به گزارش باشگاه خبرنگاران کرمانشاهحیدری گفت: حدود پنج درصد از وزن ماده خشک شیر را لاکتوز یا قند شیر تشکیل می دهد و آنزیمی که قند شیر را در روده ها به گلوکز و فروکتوز میشکند آنزیم لاکتاز نام دارد و به طور طبیعی حساسیت به قند شیر (لاکتوز) در برخی از افراد وجود دارد که این حساسیت در اثر عدم تحمل لاکتوز یا حساسیت به قند شیر در اثر عدم هضم لاکتوز و باقی ماندن آن در دستگاه گوارش و سپس تخمیر توسط باکتری های روده بزرگ موجب تولید گاز و اسید در لوله گوارش و بروز عوارض گوارشی مانند دل درد و تهوع می شود.
وی بیان داشت : این عارضه در دو گروه از افراد وجود دارد، افرادی که به مدت طولانی شیررا مصرف نمی کنند و به مصرف شیر عادت نداشته اند و درصد بسیار کمی از افراد نیز ممکن است به طور ژنتیکی توانایی ساخت آنزیم لاکتاز را نداشته باشند که گروه دوم می توانند از سایر فرآورده های شیری مثل ماست، پنیر یا از شیر کملاکتوز یا بیلاکتوز استفاده کنند.
این کارشناس تغذیه گفت: با توجه به اینکه درصد قابل توجهی از افراد جامعه ما از گروه اول هستند و چون مدت طولانی شیر و لبنیات را از برنامه غذایی خود حذف کردهاند وقتی در سنین و شرایط مختلف مجبور میشوند شیر را در برنامه غذایی خود وارد کنند با عدم تحمل اتفاقی که به دلیل مدت طولانی عدم مصرف شیر به وجود آمده مواجه خواهند شد که با مصرف حجم کم شیر میتوان دستگاه گوارش را به ترشح آنزیم مورد نظر وادار کرد و از آن به بعد نوشیدن شیر را در برنامه غذایی روزانه گنجاند.
حیدری
اتاکیدکرد: توصیه کلی به این افراد این است که هرروز به مقدار کم شیر مصرف کنند و
به تدریج به مقدار آن اضافه شود و به جای نوشیدن مقدار زیاد شیر در یک وعده مقدار
کمی از آن را در چند وعده مصرف کنند .