چلغوز از نوعی کاج که بومی هیمالیا، پاکستان و افغانستان است به دست می آید و به جز قیمت بالایش، پروتئین، فیبر، آنتی اکسیدان، پتاسیم، ویتامین E، چربی و انرژی بالایی هم دارد.
خواص چلغوز:
* به دلیل کمک به کاهش تریگلیسرید خون یار مهربان کبد است و به جهت فیبر و چربی بالا کورکننده خوب اشتهاست. پتاسیم و منگنز آن به تعادل فشار خون کمک کرده و منیزیم این دانه از بیخوابیهای شبانه میکاهد و دردهای عضلانی، خستگی مفرط، تنش و اضطراب را برطرف میکند.
* این میوه بالاترین میزان تراکم اسید اولیک را در میان مغزها دارد. این اسید که نوعی تک چربی اشباع شده است، به کبد کمک می کند تا تری گلیسیرید مضر را از بدن دفع کند.
* تک چربی اشباع شده در آن، خاصیت روغن زیتون را دارد و برای قلب مفید است. علاوه بر آن با کاهش دادن کلسترول و محافظت از رگ های خونی در مقابل آسیب دیدگی، مانع از بروز حمله قلبی می شود.
* آنتی اکسیدان موجود در آن سلول ها را از آسیب های رادیکال های آزاد محافظت می کند.
* منبع غنی آهن است که میزان گلبول های قرمز بدن را بالا می برد.
* منیزیم آن درد عضله، خستگی مفرط و تنش را برطرف می کند.
* ویتامین A و E در آن برای پوست و چشم مفید است.
* نیاسین (نوعی ویتامین B3) تقویت کننده حافظه و کاهش دهنده فشار خون است.
* با ایجاد احساس سیری مانع از افزایش وزن می شود.
نکته:
اما لازم است بدانید این دانه طبع بسیار گرمی دارد و برای همه افرادی که مزاج خشک دارند همچون صفراویها و سوداویها مناسب نیست و مصرف آن فقط به مزاجهای رطوبی همچون دموی بویژه بلغمیها توصیه میشود.