در طول تاریخ اشیا و نوشته های مرموز بسیار دیده شده است اما برخی از آن ها همچنان نیز رازآلود باقی مانده اند و دانشمندان همچنین به دنبال کشف رمز آن هاست.

به گزارش گروه خواندنی های باشگاه خبرنگاران، نقشه های گنج و یا نوشته های رمز آلود پادشاهان از جمله مهمترین نوشته هایی بوده اند که مدت بسیاری در رمز و راز باقی مانده اند اما بالاخره با تلاش بی امان دانشمندان رمزگشایی شده اند. در این نوشته به برخی از رمزآلود ترین نوشته هایی اشاره می کنیم که در طول تاریخ کشف شده اند :

** کراپتوس



یکی از مجسمه هایی که با نوشته ای رازآلود همراه شده است در آمریکا قرار دارد و نام آن "کراپتوس" است. هنرمندی به نام "جیم سنبرن" این محسمه را ساخته است و روی آن کدهایی با استفاده از 869 کارکتر مجزا نوشته است. این کدها یک نوشته خاص را بیان می کنند. همه کارکترها در 4 بخش تقسیم شده اند. "کراپتوس" به اندازه ای رمزهای سختی دارد که حتی بهترین رمزگشاهای سیستم جاسوسی امریکا نیز نتوانسته اند آن را باز کنند. این روزها پس از 20 سال تلاش روی کدهای این نوشته 3 بخش آن باز شده است اما همچنان مهمترین بخش یعنی بخش 4 باز نشده است.

** کتاب اورینتا



یکی از متون ادبی تاریخی که بسیاری از دانشمندان سال هاست که به دنبال بازکردن رازهای آن هستند. این کتاب در مورد خلقت طبیعت و حضرت عیسی مطالبی را آورده است ولی تا به حال کسی نتوانسته تمام 2000 صفحه آن را مورد بررسی و رمزگشایی قرار دهد. یکی از مهمترین تلاش هایی که در مورد رمزگشایی انجام شده است توسط دکتری به نام "ویلیام سدلر" در سال 1925 انجام گرفت. او به همراه تیمش توانست بخشی از این کتاب که مربوط به قسمت های دینی است رمزگشایی کند اما رموز باقی قسمت ها را نتوانست بشکند.

** کتابخانه عرفان



در سال 1945 دو کشاورز مصری بطری حاوی چندین کاغز پیدا کردند اما از ارزش آن باخبر نبودند و به همین علت آن را در بازار فروختند این بطری ها چندین بار دست افراد مختلف چرخیدند تا اینکه بالاخره یکی از این افرادارزش آن را کشف کرد و بعد از چندین سال تلاش توانست به کمک محققان بزرگ رمزهای آن را بشکند ولی هیچگاه اسم او مشخص نشد. پس از رمز گشایی مشخص شد که این نوشته ها درمورد عرفان الهی است و به قرن 4 میلادی برمیگردد. در آن زمان مسیحیان افراطی نوشته های عرفانی را از بین می بردند.

** مقاله وینیچ



در میان تمامی مقاله های رمزآلودی که تا به حال پیدا شده است و رمزگشایی شده اند معروف ترین آن ها "مقاله وینیچ" نام دارد. این کتاب به یک زبان نامشخص و توسط نویسنده ای نا مشخص نوشته شده است و قرن هاست که بسیاری از دانشمندان در حال کار بر روی آن هستند تا بتوانند رمزهای آن را کامل کشف کنند. از سده 1800 تا به حال دانشمندان زیادی روی آن کار کرده اند ولی به هیچ نتیجه ای نرسیده اند. این کتاب به یک زبان نا معلوم و بسیار ریز نوشته شده است به طوری که باید آن را با میکروسکوپ خواند. تا به حال تئوری های مختلفی در مورد مضمون اصلی کتاب داده شده است که بهترین آن ها به نظر می آید نظریه ای باشد که می گوید این کتاب در اصل یک مقاله بسیار طولانی در مورد دین نویسنده است.

** رمزهای بیل



در مورد رمزهای بیل می توانیم به این اشاره کنیم که در سال 1820 فردی به نام "توماس بیل" سه صفحه کد نوشت که نشان دهنده یک جعبه گنج بودند. او گفته بود اگر در سفری که در پیش دارد پس از 10 سال بازنگشت رمزگشایی آغاز شود. او در این سفر ناپدید شد و پس از 10 سال یکی از آشنایانش به نام "رابرت موریس شروع به رمزگشایی کرد. موریس اما نتوانست این کار را به پایان برساند و یکی دیگر از دوستانش این کار را کرد و یکی از کاغذها را رمزگشایی کرد. آن ها اما نتوانستند دو کاغذ دیگر را رمزگشایی کنند. این سه کاغذ همچنان نیز با تلاش 100 ها هکر باز هم شکسته نشده است. این درحالی است که این گنج هم اکنون 40 میلیون دلار ارزش دارد.
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
امین
۱۸:۲۴ ۰۷ آذر ۱۴۰۰
من رمز اون مییدونم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۹ ۲۲ تير ۱۳۹۵
انقدرميدانم که هیچ نمیدانم....اینهم یکی از شواهد که چقدرنادانم.الهی شکر....که به نادانيم واقفم کردی...
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۲۰:۵۰ ۰۷ بهمن ۱۳۹۲
کاری نداره که بدین من رمز شونو پیدا می کنم
گنج و نصف نصف می کنیم
Iran (Islamic Republic of)
شاهد
۱۹:۳۷ ۰۶ بهمن ۱۳۹۲
داداش اين رمز بيلو كه من دوم دبستان رمز گشايي كردم باور كن
Iran (Islamic Republic of)
احمد
۱۹:۲۰ ۰۶ بهمن ۱۳۹۲
خیلی هوشمندانست ولی اگه من روشون تمرکز کنم احتمالا یه مقداریشو بتونم حل کنم
Iran (Islamic Republic of)
ميثم
۱۸:۵۱ ۰۶ بهمن ۱۳۹۲
اگه ايرانی مخ بزاره
حل ميشه
Iran (Islamic Republic of)
امین
۱۸:۳۱ ۰۶ بهمن ۱۳۹۲
رمز بیل بسیار ساده هستش شماره صفحات یک کتاب هستش و کلمه اول یا آخر ان این کاملا مشخصه چون تعداد شماره ها به سه هزار نمیرسه در صورتی که اعداد در اون تعداد رقم می تونه به 9999 عدد هم برسه پس یک جریان محاسباتی نیستش شکل قرار گیری اعداد هم می تونست روی نقشه مکانی و طرح کنه ولی اعداد کاملا بی شکل قرار گرفتن اعداد بار احساسی ندارند یا فرمولی ندارند فقط تقسیم بر تعداد حروف انگلسی و در نهایت با انجام کارهایی رسیدن به عدد ردیف یک حرف بهترین تصور که میشه داشت ولی اینم به همون دلیل اول اشتباه هستش فقط یک کتاب ساده ترین روش کد گزاری یادتون باشه کد جوری نوشته شده که کشف بشه نه اینکه نشه پس نباید خیلی سخت باشه تا پیدا بشه نه اینکه خانوادش انقدر نا امید بشوند که کدها را در اینترنت پخش کنند پس سئوال درست کتاب کجاست کدام کتاب که نزدیک به سه هزار صفحه باشه و در روزهای آخر بیشتر با اون کتاب دیده شده است
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۷:۵۲ ۰۶ بهمن ۱۳۹۲
تشکر اقای انیشتین نمیدونی چه کمکی کردی جوجو..
United States of America
عباس
۱۴:۱۳ ۰۶ بهمن ۱۳۹۲
جالب بود ممنون
Iran (Islamic Republic of)
میر محمد حسین زاده تولون
۰۱:۱۰ ۰۶ بهمن ۱۳۹۲
به نظر من رمز آقای بیل از همشون جالبتر و سخت تره . حتما از روی یک نوشته کد نویسی شده . مثلا شماره ی 71 = شهر فرانکفورت و ... تا زمانی که این نوشته پیدا نشه به هیچ وجه نمیشه رمزشو شکست چون معلوم نیست 72 چی هست .
بازم ممنون از درج این پست
Iran (Islamic Republic of)
فائزه
۰۰:۲۵ ۰۶ بهمن ۱۳۹۲
بدین شرلوک هلمز حل کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۳ ۰۶ بهمن ۱۳۹۲
نتونس چيكاركنيم؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس شماره ۲
۱۷:۳۰ ۰۲ دی ۱۴۰۰
باشه الآن میرم بهش میگم که بیاد
Iran (Islamic Republic of)
uutghju
۰۰:۰۷ ۰۶ بهمن ۱۳۹۲
11202220 55 88 kk98 jj765 vvcr443
Iran (Islamic Republic of)
david
۲۱:۰۵ ۰۵ بهمن ۱۳۹۲
Ha! ha! it is very easy.


13000000$
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۵ ۰۶ بهمن ۱۳۹۲
oh" yes...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۱ ۰۶ بهمن ۱۳۹۲
نه بابا!