رییس اداره تحقیق و توسعه آموزشهای مردمی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه سکته های قلبی و مغزی را تنها بخشی از عوارض مصرف بی رویه مکمل های ورزشی عنوان کرد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران کرمانشاه

دکتر وریا رحیمی با اشاره به مصرف بی رویه مکمل های ورزشی در میان جوانان و قشر ورزشکار، گفت: عدم استفاده از مکمل های متناسب با سن و نوع فعالیت ورزشی و نیز تهیه مکمل ها از منابع غیرمطمئن و غیربهداشتی دو عامل خطرناک در زمینه مصرف مکمل های ورزشی به شمار می روند.

رحیمی مکمل های ورزشی باید حتما با توجه به سن و جنس فرد و نیز نوع فعالیت ورزشی تجویز شوند و مصرف آنها بدون توجه به این مسئله می تواند مشکلاتی را برای فرد در پی داشته باشد.

وی تهیه مکمل های ورزشیاز مراکز نامعتبر و مراکزی که کالای قاچاق عرضه می کنند را خطر ناک دانست و افزود: در بسیاری از موارد برای به دست آوردن سود بیشتر این مکمل ها با ترکیبات هورمونی و دارویی مخلوط شده و به مشتریان عرضه می شوند.

رحیمی این مواد می تواند تاثیرات سویی را بر روی غدد درون ریز بدن داشته باشد و با تغییر در هورمونهای آنابولیک بدن می تواند در بلند مدت موجب عقیمی مردان و نیز افزایش هورمونهای مردانه و تغییرات فیزیولوژی در زنان شود.

رحیمی گفت: کبد و کلیه بیشترین آسیب را از این مکمل های غیربهداشتی و نیز مصرف بی رویه مکمل ها خواهند دید.

وی با اشاره به وجود سکته های قلبی و مغزی در برخی ورزشکاران، گفت: متاسفانه بسیاری از این موارد بر اثر مصرف نادرست و نابجای مکمل های ورزشی رخ می دهد و حتی در مواردی مصرف بی رویه این مکمل ها و یا استفاده از مکمل های غیر بهداشتی می تواند موجب اختلالات روانی شده و پرخاشگری و در مواردی افسردگی را برای افراد در پی داشته باشد.

رییس اداره تحقیق و توسعه آموزشهای مردمی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در پایان خاطر نشان کرد: افرادی که مایل به تهیه این مکمل ها هستند حتما باید این مکمل ها را با تجویز متخصصین تغذیه و نیز از داروخانه های معتبر تهیه کنند./


برچسب ها: کرمانشاه ، مکمل ، سکته
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.