آخرین اظهارات "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر رژیم صهیونیستی در رسانه‌های غربی بایکوت خبری شد.

 نخست وزیر رژیم صهیونیستی روز چهارشنبه مانند روزهای پیشین ادعاهایی را در مورد ایران بر زبان آورد ولی این بار بر خلاف همه دفعات غرب این اظهارات در رسانه‌های غرب بازتاب نیافت اما براستی چرا؟ برای یافتن پاسخ این سوال گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران را بخوانید؟


پیش از این و به طور مشخص قبل از امضای موافقتنامه ژنو میان ایران و گروه 1+5 خبرگزاری‌های غربی بهای بیشتری به اظهارات مسئولان رژیم اسرائیل از جمله شخص نتانیاهو داده و آن را در سطح گسترده بازتاب می دادند. اما اکنون به نظر می‌رسد در رویکرد رسانه‌ها از جمله خبرگزاری‌های غربی تغییری در این زمینه حاصل شده است. چنانکه اظهارات روز سه شنبه نتانیاهو در خصوص اینکه موافقتنامه ژنو تنها تنها 6 هفته ایران را از تولید بمب اتم دور کرده است در اغلب این خبرگزاری‌ها بایکوت شد و تنها رویترز آن‌هم به صورت تک خبر به انعکاس آن پرداخت و در عین حال با اذعان به تفاوت دیدگاه مسئولان اسرائیلی و غربی در این زمینه نوشت: "ارزیابیهای نتانیاهو در خصوص محدود بودن تاثیر توافق ژنو که از 20 ژانویه اجرایی شده است با ارزیابی‌های برخی کارشناسان غربی مغایرت دارد. 

این کارشناسان معتقدند "اگر ایران تصمیم بگیرد یک بمب هسته ای تولید کند به زمانی بیشتر از آنچه نتانیاهو می گوید، برای تولید اورانیوم با غنای بالا برای ساخت بمب هسته ای نیاز دارد". 

البته رویترز در همین تک خبر نیز ضمن ایجاد تردید در ماهیت صلح آمیز برنامه هسته ای ایران به تهدید رژیم صهیوینستی برای توسل به زور علیه ایران اشاره کرد و به طور معنادار نوشت: "بسیاری از ناظران، اسرائیل را تنها دارنده بمب هسته ای در خاورمیانه می دانند". به نظر می‌رسد رویترز به طور تلویحی به تهدید اتمی این رژیم علیه ایران نیز اشاره کرده است. 

اما به صورت کلی همچنانکه گفته شد در بهاء دادن خبرگزاری های غربی به اظهارات و تهدیدهای نتانیاهو سیر نزولی و نوعی بایکوت خبری مشاهده می شود. 

اتخاذ این رویکرد می تواند از چند علت ناشی شده باشد: 
نخست/ اختلافاتی است که بین رژیم صهیونیستی و دولت های متبوع خبرگزاری های غربی در خصوص موافقتنامه ژنو بروز کرده است.
دوم/ باز شدن مشت نتانیاهو برای خود محافل غربی است چنانکه پیش از این نتانیاهو چند بار از دستیابی قریب الوقوع ایران به بمب اتمی سخن گفته بود که هرگز تحقق نیافت. از این دید نتانیاهو از خود چهره "چوپان دروغگو" برای جهانیان از جمله محافل غربی ارائه داده است.

علاوه بر این همچنانکه از رویکرد برخی از خبرگزاری های غربی بر می آید اکنون ظاهرا محافل غربی نیز به این باور رسیده اند که رژیم صهیوینستی و شخص نتانیاهو از برجسته سازی خطرات هسته ای ایران و  تداوم بخشیدن به پروژه "ایران هراسی" در تلاش است از فضای حاصل از آن برای پیشبرد برنامه های توسعه طلبانه خود در فلسطین استفاده کند. در این راستا خبرگزاری فرانسه در گزارشی از تهران با انعکاس سخنان وزیر امور خارجه ایران نوشت: "محمد جواد ظریف روز سه شنبه اعلام کرد رژیم صهیونیستی از موضوع برنامه هسته ای ایران برای منحرف کردن توجهات جامعه بین المللی از اشغال فلسطین استفاده می کند".

امروز مشت مسئولان صهیونیستی در این زمینه به قدری برای جامعه جهانی آشکار شده که آنها را بر آن داشته به هر طریق ممکن از جمله "افسانه خواندن" هر گونه ارتباط میان این دو موضوع با ذهنیت سازی در این زمینه مقابله کنند. 

خبرگزاری شین هوا در گزارشی از بیت المقدس با اذعان به این مسئله نوشت: "موشه یعالون وزیر دفاع اسرائیل روز سه شنبه تلاش کرد تا منکر وجود هر نوع ارتباطی بین مذاکرات فعلی صلح با فلسطینی ها و تلاشهای بین المللی برای مهار برنامه هسته ای مورد مناقشه ایران شود. یعالون که در یک کنفرانس امنیتی در تل آویو سخن می گفت افزود: «بین ما و دوستانمان بحثی در مورد موقعیت مناقشه اسرائیل و فلسطین وجود دارد. نمی توان آنچه را که در خاورمیانه روی می دهد با این مناقشه مرتبط دانست.» او اظهار داشت: «این یک افسانه است. زمانی به ما گفته شد که این موضوع به تهدید ایران ارتباط دارد. چه ارتباطی بین مسئله فلسطین با مسئله ایران وجود دارد؟"

اما به باور کارشناسان آنچه یعالون از آن به افسانه تعبیر کرده عین واقعیت است که کاملا بر سیاست های خاورمیانه‌ای رژیم صهیونیستی سایه افکنده است.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار