"قاسم قصیر" کارشناس مسائل سیاسی گفت: تلاش سالهای اخیر برخی طرفها برای ایجاد محوری ضد ایرانی به شکست انجامیده است.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران، "قاسم قصیر" تحلیلگر مسائل سیاسی در گفتگو با شبکه العالم گفت : هر اندازه ایران دستاوردها و موفقیتهای سیاسی بیشتری در عرصه روابط بین المللی و منطقه‌ای به دست می‌آورد می‌بینیم که صهیونیستها به پرداختن به موضوع  بمب هسته ای باز می گردند. آقای حسن روحانی رئیس جمهور ایران زمانی که در داووس شرکت کرد توانست چهره جدیدی از ایران و دیدگاه این کشور ارائه کند برای همین صهیونیستها تلاش می کنند دروغ بمب هسته‌ای ایران(!) را برجسته کنند. اما معتقدم این تلاشها نتیجه ای نداشته است به ویژه اینکه اجرای توافق هسته ای ایران با قدرتهای بین المللی و لغو تحریمها و توقف اعمال تحریمهای جدید و همچنین تحویل داراییهای مسدود شده جمهوری اسلامی در آمریکا آغاز شده است. 

"قصیر" در پاسخ به اینکه این ادعاهای اسرائیل درباره تلاش ایران برای دستیابی به بمب هسته ای می تواند دیگران را در خصوص این خطر ایران راضی کند ، گفت : ما باید این مسئله را مورد توجه قرار دهیم که ایران در سالهای گذشته موفق شده است فن آوری پیشرفته هسته ای به دست آورد ، این مسئله ای منفی نیست به ویژه اینکه جمهوری اسلامی آشکارا اعلام کرده است به دنبال سلاح هسته ای نیست ، این نظر رهبر عالی ایران است و فتوایی نیز در این خصوص وجود دارد.  اما اسرائیلیها از بیش از پانزده سال پیش بارها گزارشهایی را منتشر کرده اند که مثلا ایران پس از دو سال به بمب دست پیدا می کند!!  این بخشی از مانور اسرائیل در داخل و خارج اسرائیل است برای دستیابی به اهداف سیاسی یا مالی خود یا با هدف پاسخ دادن به پیشرفتهایی است که ایران در زمینه روابط خود به دست آورده است.   

وی در خصوص واکنش اسرائیلیها به سفر رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه به تهران گفت : ایران و ترکیه بحرانی را که در روابط دو کشور به علت موضوع سوریه به وجود آمده بود پشت سر گذاشتند و مشخص است که ترکیه سیاست جدیدی را در پیش گرفته است و "عبدالله گل" رئیس جمهور ترکیه از دیپلماتهای این کشور خواسته است روابط این کشور را با دشمنان بهبود ببخشند و سیاست جدیدی را در خصوص سوریه تدوین کنند. معتقدم این اختلاف در سالهای گذشته به خاطر بحران سوریه رخ داده است و حل کردن این اختلافات و آغاز بهبود روابط بین ایران و ترکیه به ویژه در زمینه اقتصادی اسرائیلیها را نگران خواهد کرد زیرا اسرائیلیها درحال حاضر بر تنش در روابط ایران - ترکیه ، ایران - مصر و ایران - فلسطینی سرمایه گذاری کرده اند و اولین استفاده کننده از هر گونه اختلاف بین کشورهای عربی و اسلامی ، اسرائیل خواهد بود و هر گونه نزدیکی بین کشورهای عربی - اسلامی یا اسلامی - اسلامی اسرائیل را ناراحت خواهد کرد.  

وی افزود : در سالهای گذشته صهیونیست‌ها بر روی ایجاد محوری ضد ایرانی سرمایه گذاری کرده اند و برخی نیز متاسفانه بر روی اینکه شاید ترکیه در صدر این محور قرار داشته باشد سرمایه گذاری کرده اند اما درحال حاضر رخدادها این مسئله را تکذیب می کند. ایران و ترکیه دو کشور همسایه هستند که با هم همکاری می کنند و بر اساس گزارشها همکاری اقتصادی دو کشور از بیست میلیارد دلار به سی میلیارد دلار افزایش خواهد یافت که این مسئله اسرائیل و همه کسانی را که برای بدی این روابط به عنوان روابطی اسلامی - اسلامی یا به خاطر اوضاع منطقه سرمایه گذاری کرده بودند نگران خواهد کرد.   

قصیر درباره نگرانی اسرائیل از رسیدن تسلیحات پیشرفته به حزب الله لبنان گفت : اسرائیل از رسیدن تسلیحاتی که توازن نظامی را از بین ببرد به دست حزب الله و حتی رسیدن این تسلیحات به سوریه به شدت می ترسد. ما می بینیم زمانی که روسیه اعلام کرد می‌خواهد سوریه را به سکوهای موشکهای ضد هوایی مجهز کند اسرائیلیها به شدت نگران شدند. اما محافظه کاری از طرف اسرائیلیها در خصوص انجام آنچه عملیات نظامی اسرائیل بر ضد سوریه نامیده می شود وجود دارد. در برخی رسانه‌های عربی و خارجی مشاهده می‌شود که با پیشروی میدانی ارتش سوریه در برخی مناطق مشخص، این رسانه‌ها تلاش می‌کنند از واکنش ارتش اسرائیل برابر اقدامات ارتش سوریه کمک بگیرند به ویژه اینکه نیروهای مخالف سوری با کاهش قدرت و مشکلاتی روبرو هستند.  به نظر من این تلاشی برای این است که حملاتی از طرف ارتش اسرائیل بر ضد ارتش سوریه صورت بگیرد و حتی برخی می‌خواهند آمریکا باز گردد و جنگی جدید را در سوریه آغاز کند.  

وی درباره مواضع موشه یعالون درباره ایران گفت : این مواضع ، اذعانی آشکار از طرف اسرائیل در خصوص پیشرفت بزرگی است که ایران در زمینه نقش منطقه ای و بین المللی خود به دست آورده است. یادآور می شوم که از چند روز پیش اظهاراتی از طرف یعالون منتشر شده که اظهارات خطرناکی بر ضد جان کری داشته است. این مسئله به بحران اسرائیلی - آمریکایی منجر شده زیرا به شدت به جان کری وزیر امور خارجه آمریکا حمله کرده است.  یعالون در این اظهارات که با کلماتی دقیق بیان شده است تلاش می‌کند تاکید کند که دستیابی به توافق با طرف فلسطینی وجود ندارد ، ایران پیش می‌رود و آمریکا عقب نشینی می‌کند. 

وی درخصوص اینکه آیا گزینه نظامی اسرائیل بر ضد حزب الله و ایران همچنان مطرح است یا نه گفت : موضوع جنگ به ویژه از سال 2006 به بعد دیگر گزینه مناسبی به شمار نمی‌آید. اسرائیلیها پیش از اینکه به هر اقدام نظامی بر ضد حزب الله یا ایران دست بزنند میلیونها بار فکر می کنند نه یک بار یا دو بار ، زیرا که گستردگی واکنش را می دانند. حتی آمریکا نیز زمانی که از تصمیم  حمله نظامی به سوریه به علت موضوع تسلیحات شیمیایی این کشور صرف نظر کرد ، واکنش ایران و حزب الله و تحولاتی که در منطقه به وجود خواهد آمد را مدنظر قرار داد.  برخی کارشناسان نظامی می گویند گزینه نظامی یا جنگ در منطقه دیگر مطرح نیست برای همین توسل به آنچه جنگ شبه نظامیان یا گروهها نامیده می‌شود را مشاهده می‌کنیم. اسرائیلی ها دیگر قدرت بازدارنده خود را حتی در غزه که یک منطقه کوچک است و در آن مناطق مرتفع ، راهبردی و جغرافیای غیر عادی وجود ندارد از دست داده اند. ارتش اسرائیل دیگر قدرتمندترین ارتش منطقه به شمار نمی آید و اسرائیل دیگر نمی تواند کنترل جنگها را به دست بگیرد و حتی دیگر قدرت بازدارندگی گذشته خود را ندارد.  


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار