عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران گفت: با توجه به خاصیت ضد میکروبی، تمام قسمت‌های گیاه پونه را می‌توان جایگزین مناسبی برای بسیاری از آنتی بیوتیک‌ها کرد.

به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران، محمد اکبرزاده، اظهار کرد: دم کرده پونه برای درمان سرماخوردگی، زکام، سرفه، سیاه سرفه، سردرد، مشکلات گوارشی همچون ترش کردن معده، هضم غذا و برطرف کردن سکسکه، کم کردن تب خفیف، تسکین گلودرد، رفع نفخ، رفع حالت تهوع و استفراغ و دردهای دوران قاعدگی مفید است.

وی افزود: پونه گیاهی است معطر و از خانواده نعناعیان که در خاک‌های مرطوب و سرشار از مواد آلی مانند کود برگ به خوبی رشد می‌کند.

اکبرزاده با بیان اینکه این گیاه علفی و بوته‌ای بوده که دارای برگ‌های بیضی شکل، نوک تیز با دندانه‌های کوچک و منظم است، ادامه داد: گونه خالواش که در مناطق شمال کشور می‌روید دارای بویی معطر و مطبوعی است که به صورت خوراکی مصرف می‌شود. دانه‌های خشک پونه دارای پروتئین، چربی، کلسیم، سدیم و پتاسیم است.

وی با بیان اینکه عصاره گیاه پونه در مقابله با ویروس تب خال، ویروس آنفولانزا و بیماری نیوکاسل فعال است، افزود: این گیاه به عنوان تحریک کننده تولید صفرا، تسکین دهنده درد، نوعی آرامبخش، رفع کننده گرفتگی بینی و آسم است.

اکبر زاده تصریح کرد: پونه به دلیل داشتن ماده سمی پولگون می‌تواند دارای عوارض جانبی باشد و به همین دلیل مصرف پونه‌های دارای پولگون بالا سبب عوارض کبدی، کلیوی، مخاطی، اسهال، دردهای شکمی، بالا رفتن فشارخون و استفراغ می‌شود و باید با احتیاط مصرف شود.


انتهای پیام/م

منبع: ایسنا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.