دکتر علیرضا زالی رئیس سازمان نظام پزشکی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران در خصوص آمار پزشکان خارج شده از مناطق محروم اظهار داشت: از سال 84 تا کنون 6200 پزشک در کسوت پزشک روستایی فعالیت کردهاند که از نیمه اول سال گذشته 2000 نفر از مدار ارائه خدمات خارج شدهاند.
وی افزود: دلیل این امر دریافت نکردن مطالبات، رشد نامناسب حقوق و تامین نشدن نیازهای پزشکان در روستا بوده است.
زالی خاطرنشان کرد: امسال در تلاش با همکاران معاونت وزارت بهداشت برای توجه ویژه به روستاها هستیم.
ایجاد تسهیلات مناسب تعرفهای باری نگه داشت نیروی انسانی در روستا هستیم، به گونهای که اگر پزشکی اعم از دولتی یا خصوصی در روستاها فعالیت کند، دریافت مناسب و انگیزه کافی داشته باشد.
وی در خصوص پرداختهای معوقه اظهار داشت: بین 8 تا 10 ماه پرداختها به تعویق افتاده است.
131 میلیارد تومان بودجه برای نگه داشت نیروی انسانی در مناطق محروم
زالی در خصوص بودجه مجلس اظهار داشت: در سال 92، 131 میلیارد تومان اعتبارات برای نگه داشت نیروی انسانی در مناطق محروم بود که تاکنون کمتر از 10 درصد این مبلغ به وزارت بهداشت تعلق گرفته است و امیدواریم مجلس بودجه خاصی برای مناطق محروم در نظر بگیرد.
رئیس سازمان نظام پزشکی در خصوص اینکه اگر مجلس بودجه را در نظر نگیرد، چه اتفاقی خواهد افتاد، ابراز داشت: این مشکل پیچیدهتر خواهد شد و بر اساس قانون پنجم توسعه معاونت نظارت برنامه ریزی و راهبردی رئیس جمهور، باید طراحی خاصی از قبیل تعرفه ترجیحی، تسهیلات مربوطه برای نگه داشت نیروی انسانی بعد از 2 سال در یک منطقه محروم سازمان دهی شود.
وی افزود: اگر مجلس اعتبارات خاصی برای پزشکان مناطق محروم در نظر بگیرد، این موضوع به نفع کشور، پزشکان و به خصوص مردم است.
زالی گفت: تعرفه ترجیحی مناطق محروم باعث حفظ نیروی انسانی در روستاها است.
وی در ادامه گفت: با کمک انجمن پزشکان عمومی شاخه گیلان، به آسیب شناسی و کار تحقیقات میدانی پرداختهایم و علل ریزش نیروی انسانی را بررسی و در صدد یافتن راه کار برای آن هستیم.
رشد معتبر بیمهها موجب تحول در سازمان بهداشت و درمان
زالی در خصوص تصمیم مجلس مبنی بر اختصاص 1 درصد مالیات ارزش افزوده به بیمهها اظهار داشت: در وضعیت فعلی بیمهها با حجم زیادی از مطالبات روبه رو هستند و در سالهای اخیر منابع رشد مناسبی نداشتهاند و چنین ساختار بیمهای در هرجا مستقر شود به طبع کارایی لازم را نخواهد داشت.
وی افزود: باید فرصت به سازمانهای بیمه گر داد تا رشد مناسب منطقی از حوزه عمومی تامین شود و شاید مناسب ترین راه برای اعتبارات بیمه منابع عمومی است.
وی خاطرنشان کرد: از طرف دیگر چون در قالب درآمد اختصاصی، مراکز بهداشت و درمان درآمد شان موکول به مشارکت سازمان بیمه گر پایه است، اگر بیمهها امروز یک رشد معتبر داشته باشند، درآمد اختصاصی هم تامین میشود و یک تحول در سازمان بهداشت و درمان خواهیم داشت.
زالی اذعان داشت: سازمانهای بیمه گر پایه به خصوص از لحاظ رشد منابع عمومی باید یک جابکی جدید را تجربه کنند تا نیازهای خود را مرتفع کنند.
وی در ادامه گفت: در بحث بیمه سلامت 66 درصد رشد در بحث سرانه عمدتا در اقشار مختلف شاهد بودیم. اما این رشد در واقع 30 تا 40 درصد حوزه اعتبارات بیمه سلامت خواهد بود و بنابراین کسری از اعتبارات در سال آینده خواهیم داشت.
وی همچنین گفت: اگر از راه کارهایی مانند ارزش افزوده استفاده بهینه کنیم، همزمان نیازهای اعتباری بیمهها هم جبران میشود و هم به صورت غیر مستقیم مشکل بهداشت و درمان مرتفع خواهد شد.
اعلام تعرفههای جدید سال 93
زالی در خصوص تعرفه سال 93 گفت: جلسه بعدی شورای عالی بیمه تشکیل خواهد شد وبا توجه به پکیج تعرفههای دولتی و خصوصی در 2 یا 3 جلسه متوالی بحث و تبادل نظر خواهیم داشت و اولین جلسه روز 1 شنبه خواهد بود.
زالی درصد رشد امسال را اینگونه بیان کرد و گفت: امسال مبانی رشد تعرفه خصوصی بر مبنای ارزش گذاری خدمات است و با سال گذشته متفاوت است. همه مولفهها در حال بررسی است و پکیج پیشنهاد و رشدها با سال 92 مقایسه شده و در اوایل هفته آینده اعلام خواهد شد.
رئیس نظام پزشکی در خصوص هزینههای مردم گفت: در خصوص رشد تعرفههای خصوص اولا مشارکت و تعهد بیشتر بیمههای تکمیلی در زمینه رشد تعرفههای غیر دولتی را شاهد هستیم و در بحث ویزیت پزشکان نیز دلیلی که پرداخت از جیب مردم افزایش مییافت این بود که مبنای پایه بیمه تعرفه دولتی است.
وی افزود: اگر امسال سازمان بیمه گر متعهد نشود پرداخت ویزیت 80 درصد خدمات خصوصی باشد و بیمه قبول پایه پرداخت کند. پرداخت از جیب مردم کم میشود و جامعه پزشکی انگیزه جدیدی پیدا میکند.
انتهای پیام/