به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از پرس تی وی ، بر اساس این گزارش ابراز تمایل وزیر خارجه هند برای پیوستن مجدد به خط لوله انتقال گاز ایران به پاکستان در شرایطی است که دهلی نو پیش از این زیر فشارهای آمریکا مجبور به انصراف و کناره گیری از این پروژه بزرگ انرژی شده است.وی افزود، این گونه پروژه های منطقه ای موجب گسترش همکاری های بلندمدت بین کشورهای منطقه به خصوص هند و پاکستان خواهد شد. 4 می 2013 میلادی نیز وزیر خارجه هند از آمادگی دهلی نو برای پیوستن مجدد به مذاکرات پروژه خط لوله انتقال گاز ایران به پاکستان خبر داده بود.
قرار است نخستین محموله گازی ایران 31 دسامبر 2014 میلادی از طریق این خط لوله به پاکستان منتقل شود. ایران پیش از این خط لوله انتقال گاز به پاکستان در داخل مرزهای خود را تکمیل کرده و اکنون منتظر دولت اسلام آباد است تا این خط لوله را تکمیل کند. در صورت عدم اجرای این پروژه تا پایان سال 2014 دولت پاکستان باید به ازای هر روز تاخیر یک میلیون دلار جریمه به ایران بپردازد.ایران خط لوله 900 کیلومتری انتقال گاز به پاکستان را اجرا کرده و پاکستان نیز باید 700 کیلومتر از این خط لوله را تکمیل کند. در حالی که پاکستان بارها بر اهمیت اجرای این پروژه و نقش مهم آن در تامین انرژی این کشور تاکید کرده ولی واشنگتن ضمن مخالفت با آن نسبت به مشارکت اسلام آباد در این پروژه هشدار داده است.
ایران و پاکستان قرارداد مربوط به احداث این خط لوله را در سال 1995 میلادی به امضا رسانده اند. ایران پیشنهاد گسترش این خط لوله به هند را مطرح کرد و در فوریه 1999 میلادی قراردادی بین ایران و هند به امضا رسید.هند در سال 2009 میلادی رسما کناره گیری خود را از پروژه خط لوله صلح اعلام کرده است.
انتهای پیام/