به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران، "محمد مهدی شرافت” در این دیدار با تقدیر از نقش هنرمندان استان در معرفی یزد و هنرهای سنتی آن با حداقل امکانات، صنایع دستی را به عنوان یک رکن اصلی سازمان مطرح و یکی از اولویت های اصلی مورد نظر خود را تحول در صنایع دستی عنوان کرد و گفت: هدف اصلی ما از برگزاری این نشست، بررسی مسایل و معضلات شما هنرمندان است که از نزدیک با مشکلات دست به گریبان هستید و قصد داریم تا با بحث و گفتوگو و هم اندیشی راه حل ها را بررسی کنیم.
در ادامه هرکدام از هنرمندان بحثها، پیشنهادات و دغدغههای خود را مطرح کردند.
محمدرضا خجسته پیشکسوت ترمه یزد به نمایندگی از هنرمندان صنایع دستی، رسیدگی به صنایع دستی را توجه به هویت ملی دانست.
فاطمه عباسی، هنرمند و مدیرعامل شرکت صنایع دستی اردکان، توجه به نیروی انسانی و هنرمندان را خواستار شد.
سمیه حسین زاده، هنرمند و مدیر عامل شرکت صنایع دستی میبد، گفت: نیروی ثابت برای صنایع دستی شهرستان لازم است.
مریم منتظری هنرمند و سرپرست مرکز آموزش صنایع دستی یزد، بیان کرد: تدوین و ارایه سرفصل آموزشی صنایع دستی و حمایت فنی و مالی سازمان لازمه ادامه کار مراکز آموزشی است.
پور کاویان هنرمند و مدرس صنایع دستی افزود: جوان گرایی سازمان، تحول طرحهای تولیدی، افزایش نمایشگاهها، دورههای آموزشی با حضور پیشکسوتان، افزایش آموزشگاههای تخصصی و توجه به فارغ التحصیلان خواسته ما است.
مهین عطاء اللهی هنرمند و مدیر عامل انجمن گلیم بافی هم گفت: رونق فروش مشوق هنرمندان است، اما کاهش یافته است.
محمدرضا نوری زاده هنرمند زیور آلات سنتی، به نمایندگی این صنف از هنرمندان، حل مشکل مالیات بر ارزش افزوده را در رشته زیور آلات سنتی خواستار شد.
حسین منتظری هنرمند زرگر، اظهارکرد: دارندگان مهر استاندارد چرا به دلیل نداشتن سابقه اظهارنامه جریمه شدهاند؟
هادی رحیم دل هنرمند معرق شیشه و مسئول بسیج هنرمندان اضافه کرد: تشکیل کارگروههای تخصصی، انتشار ماهنامه صنایع دستی، ایجاد بازارچه صنایع دستی و انسجام مدیریتی در بحث هنرمندان از خواسته های مورد نظر هنرمندان یزدی است.
مرتضی محسن زاده مدرس دانشگاه و عضو هیات امنای خانه زیلو، نیز خواستار تدوین سند چشم انداز صنایع دستی استان، تشکیل شهرکهای صنایع دستی و پاسداشت سرمایه های انسانی مورد نیاز صنایع دستی شد.
سعید اشتری، هنرمند و موسس کارگاه زیلو بافی، بیان کرد: تلاشهای ما نتیجه داده، تدوین دستورالعمل عملیاتی شدن تهیه کادو از صنایع دستی بخصوص توسط مدیران و بازاریابی محصولات مشکل هنرمندان است.
عباس زینیا کاشی ساز و مدیر موسه اندیشه ماندگار، مشکل بیمه را بزرگترین چالش پیش روی کاشی سازان یزدی دانست.
محمدحسین مرشدزاده هنرمند و عضو شرکت تعاونی بافق، مشکل تامین کارگاه و هزینه بالای آن را مطرح کرده و به گفته مقام معظم رهبری در دیدار در قم مبنی بر اینکه «صنایع دستی را جدی بگیریم» اشاره کرد.
در ادامه مدیرکل میراث فرهنگی استان، بر رفع موانع و تحول در صنایع دستی تاکید کرد.
شرافت افزود: به راستی هنرهای سنتی اسنادی معتبر برای اثبات قدر و منزلت تاریخ و تمدن ایرانی- اسلامی هستند.
وی در مورد برخی نظرات مانند کمبودها و کاهش حمایت از بخش آموزش، با اشاره به مشکل کاهش بودجه ها و عدم وجود شرایط مناسب در خصوص نیروی انسانی، اضافه کرد: به زودی یک تالار گفتوگوی مجازی بر روی سایت اداره کل میراث فرهنگی یزد راه اندازی می شود تا نظرات هنرمندان به صورت مختصر در کمترین زمان ارایه و در راستای حل مشکلات مورد توجه قرار گیرد.
انتهای پیام/م