وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از صدا و سیما به خاطر برگزاری کنگره ملی برنامه جامع کنترل سرطان تقدیر کرد.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگان؛ دکتر حسن قاضی‌زاده هاشمی، در مراسم اختتامیه کنگره ملی برنامه جامع سرطان که روز گذشته در سالن همایش‌های صدا و سیما برگزار شد، تعداد مبتلایان به سرطان در ایران را ۳۰۰ هزار نفر اعلام کرد و گفت: سرطان ۶ درصد بیماری‌های کشور را تشکیل می‌دهد، این در حالیست که سالانه نیز ۹۰ هزار نفر نیز به تعداد این بیماران اضافه می‌شود. 

او با بیان اینکه بیماری‌های غیرواگیر ۷۰ درصد مرگ و می‌ر‌ها را شامل می‌ شوند، افزود: در کشور ما سرطان در رتبه سوم مرگ و می‌ر‌ها قرار دارد، بررسی‌ها نشان می‌دهد که سرطان پستان در میان زنان و سرطان معده در میان مردان بیشترین میزان شیوع را دارد. بسیاری از این بیماری‌ها به چاقی، مصرف مواد مخدر و سیگار و از همه مهم‌تر به عادت‌های غذایی نادرست مربوط می‌شود. ازغذایی که مصرف می‌کنیم تا هوایی که نفس می‌کشیم همه در گروه عوامل خطر ساز به شمار می‌روند، این‌ها همه نشات گرفته از زندگی مدرن است. 

وزیر بهداشت ادامه داد: استفاده از سموم و مکمل‌ها در مواد غذایی، برای بشر زیان بخش و بیماری آفرین است، هر چند که در این زمینه قوانین خوبی به تصویب رسیده اما در بخش اجرا ناهماهنگی‌هایی وجود دارد. 

هاشمی، توجه به حوزه سلامت را از اولویت‌های دولت یازدهم اعلام کرد و گفت: در دولت تدبیر و امید، توجه ویژه ایی به حوزه سلامت شده، رییس جمهور به طور مرتب نسبت به این موضوع تاکید کرده و امیدوار هستیم تا سه سال و اندی آینده، اقدامات خوبی در این زمینه انجام شود، ما بیش از همه نیاز داریم تا به بخش امنیت غذایی توجه شود، چرا که می‌دانیم بسیاری از بیماری ‌ها بدلیل کم کاری در این بخش، ایجاد می‌شود. 

به گفته او، بی‌توجهی مردم به آنچه میل می‌کنند و می‌آشامند، می‌تواند بیماری‌های صعب العلاجی برایشان ایجاد کند. 

وزیر بهداشت، با بیان اینکه ۴۰ درصد سرطان‌ها قابل پیشگیری است، افزود: وزارت بهداشت در گذشته در زمینه پیشگیری برنامه‌هایی داشته، اما لازم است که به این برنامه‌ها سرعت دهد، بویژه در سرطان‌های سینه، دهانه رحم و روده بزرگ. 

هاشمی، نقش صدا و سیما را در پیشگیری بسیار پررنگ عنوان کرد و گفت: آنچه می‌تواند باعث شود بار بیماری‌ها کاهش یابد، مراقبت بیشتر مردم از خودشان است، البته صدا و سیما نیز نقش مهمی در توانمند کردن مردم نسبت به مخاطراتی که مورد توجه‌شان است، دارد، بنابراین لازم است تا برگزاری چنین برنامه‌هایی، پرتکرار و با در نظر گرفتن ظرفیت بیشتر برای مشارکت سایر فعالان حوزه سلامت باشد. 

او ادامه داد: هم اکنون در کشور ۱۷۵ انجمن علمی وجود دارد که ذخایر مهمی در رشته پزشکی هستند، از این رو باید به این گروه‌ها فرصت بیشتری داده شود تا اطلاعات بیشتری به مردم منتقل شود. 

وزیر بهداشت توجه به شورای عالی سلامت و امنیت غذایی را یکی از برنامه های سال آینده این وزارتخانه عنوان کرد و افزود: قرار است این موضوع سال آینده به عنوان برنامه اصلی وزارت بهداشت و دولت یازدهم پیگیری شود. 

او هزینه‌های سرطان را برای بسیاری از خانواده‌ها دردآور توصیف کرد و افزود: اگر ما تنها به درمان توجه کنیم، در آینده خیلی با مشکل مواجه می‌ شویم، بخش مهمی از این هزینه متوجه مردم است، متاسفانه بخش قابل توجهی از این بیماران بی‌پناه هستند، چرا که بیمه‌ها ناکار آمد هستند، دولت‌های قبلی نتوانستند در زمینه تقویت بیمه‌ها حمایت کافی داشته باشند. 

وزیر بهداشت تاکید کرد: هزینه‌های سرطان یکی از دلایل سقوط مردم به زیر خط فقر است، البته امیدواریم این بیماران از حمایت‌های بیشتری برخوردار شوند. برگزاری این کنگره نیز می‌تواند کمک‌های زیادی هم در زمینه پیشگیری و هم حمایت از این بیماران داشته باشد. هاشمی در پایان از صدا و سیما،  رییس، دبیر علمی و اجرایی کنگره ملی برنامه جامع کنترل سرطان به خاطر برگزاری این کنگره تشکر کرد.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار