مقامات دیپلماتیک کشورمان تا کنون با خوشبینی به استقبال اظهارات غربی ها رفته اند و در مواردی سعی کرده اند تا برخی اظهارنظرهای آنان را نشنیده بگیرند و برخی دیگر را گلچین کنند!

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،  مقامات آمریکایی و تعدادی از کشورهای غربی تا کنون بارها بر لزوم برچیده شدن کامل تاسیسات هسته ای ایران تاکید کرده اند.

 این زیاده خواهی غربی‌ها تا کنون به شکل های گوناگون مطرح شده است تا جایی که آنها حتی در اظهار علنی آن در جریان مذاکرات ژنو و بعد از امضای توافق نیز دریغ نکرده اند.

بنیامین نتانیاهو روز گذشته برای چندمین بار بر تعطیلی کامل برنامه هسته ای ایران به عنوان خواسته اصلی رژیم صهیونیستی از طرف های مذاکره کننده با ایران تاکید کرده و گفته است "ما منتظر پیمان نهایی هسته‌ای با ایران می‌مانیم. توافق نهایی باید به نحوی تهیه شود که قطار برنامه‌ هسته‌ای ایران را از ریل خارج کند. اسرائیل خواستار توقف کامل برنامه اتمی ایران است."

با وجود وقاحت مقامات صهیونیستی در طرح زیاده خواهی های خود، مقامات کشورهای غربی مذاکره کننده با ایران بارها بر تعهد خود به این رژیم تکید کرده و عنوان داشته اند که در مذاکرات با ایران منافع این رژیم را در نظر دارند.

از جمله درست ساعتی بعد از توافق هسته ای ژنو، باراک اوباما با بنیامین نتانیاهو تماس تلفنی برقرار کرد و متعهد شد تا در خصوص یک راه‌حل جامع با یکدیگر همکاری کنند.

وزیر خارجه انگلیس نیز چندی قبل با همتای صهیونیست خود دیدار کرد و دو طرف بر ادامه تحریم‌های ضد ایرانی تاکید کردند.

موضع فرانسه در خصوص پاسداری از منافع صهیونیست ها نیز کاملا مشخص است. نقش فرانسه در جریان مذاکرات ژنو تا اندازه ای برجسته شده بود که نتانیاهو به صورت رسمی از این کشور قدردانی کرد. همچنین اولاند پیش از امضای توافق هسته ای اخیر شروطی را به عنوان خواسته های فرانسه برشمرده بود "«خواسته اول: ایران بدون معطلی تمام تاسیسات اتمی خود را تحت نظارت بین المللی قرار دهد. نکته دوم، غنی سازی اورانیوم ۲۰ درصد را متوقف کند. سوم، ذخایر اورانیوم غنی سازی شده را کاهش دهد. و در ‌‌‌نهایت، ساخت راکتور (آب سنگین) اراک را متوقف کند.»

با وجود احتیاط برخی مقامات غربی در اظهار هدف نهایی خود در خصوص برنامه هسته ایران، گاهی خواسته های اصلی به صورت کاملا شفاف نیز بیان می شود. یکی از عمده ترین این اظهارات صریح به جان کری وزیر خارجه آمریکا مربوط می شود که اندکی بعد از توافق ژنو به صراحت گفت "در دور بعدی درباره از بین بردن تجهیزات هسته‌ای ایران مذاکره می‌کنیم"!

مقامات دیپلماتیک کشورمان تا کنون با خوشبینی به استقبال اظهارات غربی ها رفته اند و در مواردی سعی کرده اند تا برخی اظهارنظرهای آنان را نشنیده بگیرند و برخی دیگر را گلچین کنند!

در این شرایط، غربی ها تلاش دارند تا زمینه را برای طرح زیاده خواهی های خود مهیاتر کنند و بعید نیست در دور بعدی مذاکرات (اگر خود آنها تا آن زمان ارکان توافق اولیه را نابود نکرده باشند) خواسته های بیشتری را روی میز بگذارند. واقعا خواسته بعدی امریکا، رژیم صهیونیستی و هم پیمانان غربی آنها بعد از جلوگیری از توسعه غنی سازی در نیمی از سانتریفوژهای نطنز و سه چهارم سانتریفوژهای فردو، توقف تولید سانتریفوژهای جدید، ممانعت از توسعه تأسیسات غنی سازی، فعالیت های تحقیق و توسعه، عدم سوخت گذاری رآکتور آب سنگین اراک، عدم انتقال سوخت و آب سنگین به رآکتور اراک، عدم احداث تأسیسات بازیافت پلوتونیوم از سوخت مصرف شده رآکتور آب سنگین در اراک، دریافت مجوز دسترسی به کارگاه های مونتاژ سانتریفوژ، کارگاه های تولید گرداننده سانتریفوژ ها، انبارها و معادن اورانیوم، اجازه بازرسی هر روزه از تاسیسات هسته ای نطنز و فردو و... چیست؟
برچسب ها: آمریکا ، غرب ، درخواست
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.