به گزارش باشگاه خبرنگاران اصفهان، حسین اکبری اظهار داشت؛ این طرح با مشارکت و همکاری اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان ، مراکز دانشگاهی ، انجمن های تخصصی مردم نهاد و کارشناسان بین المللی در سال آینده اجرا خواهد شد.
وی افزود؛ این طرح 3 مرحله ای شامل مطالعات مقدماتی و مکان یابی مناسب برای دوربین گذاری ، نصب اصولی دوربین ها در مکان های تعیین شده ، جمع آوری و تجزیه و تحلیل داده ها و تهیه بانک اطلاعاتی و برنامه های مدیریتی مربوطه می باشد و تهیه عکس های حرفه ای نیز بخش دیگری از اهداف این طرح است.
اکبری ادامه داد؛ بکارگیری فناوری دوربین های تله ای در مطالعات بوم شناسی اکنون روشی بسیار مؤثر و کارآمد در جهان برای مطالعات حیات وحش بویژه گونه های کمیاب و نادر محسوب شده و اطلاعات بسیار ارزشمندی از جمله الگوهای پراکنش زمانی و مکانی ، تراکم جمعیت ، ثبت و مستندسازی حضور گونه هدف، برخی الگوهای رفتاری و مسیرهای جابجایی در اختیار محققان قرار داده و این اطلاعات در اتخاذ برنامه های حفاظتی و مدیریتی گونه های جانوری و زیستگاه ها بسیار با ارزش و موثر است .
مدیر حفاظت محیط زیست شهرستان نایین بیان داشت؛ گربه شنی کوچکترین عضو از خانواده گربه سانان ایران و یکی از کمیاب ترین گونه های حیات وحش کشور است که مختص زیستگاه های ماسه ای و بیابانی اطراف کویر مرکزی و نواحی شرق و جنوب شرق ایران می باشد.
وی افزود؛ منطقه منحصر بفرد ریگ جن نیز مجموعه مهم زیستگاهی واقع در 140 کیلومتری شمال شرق شهرستان نایین در استان اصفهان است که به استناد بررسی های علمی سال های اخیر غنی ترین زیستگاه گربه شنی در کشور و یکی از مهمترین زیستگاه های این گونه کمیاب در جهان به شمار می رود.
اکبری ادامه داد؛ مجموعه عظیم ریگ جن با چشم اندازهای بدیع، شرایط بکر و دست نخورده و حیات وحش متنوع و بسیار با ارزش را می توان به عنوان یک اثر طبیعی ملی و جهانی معرفی نمود و آن را در نوع خود یک گنجینه استثنایی و فرصتی عالی در جهت توسعه صنعت زیست گردشگر ،پژوهش و توسعه پایدار در نظر گرفت .