به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران ،حسین نگهدار، اظهار کرد: در 9 ماهه امسال بیش از 21 هزار و 736 ملکه زنبورعسل در زنبورستانهای بخش خصوصی استان، تولید و پرورش یافته و در کلنیهای زنبورعسل مورد استفاده قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه مازندران با توجه به شرایط آب و هوایی و اقلیمی مناسب و پوشش گیاهی متنوع، یکی از قطبهای صنعت زنبورداری کشور است، خاطرنشان کرد: مازندران توانسته نقش بسزایی در تولید کمی و کیفی محصولات این بخش داشته باشد.
معاون سازمان جهاد کشاورزی مازندران، انتخاب کلنیهای برتر، استفاده از ملکههای جوان و رفتار آرام تر زنبورها در کلنی را از نتایج پرورش ملکه زنبور عسل برای افزایش تولید در هر کلنی دانست.
نگهدار بیان کرد: ملکههای زنبور عسل حدود 50 درصد تخمریزی خود را در دو سال اول زندگی و مابقی را در سالهای بعدی زندگی انجام میدهند بنابراین ضروری است هر ساله و یا حداکثر هر دو سال یکبار ملکه زنبور عسل کلنی تعویض شود.
وی با اشاره به اینکه 50 درصد صفات از طریق ملکه و 50 درصد دیگر صفات از طریق زنبورداران به نسل بعدی انتقال مییابد، افزود: با پرورش صحیح ملکه و تعویض به موقع آن میتوان به نتایج مطلوبی دست یافت.
انتهای پیام/م