به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران، محمدعلی یوسفی اظهار کرد: اکنون درخواستهای مختلفی برای واگذاری فضا برای اجرای واحدهای صنعت فرش در این شهرک به این شرکت ارائه شده است.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته این شهرک در شرق بجنورد کلنگ زنی شد، افزود: حلقه مفقوده فرش در استان نبود واحدهایی چون رنگ رزی، پرداخت و غیره است که با استقرار این واحدها در شهرک تخصصی فرش نیازها برطرف و فعالان این عرصه از مراجعه به سایر استانها بی نیاز میشود.
یوسفی تصریح کرد: بی گمان با ایجاد شهرکهای تخصصی میتوان در حوزه فرش گامهای مؤثرتری را در افزایش بازاریابی، بالا بردن راندمان تولید و افزایش جذابیت برداشت.
وی گفت: شهرک تخصصی فرش دستباف خراسان شمالی با هدف تبدیل شدن استان به قطب تولید و صادرات فرش دستباف و صنایع دستی کشور تشکیل میشود.
یوسفی با اشاره به ظرفیتهای فرش در خراسان شمالی تصریح کرد: فعالیت 21 هزار بافنده در خراسان شمالی، 9 هزار دار قالی و بافت حدود هشت درصد از مجموعه فرشهای دستباف کشور در خراسان شمالی از جمله مزیتهای فرش استان است.
به گفته وی، برخی شاخصهای منحصر به فرد در فرش دستباف نظیر فرش ابریشمی دورو بافت و طرحهای ترکمنی و کردی در فرش این استان وجود دارد.
سرپرست شرکت شهرکهای صنعتی خراسان شمالی ظرفیتهای بالقوه استان در تأمین مواد اولیه، تکمیل زنجیره تولید و ارزش آفرینی در زنجیره ارزش فرش دستباف و همچنین وجود سرمایه اجتماعی مناسب در استان به دلیل بافت جمعیتی و ویژگیهای قومی را از اهم مزیتهای فرش خراسان شمالی اعلام کرد.
وی با اشاره به محدودیتهای موجود در صنعت فرش استان گفت: ضعف در توسعه بازارهای بینالمللی، عدم وجود نقشههای فرشهای منحصر به فرد و ضعف در زیرساختها از جمله این محدودیتها است.
سرپرست شرکت شهرکهای صنعتی خراسان شمالی با تاکید بر اینکه شهرک تخصصی فرش دستباف استان با هدف سرمایه گذاری برای توسعه فرش استان و دسترسی به بازارهای بینالمللی تشکیل میشود، خاطرنشان کرد: از مهمترین اقدامات برای حمایت از این بخش تجمیع واحدهای صنعتی، تشکیل تعاونی، ایجاد تعاونیهای فراگیر و ایجاد خوشههای صنعتی و شهرکهای تخصصی است.
شهرستانهای بجنورد، شیروان و اسفراین از قطبهای فرش در خراسان شمالی به شمار میرود.
انتهای پیام/م