به نوشته این نشریه معتبر آمریکایی، کلینتون، چهارشنبه شب (پنجم فوریه) در جلسه ای اختصاصی با سناتورهای کنگره آمریکا گفته است که نباید شانس هر گونه پیشرفت احتمالی در این مذاکرات را نادیده گرفت.
نشریه پولیتیکو در گزارشی از این نشست مدعی شده است که چند نفر از حاضران در این جلسه خصوصی، در مورد محتوای گفتههای بیل کلینتون به این مجله اطمینان دادهاند.
این نشریه با "بانفوذ سیاسی و نیز افراد موثر در آیپک (لابی صهیونیستی)" خواندن حاضران در این جلسه نوشت: این افراد با تصویب تحریمهای جدید علیه ایران در شرایط فعلی مخالفت کردهاند.
این نشریه ادامه داد: در شرایطی که افرادی مانند کلینتون و یا چهره های بانفوذ در آیپک به صف مخالفان تحریم بپیوندند، فشارهای کاخ سفید و باراک اوباما بر کنگره آن کشور قدرت بیشتری پیدا میکند و آنها به این شکل از متحدان کلیدی در برابر کنگره برخوردار میشوند.
وب سایت بی بی سی نیز با اعلام این خبر نوشت: بیل کلینتون از با نفوذترین سیاستمداران فعلی آمریکاست و حمایت او از باراک اوباما در مخالفت با وضع تحریمهای جدید علیه ایران، می تواند اطمینان خاطری برای کاخ سفید تلقی شود.
باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا در هفتههای گذشته صراحتا اعلام کرده که با وضع هرگونه تحریم جدیدی علیه ایران در مدت زمانی که مذاکرات هستهای با تهران در حال انجام است، مخالف است و در صورت تصویب چنین تحریمهایی، آن را وتو خواهد کرد.
با وجود این، در سالی که دموکراتها به رقابتهای انتخابات کنگره آمریکا دل بستهاند، اوباما از رویارویی مستقیم با نمایندگان مجالس این کشور پرهیز میکند و به همین علت، حمایت بیل کلینتون از جایگاه کاخسفید درباره مذاکرات هستهای میان ایران و گروه ۵+۱ میتواند به کاهش اصطکاکها میان دولت و کنگره کمک کند.
بی بی سی در ادامه نوشت: بسیاری از جمهوریخواهان در کنگره آمریکا و بعضی از سناتورهای دموکرات نسبت به نتیجه مذاکرات هستهای و اجرای توافق ژنو بدبیناند و معتقدند تصویب تحریمهای جدید میتواند ایران را وادار به توقف برنامه هستهای و اجابت خواستههای آمریکا و متحدانش کند.
جمهوری اسلامی ایران علاوه بر صلحآمیز خواندن برنامه هستهای خود بارها اعلام کرده تحریمها و استفاده از زبان زور و تهدید، نمی تواند ایران را وادار به چشمپوشی از حق قانونی در استفاده از دانش هستهای برای مصارف صلحآمیز کند.