معصومه رفیعی مرند آسیبشناس درباره علت پدیدآمدن فقر فرهنگی درگفتگو با
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران گفت: برخی افراد به دلیل شناخت و معرفت کم نسبت به فرهنگ خود و عدم شناخت درست نیازها و نیز به منظور جبران کاستیهای درونی خود گرفتار تجملگرایی میشوند که علت اصلی آن فقر فرهنگی در جامعه است.
وی درباره عللهای وجود فقر فرهنگی در جامعه گفت: ما اکنون درمیان فرهنگ فقر و فقر فرهنگی گرفتارآمدهایم، جامعه امروز پرشتاب و بیوقفه می کوشد زمینهای را فراهم آورد تا فقر فرهنگی حاکمیت مطلق یابد و ماتلاش می کنیم در چنبره آن قرار نگیریم و درمحیطی که فقر فرهنگی در آن حاکم است مواردی ازاین قبیل ملموس است که شامل: ابزارپرستی ومادهگرایی، کوچکاندیشی، سادهانگاری و خساست فکری ، روزمره گی، تکبر و گمانانگیزی و سطحینگری وطمعورزی.
این آسیبشناس درباره تعریف تجملگرایی وفقرفرهنگی درجامعه اظهار داشت: اساساً تجمل به معنای زینتدادن و آراستگی روح و ظاهر یک فرد است اما خروج از حد متعارف زندگی سبب تجملگرایی در افراد شده و باعث میشود فرد درزندگی خصوصی، اجتماعی، مسکن، لوازم زندگی و ... به سمت تجملگرایی منفی رفته وزندگی اش را ازحدتعادل معمول خارج واز بین ببرد.
رفیعی مرند درباره علت اصلی وجود فقر درجامعه گفت: علت اصلی فقر در جامعه تجملگرایی بیش از حد درجامعه، عدم شناخت ماهیت اصلی فرهنگ است، این یعنی وجود فقرفرهنگی درمیان افراد جامعه و از بین بردن مثبتگرایی درشخصیت، هویت فرد درخانواده وترویج هرج و مرج ، فقر و ... درجامعه است.
وی بااشاره به آفتهای تجملگرایی درجامعه اذعان داشت: گرفتارشدن جامعه درباتلاق تجملات مضر وبیرویه نتیجهای جز آفتهای فقرفرهنگ، اقتصادودینگریزی نخواهد داشت و به واسطه ترویج تجملات است که خانوادهها برای عقب نماندن ازیکدیگر مانندچشم روی هم چشمی تقلید گرفتار هزینههای هنگفت وبیجانیز می شوند.
این آسیبشناس درباره راهکارهای موجودبرای گرفتارشدن فرد و جامعه به فقر فرهنگی و تجملگرایی گفت: قناعت پیشه کردن راه برون رفت از تجملگرایی، از بین بردن فقر فرهنگی درجامعه است، برگه تجمل خوب است اما اگر به افراط کشیده شود عواقب بدی درانتظار افراد جامعه است.
مورددیگر شناخت ماهیت اصلی درفرهنگی است شناخت از این مسئله خود نیز به افراد کمک میکند تا از غربزدگی ترویج بیدینی و ... به دور وهمواره برای پرورش فرهنگ خود تلاش کند.
انتهایپیام/