به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران قم، حجتالاسلام سیدحسن خمینی در آیین اختتامیه دومین جشنواره سراسری شعر اشراق که چهارشنبه شب در سالن همایشهای دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد با اشاره به اینکه بزرگان تفاوتهایی را برای علم و هنر قائل میشوند، اظهار داشت: برخی گفتهاند علم عبارت است از تفریق وحدتها، در حالی که هنر عبارت است از تجمیع کثرتها، شما در علم باید یک واقعیت را بشکافید و به اجرا بپردازید. علم وقتی به دست میآید که به اجرای پدیدآورنده اشیا دسترسی پیدا کنید.
وی ادامه داد: در مقابل، هنر تجمیع کثرتها است، شما هنگامی در هنر به یک شعر، تابلو و اثر هنری هنرمندانه میرسید که کثرتها را فراموش کنید. اگر ذره ذره رنگها و تک تک صداها را بشنوید به هنر دست نمییابید.
نوه امام خمینی (ره) با بیان اینکه هنر مادامی هنر است که اجزای پدیدآورنده یک اثر هنری خودشان را در غالب وحدتی که روح اثر است گمشده ببینند، ابراز داشت: اگر کلمه کلمه را ببینید به شعر نمیرسید و اگر نقطه نقطه را ببینید به نقاشی نمیرسید، هنر وقتی پدید میآید که وحدت پدید آمده باشد.
حجتالاسلام خمینی افزود: شعر یک مجموعه است که در کنار هم اثربخشی میکند و اگر این اجزا را از هم جدا کردیم و اجزا را شکستیم به اثر هنری نمیرسیم.
وی با اشاره به اینکه کثرتها در کنار هم معنادار میشوند، بیان داشت: معنادار شدن این کثرتها باید هدفدار باشد و سومین شرط این است که در وحدت، کلمهها دارای معنایی فربهتر از معنای خود میشوند. یک واژه در حالت عادی شاید برانگیزی خاصی نداشته باشد ولی در یک شعر باعث التهاب شده و شور میآفریند و ارزشی مازاد بر ارزش واقعی خود پیدا میکند.
حجتالاسلام خمینی با اشاره به اینکه شرط حفظ این انقلاب نیز وحدت و یکپارچه بودن است، بیان داشت: باید با همین توانمندی و انرژی مضاعف این انقلاب را ادامه دهیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه برخی طلاب به دلیل عربی بودن دروس حوزه کمتر با ادبیات فارسی مانوس میشوند، خاطرنشان کرد: باید نسبت به مانوس شدن با شعر و ادبیات فارسی در حوزهها اهتمام بیشتری صورت گیرد و این جشنواره هر سال باشکوهتر از قبل برگزار شود./