عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به پدیده زیرمیزی گفت: متاسفانه علی‌رغم اینکه جلسات متعددی در این رابطه با وزیر بهداشت و معاونان وی برگزار شده، ولی نتوانستیم در مورد زیرمیزی کاری انجام دهیم.

شهلا میرگلوبیات نماینده مردم ساوه و زرندیه در گفتگو با خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران، با بیان اینکه وضعیت بودجه حوزه بهداشت و درمان کافی نیست، گفت: بودجه حوزه بهداشت و درمان در بودجه سال آینده 4 هزارمیلیارد تومان کمتر از درخواست وزارتخانه بهداشت، درمان و علو‌م‌پزشکی بوده است.  
 
وی افزود: در این رابطه چندین جلسه با معاون وزارت راهبردی و رئیس مجلس انجام شد که در این جلسات به اهمیت سلامت تاکید کردیم، چرا که یکی از سه مقوله مهم کشور موضوع سلامت و بهداشت است.  
 
عضو کمیسیون بهداشت و درمان اظهار داشت: امیدواریم در کمیسیون تلفیق برای افزایش بودجه حوزه بهداشت و درمان تلاش شود. 



نتوانستیم در مورد زیرمیزی کاری انجام دهیم
 

وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع زیرمیزی اشاره کرد و گفت: متاسفانه علی رغم اینکه جلسات متعددی در این رابطه با وزیر بهداشت و معاونان وی برگزار شده، ولی نتوانستیم در مورد زیرمیزی کاری انجام دهیم.  
 
میرگلوبیات تاکید کرد: باید از راهکارهای مناسبی برای رفع معضل زیرمیزی استفاده کرد. 

 اعلام شماره حساب برای دریافت زیر میزی

این در حالی است پیش از این احمد آریایی‌نژاد در این رابطه به باشگاه خبرنگاران گفت: متاسفانه برخی از پزشکان که اقدام به دریافت "زیرمیزی" می‌کنند، در پی غفلت مسئولان به جای اینکه دست از انجام این کار زشت بردارند، با سماجت و جسارت بیشتری در انجام این کار زشت و نکوهیده مُصر هستند. 

وی گفت: این پدیده تا حدی علنی شده است که دیگر به آن نمی‌توان زیر میزی گفت، بلکه تبدیل به رو میزی شده و حتی علنی از سوی پزشکان شماره حساب جهت واریز مبلغ زیر میزی اعلام می‌شود. 

عضو کمیسیون بهداشت و درمان با بیان اینکه این پدیده زشت، آبروی جامعه پزشکی را خدشه‌دار کرده است، خاطرنشان کرد: پزشکانی که بدون هیچ ترسی این کار را تکرار می‌کنند، باید از سوی مسئولان جریمه و حتی از کار منع شوند. 

نماینده ملایر افزود: این اقدام و خواسته نادرست پزشکان موجب وارد آمدن فشار مالی غیر قابل قبولی به بیمار می‌شود و این در حالی است که بیماران از قیمت دارو‌ها، هزینه‌های جراحی و هزینه بستری بودن در بیمارستان‌ها نیز بسیار در رنج هستند.




پرونده "زیر میزی" به کمیسیون اصل 90 می‌رود؟

همچنین مصطفی‌افضلی‌‌فرد سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس پیشتر در این رابطه به  باشگاه خبرنگاران گفته بود: از جمله مواردی که در حوزه پزشکی و درمانی به عنوان یک دغدغه اساسی مطرح است موضوع دریافت زیرمیزی ازسوی برخی از پزشکان بوده که داد مردم را درآورده است.

وی گفت: در حال حاضر در کمیسیون پزشکی مجلس با دعوت از وزیر بهداشت و متولیان این حوزه در حال رسیدگی جدی به این پرونده است که نائب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان وعده داده اگر این قضیه همچنان مورد بی‌توجهی قرار گیرد احتمال ارجاع پرونده تخلفاتی در این زمینه به کمیسیون اصل 90 وجود دارد.

نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی همچنین افزود: البته مسئولان تمایل ندارند قضیه به اینجا برسد و پرونده به کمیسیون اصل 90 ارجاع شود به طوری که این موضوع در دستور کار کمیسیون بهداشت و درمان است و مبارزه با این پدیده شوم می‌تواند با جدیت و قاطعیت زمینه رفع این دغدغه اساسی را فراهم آورد.

افضلی‌فرد یادآور شد: در نقطه مقابل ما پزشکان فوق تخصص متبحری را در این استان داریم که در مدت چهار ماه با انجام چندین عمل جراحی حساس رقم کمتر از 700 هزار تومان دریافت کرده‌اند که باید این طرف قضیه نیز دیده شود تا مبادا پزشکی در این باب متضرر شود که امیدواریم با تدبیر درست وزارت بهداشت و با واقع‌بینی‌های موثر بتوانیم دغدغه‌ها و نارسایی‌ها را برطرف کرد.



سال خوبی در انتظار حوزه بهداشت و درمان نیست

حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز ژیشتر به باشگاه خبرنگاران، گفته بود: بررسی‌های "بودجه حوزه سلامت" نشان می‌دهد سال آینده سال خوبی برای این حوزه نیست. 

وی با بیان اینکه رشد بودجه حوزه بهداشت و درمان کاملا غیرواقعی است، خاطرنشان کرد: آنچه در بودجه سال ۹۳ افزوده شده همگی باید صرف بدهی 8 هزار میلیاردی این وزارتخانه به مراکز و واحدهای مرتبط با آن شود و چیزی برای حل مشکلات سلامت مردم، ‌حل مشکلات پزشک خانواده، رفع معضل دارو، رفع معضل زیرمیزی باقی نمی‌ماند. 

نماینده زاهدان یادآور شد: چندان به شرایط حوزه بهداشت و درمان سال بعد امیدوار نیستم. 

به گزارش باشگاه خبرنگاران، مشکل آنجایی بغرنج می‌شود که به گفته احمد آریایی‌نژاد عضو کمیسیون بهداشت و درمان، پزشكان دريافت "زيرميزي" را به علت واقعي نشدن تعرفه‌ها مي‌دانند لذا تا تعرفه‌ها واقعي نشوند اين پديده به صورت روميزي درآمده و باقي خواهد ماند!

بنابراین باید منتظر نتیجه نهایی لایحه بودجه سال 1393 کل کشور باشیم و ببینیم که آیا اعتبارات حوزه بهداشت به اندازه‌ای خواهد بود تا به قول برخی نمایندگان بتواند درد پدیده زیر میزی را درمان کند یا اینکه باید به فکر تقویت سازمان‌ها و ارگان‌های نظارتی برای مقابله با این پدیده شوم باشیم.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار