به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران،، مسعود محمدیان صبح امروز در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: توسعه تولید گیاهان دارویی، میتواند درآمد بهرهبرداران در روند تولید محصولات را افزایش و ساماندهی و افزایش تولید، بستهبندی و ایجاد صنایع تبدیلی جانبی، خواهد توانست در میان مدت با توجه به شناسایی 320 گونه گیاهان دارویی در مناطق مختلف این استان، آن را به یکی از قطبهای تولید و صادرات گیاهان دارویی در کشور مبدل کند.
وی افزود: آذربایجانشرقی استعداد بالقوهای برای کشت و تولید سماق، گل محمدی، زالزالک، ذغال اخته و صدها نوع گیاهان دارویی شناسایی شده داشته و برای شناساندن گیاهان دارویی منطقه و توجه به تولید این محصول باید اقدامات ترویجی بیش از پیش در مناطق مستعد توسعه پیدا کرده و حمایت سازمان از سرمایهگذاران بخش خصوصی در این زمینه تداوم دارد.
وی تاکید کرد: مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان، پژوهشهای متعددی در این رابطه به انجام رسانده و در حال حاضر، گل محمدی از نظر حجم و سطح زیر کشت گیاهان دارویی در استان بیشترین تولید را از آن خود ساخته است و سازمان در تلاش است جهت ارتقا درآمد تولیدکنندگان این محصول، با فراهم کردن زمینه لازم برای توسعه صنایع بستهبندی و فرآوری، کاهش قابل توجه عرضه خام و فله ای گیاهان دارویی را عملی سازد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان، با اشاره به این موضوع که سهم استفاده از داروهای گیاهی در کشور، از سه دهم درصد، به 3 درصد افزایش یافته است و در حال حاضر بیش از 40 داروی گیاهی به خارج از کشور صادر میشود، گفت: آذربایجانشرقی از نظر تنوع گیاهی، دومین استان بعد از کردستان بوده و با توجه به مساعد بودن شرایط اقلیمی ایستگاه تحقیقاتی تیکمهداش به کشت دیم گیاهان دارویی، این ایستگاه قابلیت تبدیل به مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دیم کشت در شمالغرب کشور را داراست.
محمدیان با بیان اینکه درحال حاضر بیش از 428 هکتار از اراضی آذربایجان شرقی زیر کشت گیاهان دارویی قرار گرفته است، گفت: متقاضیان توسعه کشت این گیاهان از تسهیلات ویژه دریافت وام و اراضی ملی برخوردار میشوند.
وی افزود: در حال حاضر از 13 اقلیم شناخته شده در جهان، 11 گونه آن در ایران وجود دارد و بیش از 90 درصد گونههای گیاهی جهان در ایران شناسایی شده و همین امر کشور را در ردیف مستعدترین کشورها برای تولید گیاهان دارویی قرار داده است.
انتهای پیام/م