به گزارش گروه اقتصادي باشگاه
خبرنگاران به نقل از ستاد خبري اولين نمايشگاه بين المللي صنايع مفتولي، سيم و کابل، پروفيل و ماشين آلات وابسته؛ در اين نمايشگاه، واحدهاي صنعتي و خدماتي صنايع مفتولي داخلي و خارجي؛ نوين ترين و جديدترين توليدات، تجهيزات و خدمات اين صنعت پايه و زيربنائي را عرضه خواهند کرد.
در نخستين نمايشگاه بين المللي صنايع مفتولي؛ انواع سيم و کابل با کاربري هاي مختلف برق و مخابرات، انواع دستگاهها، تجهيزات و ماشين آلات توليد سيم و کابل، انواع مواد خام اوليه (آلومينيم، مس، سيم فولادي)،ابزارهاي توليد، مواد عايق و روکش، انواع مفتول، انواع پروفيل و ديگر صنايع مرتبط به نمايش عموم گذاشته مي شود.
در اين نمايشگاه که در فضائي بالغ بر 6 هزار متر مربع برگزار خواهد شد، شرکت هايي از بلژيک، چين، آلمان، ترکيه، تايوان و هند نيز حضور دارد.
معرفي خلاقيت ها و ظرفيت هاي صنايع مفتولي کشور ، شناسايي و معرفي مشکلات، موانع و نقاط ضعف موجود در اين صنعت ، جلب حمايت سازمان هاي دولتي و خصوصي از اين صنعت ، ايجاد بسترهاي مناسب براي سرمايه گذاري،اشتغال زايي و کارآفريني، آشنايي دست اندرکاران با محصولات، نوآوري ها و پيشرفت هاي صنايع مفتولي روز دنيا و ايجاد زمينه رقابت سالم ميان توليدکنندگان داخلي براي ارتقاي کيفيت توليدات؛ مهمترين اهداف برگزاري نمايشگاه است. اوکراين، روسيه، آمريکا، ترکيه، آلمان، ژاپن، فرانسه و انگلستان ؛کشورهايي هستند که در آنها نمايشگاههاي بين المللي صنايع مفتولي برگزار مي شود اما در منطقه خاورميانه، براي نخستين بار است که نمايشگاه بين المللي صنايع مفتولي برگزار مي شود و برگزاري اين نمايشگاه در جمهوري اسلامي ايران، نشان دهنده رشد و توسعه اين صنعت در کشورمان است.
ترکيه، بحرين و عربستان از نظر فناوري و سرمايه گذاري رقيب جدي صنعت سيم و کابل کشور ما در منطقه محسوب مي شوند.
مدير اجرايي نمايشگاه بين المللي صنايع مفتولي، سيم و کابل، پروفيل و ماشين آلات وابسته گفت: صنايع مرتبط با سيم و کابل و صنايع مفتولي، يکي از مهم ترين صنايع پايين دستي صنعت فولاد، مس و آلومينيم محسوب مي شود.
علي شالباف افزود: رشد روز افزون صنعت برق، الکترونيک، مخابرات و همچنين توسعه شبکه هاي مرتبط با اين صنايع موجب شده است بازار محصولات اين صنعت، هر روز افزايش يابد.
وي اضافه کرد: ذخاير و معادن بزرگ مس و همچنين توسعه صنعت فولاد و آلومينيم در جمهوري اسلامي ايران، زيرساخت هاي است که کشورمان را به يکي از سازندگان مهم و مطرح منطقه در عرصه صنعت سيم و کابل و صنايع مفتولي تبديل کرده است.
شالباف گفت: هر چند صنعت مفتولي کشور در عرصه تجارت و همچنين ورود محصولات مشابه خارجي، با مشکلاتي مواجه شده ، اما کيفيت و ظرفيت توليد مناسب اين صنعت، امکان مطرح شدن صنعت سيم و کابل و صنايع مفتولي ايران را در عرصه بازارهاي جهاني فراهم کرده است.
مدير اجرايي اولين نمايشگاه بين المللي صنايع مفتولي، سيم و کابل، پروفيل و ماشين آلات وابسته افزود: پويايي صنعت سيم و کابل به مواد اوليه و شاخص هاي اصلي همچون مس، آلومينيوم، pvc و پلي اتيلن ،انرژي و نيروي کار ماهر وابسته است که کشورمان همه اين موارد را دارد.
شالباف افزود: اين زيرساخت ها و همچنين دانش فني متخصصان ايراني موجب شده است تا صنعت سيم و کابل علاوه بر امکان تأمين نيازهاي داخلي، حتي نگاهي به بازارهاي جهاني داشته باشد.
توليد محصولات سيم و کابل در ايران به سال 1344 و کارخانه ايکو باز مي گردد که حاصل مشارکت ايران و سوئد بود.
در حال حاضر دهها شرکت فعال با مالکيت و هويت ايراني در کشور فعال است.
سالانه بيش از 320 هزار تن انواع سيم و کابل در داخل کشور و بيش از 170 شرکت توليد مي شود که 20 درصد از اين توليدات هم به ديگر کشورها صادر مي شود.
اين صنعت همچنين زمينه اشتغال بيش از پنجاه هزار نفر را فراهم کرده است.
جمهوري اسلامي ايران در سال 2013 با توليد 15 ميليون و 400 هزار تن فولاد خام رتبه نخست و بزرگترين توليد کننده فولاد خاور ميانه را کسب کرده است.
اين رقم به نسبت سال گذشته ميلادي 6/6 درصد رشد داشته و سبب شده است صنايع پائين دستي همانند پروفيل و صنايع مفتولي گسترش يابد و محصولات اين واحدها علاوه بر تأمين بازار داخلي حتي در بازار کشورهاي همسايه به ويژه عراق و افغانستان عرضه شود.
انتهای پیام/