تا کنون شده وقتی طولانی‌مدت گوشی تلفن یا چادرتون را نگه داشته‌ايد، احساس کنید دستتان خواب رفته و یا سنگین شده است؟! یا صبح‌ها که از خواب بیدار می‌شوید و حتی شب‌ها هنگام خواب، احساس سوزن‌سوزن و بي‌حس شدن دست‌ها بطوري که نتوانید براحتی دست خود را مشت یا باز کنید، را تجربه کرده‌ايد؟!

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد، این حالت خواب رفتن دست گاهی با علايمی مانند گزگز و مورمور و درد انگشتان همراه می‌شود اما بیشتر این علایم به سرعت رفع می‌شود و فقط برای رفع آن بايد به آرامی دست را باز و بسته کنید و بطورکلي براي پیشگیری از خواب رفتن دست‌ها موقع خواب توصيه مي‌شود که هنگام خواب، دست‌ها را زیر بالش یا سر قرار ندهید، روی دست‌ها نخوابید، زیرا این امر موجب قطع گردش خون می‌شود، کف دست را هنگام خوابیدن مشت نکنید و باز بگذارید، ورزش‌های مخصوص برای تقویت شانه، گردن و دست‌ها را انجام دهید. از بالش‌های نرم‌تر استفاده کنید، از بالش زیر زانو هم استفاده کنید و به پشت بخوابید.

اين درحاليست تنها در مواردي که علايم شدید شده و احساس می‌کنید انگشت شست و سبابه گیر خوبی ندارد و امکان افتادن اجسام از دست وجود دارد، به این حالت سندرم "کانال کارپ" مي‌گويند.

به گفته يک فوق‌تخصص روماتولوژي، اين عصب به علت وارد شدن فشار روی عصب ناحیه کف دستی مچ، تحريک مي‌شود و چنين علايمي با دیسک گردنی که این عصب را از بالا تحریک مي‌کند و گاه با علايم کم‌خونی و ... نيز بروز مي‌يابد.

دکتر مريم صاحباري در گفت‌وگو با وبدا، با بيان اين که «سندرم کانال کارپ با معاینات دقیق پزشک و انجام تست‌های مخصوص تشخيص داده مي‌شود»، خاطرنشان کرد: در صورت اثبات اين سندروم، باید این افراد از لحاظ ابتلا به دیابت و کم‌کاری تیروئید بررسی شوند.

وي افزود: شدت بيماري با گرفتن نوار عصب مشخص مي‌شود و علايم آن با بستن مچ‌بندهای فنری مخصوص که بهترین و حداقل زمان بستن آن، شب‌ها هنگام خواب است و مصرف داروهای مسکن، تزریق کورتون در محل و ... کنترل مي‌شود.

اين عضو هيأت علمي دانشگاه علوم‌پزشکي مشهد با اشاره به اين که «در صورت بروز علايم پیشرونده و یا ضعف عضلات با انجام یک جراحی ساده،عصب آزاد مي‌شود»، تصريح کرد: اين درحاليست که کنترل قند و تیروئید و رفع عامل زمینه‌ای و اصلاح کم‌خونی به درمان اين بيماري کمک مي‌کند و در مواردی مانند بارداری و چاقی، اين عارضه با رفع عامل زمینه‌ای و درمان‌های ساده تا رفع این عوامل کنترل مي‌شود.

دکتر صاحباري همچنين عنوان کرد: مصرف ویتامین B6 در برخي موارد توصیه شده اما بايد دقت داشت که مصرف بی‌رویه اين ويتامين نيز موجب آسیب عصبی مي‌شود و بايد محدود شود.

به گفته اين فوق‌تخصص روماتولوژي، اینکه آیا کارهای زیاد دستی در ایجاد و یا پیشرفت بیماری موثر هست یا خیر ثابت نشده ولی پرهیز از انجام کارهای سنگینی که به مچ فشار می‌آورند، بويژه حرکاتی که موجب خم شدن مکرر مچ می‌شوند، علائم را کاهش مي‌دهد.

برچسب ها: دست ، پا ، پیشگیری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.