به گزارش حوزه موسیقی باشگاه خبرنگاران به نقل از ستاد خبری بیست و نهمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر، جلیل عندلیبی آهنگساز و نوازنده سنتور كه بخش کلاسیک ایرانی را داوری میکند، آثار رسیده به جشنواره بیست و نهم را قابل توجه ارزیابی میکند.
عندلیبی درباره همکاری با جشنواره گفت: امسال از من دعوت شد تا در هیئت انتخاب جشنواره موسیقی فجر در بخش موسیقی ایرانی حضور داشته باشم. من هم با کمال میل پذیرفتم.
وی ادامه داد: همراه با رضا شفیعیان و مهدی آذرسینا در بخش انتخاب آثار، کار دشواری را در پیش داشتیم تا از میان آثار رسیده به جشنواره بهترینها را برای اجرای نهایی انتخاب کنیم.
این نوازنده سنتور گفت: خوشبختانه آثاری با کیفیت بالا به جشنواره رسیده بود و انتخاب از میان آنها کاری دشوار بود. با این حال کار انتخاب را زیر نظر حسن ریاحی دبیر جشنواره با وسواس بسیار انجام دادیم تا حق کسی ضایع نشود.
این نوازنده سنتور که در نخستین دورههای برگزاری جشنواره موسیقی فجر در میان شرکت کنندگان بوده است، به بیان تفاوتهای نخستین دورههای جشنواره با دوره کنون یپرداخت.
عندلیبی اظهارکرد: سال ۱۳۶۰ که نخستین دوره جشنواره موسیقی فجر برگزارشد، من با گروهی که سرپرستیاش را بر عهده داشتم، در میان شرکت کنندهها بودم.
وی ادامه داد: درآن زمان جشنواره موسیقی فجر دو ارکستر داشت که یکی ارکستر ما بود (ارکستر سنتی دفتر موسیقی) و دیگری ارکستر سمفونیک تهران. این ارکسترها نیز هر دو زیر نظر دفتر موسیقی بودند.
این آهنگساز با اشاره به تعداد اندک گروههای شرکت کننده دردورههای نخست جشنواره موسیقی فجر اظهارکرد: در شش دوره نخست برگزاری جشنواره موسیقی فجر همین دو ارکستر بودیم وگروه دیگری نبود. بعدها به تعداد گروهها اضافه و سال به سال شلوغتر شد.
عندلیبی گفت: خوشبختانه آمار گروههای شرت کننده درجشنواره موسیقی فجر سال به سال بیشتر شده تا جایی که امسال در حدود صد گروه متقاضی شرکت در جشنواره بودند.
عندلیبی که درکارنامه خود آهنگسازی آلبومهایی چون «سکوت»و «بنمای رخ»را دارد، درباره کیفیت آثار رسیده به بیست و نهمین جشنواره موسیقی فجرگفت: آثاری که برای جشنواره امسال ارسال شده بودند، آثاری نو بودند. برخی از آنها کارهای خاص و ویژهای انجام داده بودند.
وی ادامه داد: برخی از گروهها آثار خاصی داشتند. جالب اینکه گروههای شهرستانی در مقایسه باگروههای تهرانی کیفیت بالاتری داشتند. دراین میان دوگروه شهرستانی در اثرشان تکنیک و نو گرایی خاصی وجود داشت که نشان میدهد میتوانند در آینده از گروههای مطرح موسیقی ایران باشند.
این آهنگساز در پایان تصریح کرد: آنچه ما از گروههای بخش موسیقی ایرانی دیدیم قابل توجه بود. امیدوارم این گروهها بتوانند اجراهای موفقی در طول برگزاری جشنواره داشته باشند.
محمدجلیل عندلیبی متولد ۱۳۳۰ در شهر سنندج، آهنگساز وسنتور نواز ایرانی است. وی در طول سالهای بسیاری که در موسیقی ایرانی فعالیت کرده آثاری را برای خوانندگان مطرح موسیقی ایرانی آهنگسازی کرده است.
«ای میهن»، «بنمای رخ»، «کیش مهر»،«بیقرار»، «آتش در نیستان»، «سکوت»، «امان از جدایی»، «خداحافظ» و «جاده ابریشم» برخی از آثار محمدجلیل عندلیبی هستند.
گفتنی است، بیست و نهمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر 24 بهمن تا یکم اسفند به دبیری حسن ریاحی برگزار میشود.
انتهای پیام/ص