به گزارش گروه علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا، با بيان اين كه بيماري آلزايمر به عنوان يك چالش فوري بهداشت عمومي در سراسر جهان تبديل شده است، افزود: اعضاي خانواده به عنوان مراقبان غيرحرفه اي، نقش مهمي در ارايه مراقبت به سالمنداني دارند كه بيشترشان مبتلا به يك يا چند بيماري مزمن هستند.
و ي كه مطالعه و تحقيق خود را بر روي تجربيات زنده مراقبان خانوادگي افراد مبتلا به آلزايمر انجام داده است، گفت: يكي از مهمترين مضامين پديدار شده در اين مطالعه «اسارت در گرداب زمان» بود كه شامل مضامين فردي «بازگشت به گذشته» و «ترس از آينده» بود. مراقبان خانوادگي حين تعامل با عزيزشان كه مبتلا به بيماري آلزايمر بود به كرات خاطرات مشترك گذشته خود را به ياد مي آوردند.
دانشيار مركز تحقيقات مراقبت هاي پرستاري دانشگاه علوم پزشكي تهران در ادامه افزود: در اين مطالعه مشخص شد كه مراقبان بطور مداوم توانايي هاي گذشته فرد مبتلا را با وضعيت فعلي او مقايسه مي كردند كه اين كار منجر به احساس از دست دادن و حسرت در بيمار مي شد. به علاوه ماهيت غير قابل پيش بيني اين بيماري باعث ايجاد ترس از بدتر شدن وضعيت بيمار و نيز ترس مراقب از ابتلا به بيماري آلزايمر در آينده مي شد.
دكتر رضا نگارنده ارايه آموزش مستمر و حمايت از مراقبان خانوادگي افراد مبتلا به بيماري آلزايمر را ضروري دانست.
انتهای پیام/