به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران ؛ اریک پیکا در گفتگو با شبکه «دموکراسی ناو» گفت: «شرکت کنندگان در نشست تغییرات اقلیمی سال 2009 کپنهاگ قرار شد با گفتگو درباره تغییرات اقلیمی و نحوه کاهش انتشار گاز دی اکسید کربن گردهمایی تشکیل دهند. اما آمریکا با اتخاذ مواضع متکبرانه این نشست را به شکست کشاند. با انتشار اسناد ادوارد اسنودن ، جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا از مذاکرات را می توان دلیلی برای شکست مذاکرات کپنهاگ دانست چون مقامات آمریکا در واقع آنگونه که باید تمایلی به گفتگو نداشتند و فقط برای اطلاع از مفاد مذاکرات در نشست حضور یافتند.»
پیکا با اشاره به اینکه اعضای گروه دوستان زمین به خاطر اعتراض به این نشست از محوطه سازمان ملل اخراج شدند گفت «محور مذاکرات سال دوهزارو نه این بود که چطور کشورها می توانند برای حل مسئله مهمی مانند کاهش آلودگی ناشی از تولید گاز دی اکسید کربن با یکدیگر گفتگو کنند و سیاره زمین را از گرمای کره زمین نجات دهند. سران کشورهای زیادی در نشست کپنهاگ شرکت کردند تا درباره بیست سال آینده به توافق دست یابند اما متاسفانه آمریکا به همراه کشورهایی مانند کانادا حسن نیت موجود در مذاکرات کپنهاگ را مخدوش کرد تا جایی که در چهار سال گذشته ، مذاکرات تغییرات اقلیمی راه به جایی نبرد.»
وی در خصوص انتظارات خود از نشست آتی تغییرات آب و هوایی که قرار است در لیما و سپس سال 2015 در پاریس برگزار شود گفت «با افشای اخبار مربوط به جاسوسی آمریکا از دیگر کشورها در نشست های قبلی ، در خصوص اعتماد سازی در نشست های آتی با دیگر کشورها نشانه های مثبتی دیده نمی شود.
در گذشته بین آمریکا و سایر کشورها ، به ویژه کشورهای در حال توسعه موجی از بدگمانی و بی اعتمادی وجود داشت. آمریکا درباره مواضع اتخاذ شده درباره تغییرات اقلیمی همکاری های لازم را نداشته است و در زمینه کاهش انتشار گازهای گلخانه ای تلاش جدی و اقدامات قابل قبولی بکار نگرفته است.
از سوی دیگر آمریکا در زمینه کمک مالی به کشورهای فقیر و توسعه نیافته و کاهش اثرات تغییرات آب و هوایی بر زندگی آنها نیز حرکتی نکرده است بنابراین ، در مذاکرات آتی زیاد نمی توان به آمریکا اعتماد کرد.»
انتهای پیام /