به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز، غفور عبداللهی در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به اینکه بر اساس آمارهای موجود میزان تولید سرانه گوشت قرمز در استان در مقایسه با کشور 35 درصد بیش از میانگین کشور است، اظهار کرد: آذربایجانشرقی با تولید سالانه یک میلیون و 29 هزار تن محصولات دامی، 7.8 درصد کل تولید محصولات دامی از مهمترین استانها در تولید محصولات دامی بوده و کسب اطلاعات و فناوریهای جدید را نیازی استراتژیک و ضرورت اساسی علمی تلقی و از مشارکت در برپایی کنگرهها و نشستهای علمی و تخصصی این حوزه استقبال میکند.
وی تاکید کرد: افزایش عملکرد تولیدات دامی پس از زراعت، متأثر از شرایط مناسب آب و هوایی و تولید مناسب گیاهی، افزایش تولیدات دامی را بهدنبال داشته است و با توجه به اینکه بارندگی مطلوب افزایش تولید علوفه و در نتیجه ارتقای تولیدات دامی را در پی دارد.
این مسئول ادامه داد: آذربایجانشرقی با وجود کسب رتبه اول کشور در تولید یونجه، به تامین علوفه از دیگر استانها به دلیل کثرت دام نیاز داشته و بخش عمدهای از علوفه احشام استانی از استانهای همجوار اردبیل، آذربایجانغربی و نیز کردستان تامین میشود.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی با اشاره به این موضوع که بالا بودن قیمت تمام شده شیر، افزایش قیمت نهادههای دامی، سرانه پایین مصرف شیر و دیگر فرآوردههای لبنی از عمده مشکلات حوزه تولید است، گفت: جهتدهی فعالیتهای پژوهشی بخش علوم دامی کشور و بررسی امکان استفاده از فناوریهای نوین برای بهبود کمیت و کیفیت محصولات دامی مورد تاکید ویژه این سازمان بوده و تلاش بر این است با استفاده از امکانات موجود در تلفیق با دانش روز، توسعه این صنعت در استان روند پرشتابی بر خود گیرد.
وی خاطر نشان کرد: اصلاح نژاد گاومیشهای بومی با بهرهگیری از اسپرم گاومیش ایتالیایی از مهمترین برنامههای مدیریت بهبود تولیدات دامی این معاونت در سال حماسه اقتصادی بوده است.
عبدالهی یادآور شد: با توجه به اینکه جمعیت گاومیش استان 98 هزار رأس برآورد شده به منظور بهبود جمعیت دام مولد سبک و افزایش تولید گوشت گوسفندی، این سازمان اجرای برنامههایی را آغاز کرده و بهبود مدیریت تولید و تغذیه دام را عاملی برای افزایش میزان تولید گوشت قرمز گوسفندی ارزیابی و به همین منظور تاکید سازمان در بخش بهبود تغذیه دام و مدیریت تولید مثل است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی اشاره کرد: در سال گذشته، 60 هزار تن شیر گاومیش در این استان تولید و سعی بر آن است با افزایش 2 هزار تنی در پایان سالجاری، استحصال 62 هزار تن شیر از این دام سنگین عملی شود.
وی با تاکید به اینکه آذربایجانشرقی با داشتن نزدیک به 10 میلیون واحد دامی که 45 درصد آن را دام سبک و 55 درصد را نیز دام سنگین تشکیل میدهد، رتبه سوم جمعیت دامی کشور را داراست، گفت: سالانه 24 هزار تن گوشت گوسفند نیز در استان تولید و شهرستان اهر با تولید سالانه 2 هزار و 500 تن گوشت دام سبک، برترین شهرستان در بهرهگیری از گوسفند است.