به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران،«ایرج احمدی»، اظهار کرد: خوشهی صنعتی به مجموعهای از واحدهای کسب و کار اطلاق میشود که در یک منطقهی جغرافیایی و یک گرایش صنعتی متمرکز شده و با همکاری و تکمیل فعالیتهای یکدیگر به تولید و عرضهی تعدادی کالا و خدمات میپردازند که از چالشها و فرصتهای مشترک برخوردارند.
وی افزود: تصویب توسعهی خوشههای صنعتی تحت سیاستهای توسعهی صنعتی کشور در مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین اختصاص مادهی 39 قانون برنامهی چهارم توسعه به توسعه خوشهها همچنین مادهی 80 قانون برنامهی پنجم توسعه در راستای ایجاد اشتغال پایدار ضروریست تا با نگاه ویژهای وارد این حوزه شویم.
احمدی تصریح کرد: خوشههای صنعتی مزایای مختلفی دارند که از آن جمله میتوان به رسیدن به مقیاس بالا در تولید کالا و خدمات، توسعهی شبکهی اطلاعرسانی که سبب اثربخشی و کارآیی بیشتر خدمات بنگاههای درون خوشه میشود.
این مسئول خاطرنشان کرد: با توجه به پتانسیل استان 6 اولویت در راهاندازی خوشههای صنعتی وجود دارد که شامل خوشه روی، صنعت فرش دستباف، صنعت چاقو، صنعت توریسم، زیتون و فرآوری آن همچنین خوشهی فرآوردههای لبنی وجود دارد.
احمدی با اشاره به قابلیت فرش دستباف استان زنجان گفت: هماکنون 66 هزار نفر بافنده در این صنعت فعالیت دارند که تقریباً 350 هزار مترمربع فرش بصورت سالانه در استان تولید میشود که این میزان معادل 5 درصد تولید فرش کشور است.
معاون صنایع کوچک شرکت شهرکهای صنعتی استان زنجان تصریح کرد: میزان صادرات فرش استان زنجان 21 میلیون دلار برآورد میشود که عمدهی این صادرات از استانهای قم و تهران انجام میشود که نبود گمرک تخصصی فرش در استان از مشکلات مهم صادرات فرش استان است.
انتهای پیام/م