*کیهان
روحانی هرگز حمایت نظام را با موسوی و سبزها عوض نمیکند
ارگان گروهک ملی- مذهبی تصریح کرد، روحانی و مشاوران وی، موسوی و کروبی را افراطیون فرصتسوز میدانند و روحانی هرگز حمایت نظام را با اصلاحطلبان و سبزها عوض نمیکند.وبسایت ملی- مذهبی که در خارج کشور مدیریت میشود، در تحلیلی به قلم علی کشتگر (از چپهای آمریکایی) نوشت: روحانی حمایت نظام را با اصلاحطلبان عوض نمیکند. البته او این قدر هوشیاری دارد که سبزها را در توهم نگه دارد. اعتدال از نظر روحانی، هم دوری از موسوی و کروبی است و هم فاصله گرفتن از جبهه پایداری. اخیرا یکی از نزدیکان روحانی در گفتوگو با هفتهنامه [اصلاحطلب] آسمان این نگرش را به شرح زیر بیان کرده است؛ «افراطیگری و تفکری که سالهای اخیر محملی برای رشد و نمو پیدا کرده آرام آرام خشک میشود. آنها دیگر نه پایگاهی در جامعه و نه جایگاهی در نظام دارند. تقریبا همه متفقالقول هستند که نظام ضربات جبرانناپذیری خورده است. افراطیگری چه در چپ و چه در راست دیگر مجال بروز پیدا نمیکند. آقای موسوی میتوانست در سال 88 از پتانسیل رأی 13 میلیونی خود استفاده کند، حزب تشکیل دهد، روزنامه تاسیس کند و نیروهای خود را ساماندهی کند. اما چنین نکرد. همراه او نیز کارت عدهای از افراد که میتوانستند مدیران آتی باشند، سوخت. (هفتهنامه آسمان) «نظام تصمیم به بستن پرونده هستهای را گرفته است.»
کشتگر اضافه کرد: این ادعا که موسوی افراطی است از خرداد 88 به بعد موضع نظام و رسانههای وابسته به رهبری مثل کیهان بوده است. کسانی که از روحانی درخواست آزادی موسوی را دارند بهتر است بالاخره هرچه زودتر باور کنند که روحانی مرد چنین راهی نیست و اگر هم میخواست نمیتوانست در این زمینه کاری بکند. جریان مخالف اصلاحطلبان امروز قدرتمندتر و مجربتر از گذشته است.سایت ملی- مذهبی در پایان نوشت: میشود و باید از تلاشهای دولت روحانی برای حل منازعه هستهای و بهبود مناسبات ایران و غرب استقبال کرد، اما نمیشود و نباید در عرصه مبارزه و تلاش برای توسعه جامعه مدنی و جنبش دموکراسیخواهی که وظیفه اپوزیسیون استبداد دینی[!] است به او دخیل بست.
روایت اشپیگل از قراردادهای احمقانه آل سعود
یک مجله آلمانی قراردادهای تسلیحاتی هنگفت رژیم سعودی را احمقانه خواند.به نوشته اشپیگل، کارشناسان سلاحهای نظامی، در قاموس خود، اصطلاحی تحت عنوان «قراردادهای احمقانه تسلیحاتی» دارند و آن را به قراردادهایی اطلاق میکنند که براساس آن، برخی از کشورها سلاحهایی نامناسب با چالشهای نظامی خود میخرند. بر این اساس، قراردادهای تسلیحاتی عربستان سعودی، از «احمقانهترین» قراردادهای تاریخ معاصر به شمار میروند، زیرا این کشور از زمان پیروزی انقلاب اسلامی در ایران و آغاز جنگ ایران و عراق تاکنون هزینهای افسانهای بالغ بر 150 میلیارد دلار برای خرید سلاح اختصاص داده است، اما با این حال نتوانسته است بر برتری تسلیحاتی ایران فائق آید و این در حالی است که سلاحهای ایران، بر پایه تاکتیک تسلیحات ارزانقیمت اما کارآمد در عرصه میدانی استوار است و قایقهای تندرو و موشکهای بالستیک را برای حفظ برتری نظامی خود به کار میگیرد، به همین سبب عربستان به عقد قرارداد تسلیحاتی محرمانه با رژیم صهیونیستی علاقهمند شده است.
آقای عارف! فرمانده نیستی اطاعت نکنی «بازمانده»اییک نشریه زنجیرهای اصلاحطلب، جایگاه سیاسی محمدرضا عارف را نه «فرمانده» بلکه «بازمانده» توصیف کرد که از سوی اصلاحطلبان جدی گرفته نمیشود.عارف پیش از دیگر نامزدهای اصلاحطلب در انتخابات ریاستجمهوری یازدهم اعلام نامزدی کرده بود اما طیفی از اصلاحطلبان که تحریم انتخابات را زمزمه میکردند یا دنبال نامزدی دیگر بودند، از عارف به عنوان «اصلاحطلب بدلی و قلابی» و «تحریکشده نهادهای امنیتی» یاد کردند.نشریه آسمان درباره بازماندگی عارف نوشت: اگر و فقط اگر محمدرضا عارف به نقش و مسئولیت تاریخی - اخلاقی خود عمل نمیکرد فاصله اندک حسن روحانی تا مرز 50 درصدی آرا نشان از آن دارد که اگر عارف در صحنه میماند و صرفا در استان موطن خویش، یزد، در جایگاه نخست قرار میگرفت؛ کار روحانی در بهترین حالت به دور دوم میافتاد. این، تازه در حالتی بود که بدنه اجتماعی حامی اصلاحات و تغییر، از دودستگی و اختلاف اصلاحطلبان دلسرد نمیشد و چون تدبیری نمیدید، امیدی نمیبست و در خانه نمینشست.
آسمان میافزاید: نقشآفرینی عارف اما چنان که باید و شاید، حاصلی برای او در بر نداشت. پس از 24 خرداد، وی نه در دولت و نه در حوزه عمومی سیاست نتوانست جایگاه تثبیتشدهای پیدا کند. حضور نداشتن عارف در ترکیب دولت روحانی، نخستین نشانههای تردید را بروز داد. گرچه با قرار گرفتن جعفر توفیقی، رئیس ستاد انتخاباتی عارف، در جایگاه سرپرستی وزارت علوم و در ادامه حمایتهای عارف از این وزارتخانه در برابر حملات مخالفان، دولت شائبهها را کمرنگ ساخت؛ اما معرفی نشدن توفیقی به مجلس بار دیگر تردیدها را بازگرداند. اخبار متناقضی که درباره صدور حکم ریاست مرکز مطالعات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام به نام عارف در رسانهها منتشر شد و سپس منتفی شدن موضوع، نشان داد عارف در سطحی فراتر از دولت روحانی و نزد بزرگانی چون هاشمیرفسنجانی نیز هنوز موقعیت تثبیتشدهای ندارد و او همچنان یاران قدیمیتری چون علیاکبر ولایتی را ترجیح میدهد.
در ادامه این تحلیل آمده است: حتی بحث انصراف عارف از عضویت در هیئتمدیره بنیاد باران که از سوی سیدمحمد خاتمی تأسیس شده و قرار گرفتن وی در رأس «بنیاد امید ایرانیان» به نوعی شائبه گلایه عارف از خاتمی را به وجود آورد و مهمتر اینکه، او میکوشد با نوعی هویتطلبی از زیر سایه رئیسجمهور اصلاحات درآید و در جایگاهی جز «معاون اول خاتمی» تعریف شود شائبهای که در مقام تحلیل رویکردهای عارف، باید آن را به عنوان یک واقعیت سیاسی پذیرفت ارگان کارگزاران با دعوت عارف به تمکین از تصمیمات بزرگان مینویسد: باید گفت عارف پس از انتخابات 24 خرداد ارتباط ارگانیکی نه با بزرگان اصلاحات و اعتدال (خاتمی و هاشمی) و نه با پیروز انتخابات (حسن روحانی و دولت او) نداشته است.
او به عبارتی، علیرغم انتظار قبلی هم از دولت بازماند و هم در حوزه سیاست به جمع فرماندهان نرسید.آسمان همچنین یادآور شد: عارف پس از رد صلاحیت هاشمی رفسنجانی و نیامدن سیدمحمد خاتمی به عرصه انتخابات و مشخص شدن نامزدهای نهایی در روزنامه «بهار» (ارگان انتخاباتی عارف) و نیز تبلیغات مبارزاتی، خود را با عنوان «تنها نامزد اصلاحطلب» معرفی کرد و انتظار آن را داشت تا از سوی احزاب و گروههای اصلاحطلب مورد حمایت قرار گیرد؛ حمایتی که در نهایت، انجام نشد. شورای مشاوران خاتمی پس از رد صلاحیت هاشمی در ابتدا، عملا خود را بدون نامزد یافت و در مرحله بعد، بدون آنکه تمایزی میان حسن روحانی ( به عنوان یک عضو جامعه روحانیت مبارز) و محمدرضا عارف (معاون و یار نزدیک سیدمحمد خاتمی) قائل شود، رأی به نظرسنجی از بدنه جامعه و سپردن تصمیم به بزرگان داد.آسمان به کنایه نوشت: عارف نماد تجربهاندوزی اصلاحطلبان است و حال نوبت تجربهآموزی اوست.
تهدیدهای اوباما و کری بوی آشتی با ایران نمیدهد «مواضعی که رئيسجمهور و وزیر خارجه آمریکا اتخاذ میکنند حاکی از آن است که آنها دنبال آشتی و توافق با ایران نیستند.»نشریه آنتی گریک ضمن انتشار این تحلیل نوشت: اظهارات اوباما و کری، خوشبینی درباره علاقه آنان به توافق و آشتی با ایران را دشوار میسازد. بهترین کار این است که دولت اوباما خاورمیانه را ترک کند و تمام کمکهای نظامی و اقتصادیاش را با خود ببرد. دولت ایالات متحده نمیتواند در این منطقه کارها را به دقت سامان دهد به ویژه وقتی که میانجی صادق و بیطرفی نیست. آمریکا تمام و کمال در اردوگاه اسرائیل علیه فلسطینیها قرار دارد؛ فلسطینیهایی که نباید فراموش کنیم خانه و کاشانه آنها اشغال شده و اشغالگر نیستند.
این نشریه آلمانی زبان میافزاید: در شرایط آشفته خاورمیانه آدمی مایل است نشانههایی از حمایت بیقید و شرط آمریکا از نزدیکی مجدد به ایران انتظار داشته باشد اما این نشانهها را نمیبینیم. دولت ایالات متحده آمریکا همراه با دیگر اعضای دائم شورای امنیت و آلمان به یک قرارداد موقت با ایران دست یافت که هدفش نشان دادن ماهیت صلحآمیز تاسیسات اتمی جمهوری اسلامی است. به طور طبیعی میدانستیم که نیات ایران صلحآمیز است. ایران عضو پیمان جلوگیری از گسترش سلاحهای اتمی است و به طور منظم از سوی آژانس بینالمللی انرژي اتمی بازرسی میشود و بازرسیها نشان داده ایران بخشی از اورانیوم خود را به مصرف تولید سلاح نمیرساند. از این گذشته سازمانهای اطلاعاتی آمریکا میگویند ایران تصمیم نگرفته سلاح اتمی تولید کند و اینکه رهبرش آیتالله خامنهای مدتها پیش سلاحهای کشتار جمعی را حرام اعلام کرده است.
با قرارداد موقت که قرار است دوره انتقالی برای رسیدن به یک قرارداد دائمی باشد، ایران اقدامهای اضافی انجام خواهد داد تا دنیا را قانع کند که از اورانیوم تنها به شکلی استفاده میکند که برای تولید سلاح مناسب نیست اما میتواند در خدمت تولید انرژی و اهداف پزشکی باشد.آنتی کریک تصریح میکند: در این باره باید همه انسانهای صلحدوست خوشحال باشند. بنابراین چرا اوباما و کری حرفهایی میزنند که ما را در مورد صداقت آنها برای دستیابی به راهحل دیپلماتیک به تردید میاندازد؟ برای نمونه کری اخیراً گفت «گزینه نظامی که در اختیار ایالات متحده آمریکاست، آماده است آن چیزی را انجام بدهد که اگر لازم باشد انجام خواهیم داد.» با تهدید به جنگ مشکل بتوان روحیه صلحخواهی را نشان داد. همچنین کری مکرراً میگوید توافق، ایران را متعهد میکند تأسیسات هستهای خود را «برچیند» این اظهارات مقامات ایرانی را ناراحت میکند و به قول حسن روحانی «ادبیات شدید و غلیظ آمریکا ممکن است موانع جدیدی در راه رسیدن به یک توافق هستهای گسترده ایجاد کند.»
آنتی گریک در ادامه نوشت: آیا دولت آمریکا قاعده بازی را برهم میزند؟ پیمان ان.پی.تی اعضا را منع نمیکند که اورانیوم را برای تحصیل انرژي و استفاده در خدمت اهداف پزشکی غنیسازی کنند. «صحبت از برچیدن در دولت اوباما در هر صورت واقعیت جدیدی ایجاد کرده است؛ رسانههای خبری آمریکا این فکر را پذیرفتهاند که ایران دست کم برخی از اجزای برنامه اتمی خود را باید برچیند تا ثابت کند دنبال سلاح اتمی نیست. به این ترتیب فریبکاری کری ممکن است فرصت توافق سیاسی را به خطر بیاندازد.آنتی گریک در پایان نوشت: خود اوباما به دیوید رمنیک از مجله نیویورکر گفت، امکان توافق دائمی با ایران کمتر از پنجاه درصد است که بدتر از پیشبینی وی در اواخر سال گذشته است. رئيس جمهور اوباما در حالی که به یاد آمریکاییها آورد که این ایالات متحده بود که در سال 1953 دولت دمکراتیک ایران را سرنگون کرد از اسرائیل و عربستان سعودی خواست توجه خود را معطوف اتحاد علیه ایران کنند. این حرف کسی نیست که صلح و آشتی میخواهد.
*خراسان دستور ويژه يک مسئول براي واردات لوازم اسکي!
بر اساس بررسي هاي کارشناسان يک نهاد نظارتي، در حالي که همچنان سختي ها و
حساسيت هاي مربوط به تامين ارز مورد نياز براي واردات کالا به کشور وجود
دارد، بر اساس دستور روزهاي اخير يک مقام مسئول به دستگاههاي ذي ربط، مقرر
شده شرايط لازم براي واردات 7 قلم لوازم اسکي به داخل کشور با تغيير گروه
کالايي اين اقلام از عدد 10 به ساير گروه ها، فراهم شود.
دردسرهاي لغو بخشنامه 600 ميلياردريالي مسکن مهر
بر اساس بررسي هاي يک دستگاه مسئول، پس از آنکه نمايندگان ويژه رييس جمهور
سابق، با ابلاغ بخشنامه اي در خردادماه سال91 ، مصوب کردند که يک زمين بزرگ
در تهران در قبال دريافت 600 ميليارد ريال وجه نقد به يک بانک دولتي
واگذار و مبلغ دريافتي خرج خدمات زيربنايي مسکن مهر شود، اين مصوبه چند
وقتي است به علت مغايرت هاي قانوني، توسط نهادهاي قانوني لغو شده است و با
توجه به عدم تامين مبلغ مذکور از محل هاي ديگر، هم اکنون کسري قابل توجهي
در تامين نقدينگي اين بخش به وجود آمده است.
*جام جمادامه ی واکنش ها به یک سخنرانی جنجالی
سخنرانی اخیر رئیسجمهور در جمع دانشگاهیان که طی آن
برخی انتقادات به توافق ژنو به «عدهای کمسواد» نسبت داده شده بود، هنوز
هم با واکنشهای منفی روبهروست؛ هرچند محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت دیروز
به فارس گفت که «روی سخن رئیسجمهور با همه منتقدان دولت نبوده؛ بلکه خیلی
از منتقدان دولت، انسانهای فهیم و آگاه هستند»، اما این سبب نشد تا نامه
270 نخبه دانشگاه شریف خطاب به رئیسجمهور منتشر نشود؛ نامهای که در آن
نوشته شده بود: «نه معدودیم، نه بیسواد، ولی به توافق ژنو نقد داریم».
همچنین سعید زیباکلام، برادر صادق زیباکلام طی نامهای جداگانه به
رئیسجمهور نوشت: «آقای رئیسجمهور! آیا اساتید دانشگاه از جریان مذاکرات
کمترین اطلاعی دارند که بتوانند اعلام نظر کنند؟»
در همین حال
روزنامه جمهوری اسلامی که از رسانههای حامی دولت محسوب میشود، دیروز در
سرمقاله خود تاکید کرد: «به شخص رئیسجمهور یادآور میشویم که علاوه بر
ماجرای «سبد کالایی» یک عذرخواهی دیگر نیز بدهکار است؛ عذرخواهی بابت
اینکه منتقدان یا حتی معترضان به توافق نامه ژنو را کمسواد دانسته است.»
اظهارنظر هیات نظارت درباره نطق مطهری
اظهارات علی مطهری، نماینده تهران در مجلس درباره وقایع پس از انتخابات 88 که با اعلام جرم دادستان تهران همراه شد، در جلسه هیات نظارت مجلس بر نمایندگان مورد بررسی قرار گرفت.محمدحسین میرمحمدی، عضو این هیات گفت: نظر اعضای هیات بر این بود که سخنرانی مطهری براساس وظایف نمایندگیاش بوده است. این اظهارات میرمحمدی درباره نطق انتقادی مطهری درباره عملکرد دستگاه قضایی در حالی است که پیش از این علی لاریجانی رئیس مجلس نیز از دستگاه قضا خواست با دید بازتری به اظهارات نمایندگان نگاه کند. در همین حال وکیل علی مطهری در گفتوگو با مهر گفت: با توجه به اعلام نظر هیات نظارت مجلس بر نمایندگان، دیگر نباید به این پرونده در دادسرا رسیدگی شود.
رآکتور آب سنگین، آب سنگین میماند
رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به تلاش غرب برای متقاعد کردن ایران به تعطیل رآکتور آب سنگین اراک یا تبدیل آن به آب سبک گفت: رآکتور آب سنگین اراک به عنوان یک رآکتور آب سنگین، باقی خواهد ماند و فقط ممکن است امکان تغییرات فنی بر آن را بررسی کنیم. به گزارش ایرنا، علیاکبر صالحی افزود: از آنجا که غربیها بحث پلوتونیوم را پیش کشیدهاند و این بحث مبنای جدی و فنی ندارد، میتوانیم از نظر فنی کاری کنیم که بهانه را از آنها بگیریم.
قهر آمریکاییها به دلیل اظهارات لاریجانی
هیات آمریکایی حاضر در مراسم جشن تصویب قانون اساسی جدید در تونس هنگام سخنرانی علی لاریجانی، رئیس مجلس کشورمان، جلسه را ترک کردند. به گزارش ایسنا، لاریجانی در سخنرانی خود، رژیم صهیونیستی را غده سرطانی در منطقه خواند. در همین حال 222 نفر از نمایندگان با امضای بیانیهای حمایت خود را از سخنان رئیس مجلس شورای اسلامی در دفاع از موضع جمهوری اسلامی ایران در برابر رژیم صهیونیستی اعلام کردند.
حمایت اردنیها از احمدینژاد به روایت سیدعلی خمینی
سیدعلی خمینی، نوه بنیانگذار کبیر انقلاب در گفتوگویی تفصیلی با شفقنا گفت: رهبری از ابتدا تا امروز بر اندیشه امام(ره) ایستادهاند و بعضی به اشتباه معتقدند که دوران امام تمام شده است. او در بخش دیگری از این مصاحبه نیز گفته است: وقتی از جوانان اردنی در سال 88 پرسش کردم که نظر شما آقای احمدینژاد است یا موسوی؟ میگفتند احمدینژاد، چون مقابل اسرائیل ایستاده است.
بولتون: به ایرانیها جایزه بدهید
گلایه تندروهای آمریکایی از توافق ژنو تمامی ندارد و در تازهترین این انتقادات، جان بولتون، نماینده پیشین آمریکا در سازمان ملل در مقالهای در مجله نشنال رویو بار دیگر به انتقاد از توافق هستهای ژنو پرداخت و نوشت: ایران در توافق هستهای ژنو سر دیپلماتهای غربی کلاه گذاشته است. تهران به مراتب از دیپلماتها، جاسوسان و رهبران سیاسی ما زرنگتر بوده است. به گزارش فارس، او در این مقاله اضافه کرده است: باید به ایران در زمینه این توافق موقت که با پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل و آلمان حاصل شد، جایزه داد. بدتر اینکه جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا با خوشحالی به دنبال راهحلی جامع است و این در حالی است که ایران هرگز با اقدامی که مانع از ادامه برنامه هستهای این کشور بشود، موافقت نمیکند. وی این را هم گفته است که تحریمها، آنقدر که عدهای معتقدند، به لحاظ اقتصادی و کند کردن برنامه هستهای ایران کارآمدی ندارد و امتیازاتی که ایران در قبال توافق هستهای ژنو داده است، اندک و براحتی قابل بازگشت است.
*ایرانتقدیر کلیمیان از یونسیخبر اول این که تصمیم دولت برای تعطیل کردن روز شنبه مدارس کلیمیان با
استقبال و قدردانی آنها مواجه شد. کلیمیان تهران روز چهارشنبه با دعوت از
علی یونسی، دستیار ویژه رئیسجمهوری در امور اقلیتهای مذهبی، از اقدامات
دولت درخصوص این اقلیت مذهبی تقدیر کرده و لوح تقدیری را به یونسی اهدا
کردند.
تلاشهای مخرب غربخبر دیگر این کهرئیس سازمان انرژی اتمی ایران در گفتوگو با پرس تی وی
هشدار داد که تلاشهای غرب برای تضعیف توافق هستهای که در ماه نوامبر سال
گذشته در ژنو به دست آمد برای غرب مخرب خواهد بود.صالحی از اظهارات اخیر وندی شرمن، معاون وزیر امور خارجه امریکا علیه
برنامه هستهای ایران انتقاد کرد و گفت که چنین اظهاراتی خلاف قولهایی است
که در توافق ژنو داده شد. رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت که نتایج
ماجراجویی در قبال ایران تنها به خود غرب برمیگردد و ایران در این راستا
چیزی را از دست نخواهد داد.
نظرهیأت نظارت درباره نطق جنجالی مطهری
شنیدیم که میرمحمدی نماینده مردم گلپایگان در گفتوگو با مهر خبر داده
که در جلسه هیأت نظارت مجلس بر نمایندگان، سخنرانی خبرساز آقای مطهری بررسی
شد. نظر اعضای شورای نظارت این بود که سخنرانی وی در راستای وظایف
نمایندگیاش بوده است. علی مطهری در آستانه 9دی سخنرانیای کرد که در آن بر
لزوم تعیین تکلیف سران فتنه و برگزاری دادگاه برای تمام مقصران فتنه 88
تأکید کرده بود.
بیانیه ای که اصلاح شد
با خبر شدیم که روز گذشته برگهای در مجلس میان نمایندگان دست به دست
میشد که پیشنویس بیانیهای برای حمایت از مواضع ضد صهیونیستی رئیس مجلس
در تونس بود. امضاهای این متن به 220 عدد رسید اما برخی امضا کنندگان متوجه
شدند که متولیان این بیانیه بندی را برای زیر سؤال بردن دیپلماسی دولت و
سازشکارانه خواندن آن افزودهاند. تعدادی از نمایندگان هم که متن را کامل
نخوانده و امضا کرده بودند، به این موضوع اعتراض کردند که سبب شد متن مورد
اشاره اصلاح شود.
باج خواهی خارجی ها از وضعیت بابک زنجانیدست آخر این که عزتالله یوسفیانملا ، عضو ناظر مجلس در ستاد مبارزه
با مفاسد اقتصادی در گفت و گو با سایت تدبیر با بیان اینکه برای اموال بابک
زنجانی در خارج از کشور مشکلاتی به وجود آمده است گفته: «متأسفانه برخی
کشورهای آسیای میانه با این ادعا که زنجانی به آنها بدهکار بوده اموالش را
دارند از بین میبرند و به نفع خودشان میگیرند. برخی کشورها هم برای
بازگرداندن اموال او باج
می خواهند»
موافقت مجلس با بازنشستگی پیش از موعد در سال ۹۳
براساس مصوبه مجلس در جریان بررسی لایحه بودجه بازنشستگی پیش از موعد
مشمولان قانون بازنشستگی با موافقت بالاترین مقام اجرایی دستگاه و بدون
سنوات ارفاقی مجاز شد.به گزارش تسنیم، اجرای این حکم از محل اعتبارات هزینهای دستگاهها و فروش
اموال دولتی یا صرفهجویی ناشی از کاهش نیروها که میزان آن به تأیید
معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهوری میرسد، قابل تأمین و
پرداخت است.
*تهران امروز
وضعيت پرونده فروش خودروهاي مگان جنبش عدم تعهد
فارس: مصطفي افضليفرد، سخنگوي كميسيون اصل 90 مجلس درباره آخرين وضعيت
پرونده فروش خودروهاي مگان جنبش عدم تعهد، اظهار داشت: همه سازمانهاي
مرتبط با بحث فروش خودروهاي مگان جنبش عدم تعهد به استعلامهاي كميسيون اصل
90 پاسخ دادهاند، لذا به زودي گزارش نهايي اين پرونده آماده ميشود. وي
در ادامه با بيان اينكه تخلف به آن شكلي كه از شبكه خبر اعلام شد، صحت
نداشته، گفت: در بررسي اين پرونده بنا را بر اين گذاشتيم كه اگر خبر صحت
داشته باشد با خاطيان برخورد شود و اگر صحت نداشته باشد با شايعهكنندگان
خبر برخورد صورت گيرد. گفتني است؛ در 12شهريور ماه سالجاري، مصطفي
افضليفرد در اخطاري مستند به اصل 19 قانوناساسي در صحن علني بهارستان
گفته بود، شبكه خبر اعلام كرده كه در خلال «اجلاس جنبش عدم تعهد» دهها
خودرو مگان 80 ميليون توماني خريداري شده كه اخيرا با هزار كيلومتر كاركرد
به قيمت 15 ميليون تومان در اختيار خوشنشينان قرار گرفته است كه اين خلاف
اصل 19 قانوناساسي و همچنين قانون مديريت خدمات كشوري است. وي در اينباره
گفته بود: پس از انتشار خبر فروش مگانهاي استفاده شده در اجلاس عدم تعهد
به قيمت پايينتر از حد معمول، مجلس به وظيفه نظارتي خود عمل كرده و اين
موضوع را مورد پيگيري قرار ميدهد.
آغاز فعاليت مجدد حزب اعتماد ملي
پيام نو: در آستانه سالروز پيروزي انقلاب اسلامي، حزب اعتماد ملي كه از
پس از انتخابات رياستجمهوري سال ۸۸، فعاليت خود را به حالت تعليق درآورده
بود، مجددا فعاليتش را از آغاز كرد. اين خبر را حجتالاسلام رسول
منتجبنيا قائممقام حزب اعتماد ملي طي سخناني در موسسه الهادي اعلام كرد.
حزب اعتماد ملي كه پس از انتخابات رياستجمهوري سال ۸۴ توسط مهدي كروبي
تاسيس شد، پس از انتخابات سال ۸۸ فعاليت خود را به حالت تعليق درآورد. اين
حزب از جمله احزاب اصلاحطلبي است كه در انتخابات پس از سال ۸۴ حضور فعالي
در عرصه سياسي داشت اما پس از وقوع حوادث بعد از انتخابات سال ۸۸ فعاليتش
را متوقف كرد.
استيضاح وزير صنعت راي نميآورد
تابناك: محمدرضا باهنر نايب رئيس مجلس، با بيان اينكه برخي گلايه
ميكنند كه پاسخ دادن به پرسشهاي نمايندگان وقت وزرا را ميگيرد، ولي بايد
گفت كه پاسخ دادن به سوال از وظايف وزراست، گفت: در نظام مردمسالاري ديني
پاسخگويي جزو لاينفك وظايف مسئولان است. بحث اين است كه افراط و تفريط
نباشد. حال شايد وزيري به نمايندگان پاسخ دهد، ولي نمايندگان به وي كارت
زرد بدهند. وزير هم نبايد اينقدر دل نازك باشد و احساس كند كه عالم و آدم
بايد در برابر خدمات وي، خادم و خاضع باشند. وي گفت: ممكن است هر روز در
رسانهها گفته شود كه ميخواهند فلان وزير را استيضاح كنند. اگر از من
بپرسيد كه آيا سوال از وزير صنعت منتفي است، ميگويم اينگونه نيست و اگر
نمايندگان اصرار به استيضاح داشته باشند، انجام خواهد شد؛ اما اگر بپرسيد
آيا استيضاح وزير صنعت راي ميآورد، ميگويم راي نميآورد.
اعتراف به اشتباه
مشرق نوشت: در روزهاي اخير بحثهاي گستردهاي ميان اعضاي مجمع روحانيون
درباره بازخواني مواضع مجمع پس از انتخابات 88 مطرح شده است. برخي اعضا با
اشاره به بيانيههاي ساختارشكن آنان پس از انتخابات دهم رياستجمهوري
معتقدند ما بايد شجاعت اعتراف به اشتباه را داشته باشيم. همچنين سكوت ما
دربرابر وقايعي چون پاره كردن تصاوير امام خميني(ره) باعث شده تا اين
رفتارها به نام ما ثبت شود.اما برخي ديگر از اعضا ضمن مخالفت با اين
پيشنهاد گفتهاند اگر به اشتباهات خود اعتراف كنيم باعث ميشود سختگيريهاي
نظام بر ما بيشتر شود. ما بايد از طريق ملاقات با برخي مراجع و علما، آنها
را واسطه قرار داده وبا پادرمياني آنان به نظام برگرديم.
*جمهوری اسلامی* جاسوسهاي انگليسي براي به دام انداختن افراد مورد نظر خود، از حقههاي كثيف جنسي استفاده ميكنند. براساس گزارش شبكه خبري ان.بي.سي نيوز كه با استناد به مدارك جديدي از افشاگريهاي ادوارد اسنودن تهيه شده است گروه "بررسي مشترك تهديد و اطلاعات" كه از واحدهاي جاسوسي و محرمانه انگليسي است، بين سالهاي 1389 و 1391 ماموريتهاي خود عليه جاسوسهاي رقيب، هكرها، مظنونين به اقدامات تروريستي، قاچاقچيان اسلحه و ديگر تبهكاران را با استفاده از حقههاي جنسي به دام انداختهاند. اين جاسوسان، براي گرفتار كردن افراد مورد نظر خود در تلههاي جنسي، از شبكههاي اجتماعي مثل توئيتر، فليكر، فيس بوك و يوتيوب استفاده كردهاند. اريك كينگ، حقوقدان و استاد دانشكده حقوق فناوري اطلاعات در كالج اقتصاد لندن به ان.بي.سي گفته است جاسوسهاي انگليسي در حالي دست به اين حربههاي غيرقانوني زدهاند كه دولت انگليس، خود از استراتژيهاي مشابه در ديگر دولتها به شدت انتقاد ميكند.
* رئيس كنگره بيداري و يكي از شيوخ عشاير عراق تصويري از پول جديد داعش را از طريق تلفن همراه خود نشان داد كه در سمت راست اين پول كه دينار داعش خوانده ميشود، تصوير "اسامه بن لادن" سركرده سابق القاعده با آرم داعش و امضاي وزير دارايي اين گروه تروريستي قرار دارد. به گزارش خبرگزاري اهلبيت(ع) ـ ابنا ـ "شيخ احمد ابوريشه" رئيس كنگره بيداري عراق در جريان بحث و بررسي مفاد طرح ارايه شده براي پايان دادن به بحران كنوني الانبار، اين تصوير را نشان داد كه گروه تروريستي "دولت اسلامي در عراق و شام" (داعش) در اين استان منتشر كرده است. ابوريشه اين اقدام گروه تروريستي را مدرك و دليل روشني درباره حضور اين گروه تروريستي در الانبار دانست كه گروههاي وابسته به اقليت همچون متحدون به رياست اسامه النجيفي رئيس مجلس عراق همچنان وجود چنين تروريستهاي خطرناكي را در الانبار انكار كرده و به محكوميت عمليات ارتش و عشاير براي سركوب آنها ميپردازند. ابوريشه با نشان دادن "دينار داعش" در خلال بررسي بندهاي ابتكاري كه براي پايان دادن به بحران الانبار ارائه كرد، اظهار داشت جنگ عليه گروه تروريستي دولت اسلامي عراق و شام(داعش) از طريق ارتش و پليس با حمايت تمام عشاير ادامه دارد و عشاير الانبار از حاكميت امنيت و قانون و اقتدار دولت حمايت ميكنند.
* مسئولان دانشكده حقوق دانشگاه هاروارد آمريكا به تازگي آيهاي از قرآن كريم را بر سردر ورودي اين دانشكده قرار دادهاند. به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از روسيا اليوم، مسئولان دانشكده هاروارد آمريكا اين آيه را بر سردر ورودي اصلي دانشكده حقوق اين دانشگاه قرار دادهاند. اين آيه از قرآن كريم كه آيه 135 سوره نساء است در روي ديواري كه مختص به درج مهمترين عبارات و نوشتهها درباره عدالت است، قرار داده شده است. متن اين آيه به رعايت عدالت در همه احوالات و نظارت الهي بر اعمال انسانها اشاره دارد: "يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُونُوا قَوَّامِينَ بِالْقِسْطِ شُهَدَاءَ لِلَّـهِ وَلَوْ عَلَي? أَنفُسِكُمْ أَوِ الْوَالِدَيْنِ وَالْأَقْرَبِينَ ? إِن يَكُنْ غَنِيًّا أَوْ فَقِيرًا فَاللَّـهُ أَوْلَي? بِهِمَا ? فَلَا تَتَّبِعُوا الْهَوَي? أَن تَعْدِلُوا ? وَإِن تَلْوُوا أَوْ تُعْرِضُوا فَإِنَّالله كَانَ بِمَا تَعْمَلُونَ خَبِيرًا " كه البته ترجمه انگليسي آن بر سردر ورودي اصلي دانشكده حقوق هاروارد نقش بسته است.
*قدسحرکت ناوگان ایران به سمت آمریکا
فارس:
امیرافشین رضاییحداد فرمانده ناوگان نظامی شمال کشور گفت: ناوگان نیروی
دریایی ارتش ایران با حرکت به طرف اقیانوس اطلس، برای نخستین بار به مرزهای
دریایی آمریکا نزدیک میشود.
وزیر ارشاد: در ایران سانسور نداریم
ایسنا:
علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، درباره مسأله ممیزی گفت: ما در
ایران سانسور نداریم، اما آنچه داریم قانونی است که توسط شورای عالی انقلاب
فرهنگی در حوزه کتاب و نشر به تصویب رسیده است و مواردی در آن ذکر شده که
باید در صورت وجود داشتن در کتابها اصلاح شود. وی افزود: این موارد مسایلی
است که با امنیت ملی، اخلاق عمومی و عفت عمومی در تعارض باشد.
سایت انتخاب رفع فیلتر شد
پارسینه:
سایت «انتخاب» که 6 روز پیش فیلتر شده بود، رفع فیلتر شد. دلیل فیلترینگ
«انتخاب»، نامه دوم دکتر زیباکلام به حسین شریعتمداری و کامنتهای ذیل آن
بوده است.
درخواست دفتر روحانی را رد کردم
جهان:
ندا سپانلو مجری پیشین گفتوگوی زنده رئیسجمهور با مردم، گفت: سهشنبه شب
(15 بهمنماه) ساعت 8 شب از طرف دفتر اطلاعرسانی نهاد ریاست جمهوری با من
تماس گرفته شد و از من برای حضور در گفتوگو با آقای روحانی دعوت شد و من
به دلایل مختلف که مفصلاً توضیح دادهام، به خاطر عدم حضورم عذرخواهی کردم و
گفتم که امکان حضورم نیست و نمیآیم و به آقایان توضیح دادم و گفتم که من
حدود یک ماه مسافرت بودم و اصلاً در جریان حال و هوا و اوضاع نبودم.
راه اندازی یک سایت هستهای
عصر
خبر: خبرها حاکی است که تیم جدید مستقر در تشکیلات هستهای کشورمان با جمع
کردن یک تیم رسانهای بهزودی یک سایت اطلاعرسانی در خصوص مباحث هستهای و
مذاکرات با 1+5 را رونمایی خواهد کرد. اطلاعات دریافتی حاکی است که این
سایت اطلاعرسانی، «امید هستهای ایران» نام دارد.
شکار طلایی حزب ا... کیست؟
ندای
انقلاب: رزمندگان حزب ا... در یک سلسله عملیات پیچیده و دشوار اطلاعاتی
موفق به شکار و بازداشت یکی از وابستگان مهره اصلی ناامنی های اخیر منطقه
شده اند. براساس اقرار این فرد بازداشتی، سرنخهای خوبی از عوامل و طراحان
بمب گذاری مقابل سفارت ایران در بیروت به دست آمده است.
طفره وزیر از ارزیابی عملکرد راهداری
فارس:
عباس آخوندی وزیر راه وشهرسازی در جمع خبرنگاران از ارزیابی عملکرد سازمان
راهداری در بارشهای اخیر برف و بحرانِ مسدود شدن برخی راههای اصلی کشور و
اغلب راههای روستایی دو استان گیلان و مازندران طفره رفت و پرسش
خبرنگاران را بی پاسخ گذاشت.
غوزبالاغوز یک بانک برای مازندرانیها
فارس:
شمسا... شریعتنژاد عضو مجمع نمایندگان استان مازندران با اشاره به بارش
سنگین برف و وارد آمدن خسارتهای سنگین به کشاورزان، گفت: در چنین شرایطی یک
بانک پیامکی داده که طلب شما فلان قدر است و اگر تا آن تاریخ پرداخت
نکنید، چنین و چنان میکنیم!.
پزشکان ایرانی، پردرآمدترینهای جهان
جهان:
بنابر بررسی تطبیقی در بحث درآمد متخصصان پزشکی در 10 کشور جهان از سوی
بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران، متخصصان پزشک ایرانی با کسب درآمد
سالیانه بیش از 418 هزار دلار بالاتر از درآمد پزشکان کشورهای آمریکا،
استرالیا، هلند، بریتانیا، فرانسه، ایتالیا، دانمارک، اسپانیا و آلمان در
مقام نخست کسب درآمد در رشته تخصصی پزشکی در جهان قرار دارند.
اختیارات بندر بن سلطان کم شد
مشرق:
پس از شکست طرحهای عربستان سعودی در منطقه بویژه سوریه، اختلافات در
خاندان آل سعود شعله ور شده است. خبرها حاکی است، در هفته های اخیر بسیاری
از اختیارات بندر بن سلطان و سعود الفیصل گرفته شده و به عبدالعزیز بن
عبدا... واگذار شده که نگاه مثبتی به جمهوری اسلامی ایران دارد. گفته می
شود، فورد سفیر غیر مقیم آمریکا در دمشق در این سناریو نقش داشته و کمیته
سه نفره ای مرکب از عبدالعزیز بن عبدا...، مقرن بن عبدا... و عبدالعزیز
خوجه جهت پیگیری تحولات سوریه تشکیل شده است.