بود.
 
جزيني هشدار داد:‌ افرادي كه هنوز به اين بليه شوم مبتلا هستند و نمي‌توانند مواد را از خود دور كنند، حتي‌الامكان به اين سفر مشرف نشوند يا سعي كنند قبل از اعزام به اين سفر معنوي شرايط فيزيكي مناسب خود را به دست آورند تا از فضيلت سفر گرانبهاي حج بي‌بهره نمانند و نعمتي كه خداوند متعال براي آنان نازل كرده است را زايل نكنند.
 
وي بيان داشت: از ابتداي آذر ماه سال‌جاري تذكرات لازم در كاروان‌هاي زيارتي و جلسات توجيهي حج در خصوص عدم حمل هر گونه مواد مخدر و روان‌گردان‌، به حجاج داده شده كه زائران بايد توجه لازم را در اين خصوص داشته باشند و همچنين روحانيون و مديران كاروان‌ها بايد با توجيه به‌موقع و افزايش آگاهي اين دسته از زائران بتوانند آنان را در جهت اصلاح رفتار و سلامت جسمي‌شان هدايت كنند تا مشكلي در حج امسال به وجود نيايد.
 
جزيني گفت: پلیس عربستان طی چند سال گذشته، هیچ زائر حج عمره و تمتعي را به اتهام حمل موادمخدر دستگیر نکرده است و این موفقیت، حاصل تلاش و اجراي عمليات‌ها و برنامه‌هاي پيشگيرانه پليس فرودگاه‌هاي كشور، سازمان حج و زيارت به ويژه مديران و روحانيون كاروان‌ها، پليس مبارزه با مواد مخدر ناجا و ستاد مبارزه با مواد مخدر است.
 
وي اظهار اميدواري كرد كه با اقدامات پلیس فرودگاه‌ها در كشور و برخوردهای سختی كه در زمینه مقابله با قاچاق مواد مخدر انجام مي‌شود مطمئناً همچون سنوات گذشته، امسال نيز شاهد انتقال هيچ‌گونه محموله‌اي از موادمخدر به عربستان و دستگيري احدي از زائران در آن كشور نخواهيم بود.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار