به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شیراز؛
ابوالفضل زمانی با بیان اینکه میزان تولید زیتون در استان امسال 18500 تن است، ادامه داد: 18 درصد زیتون کشور در فارس تولید میشود و این استان در تولید زیتون رتبه چهارم کشوری را به خود اختصاص داده است.
معاون باغبانی جهاد کشاورزی فارس با اشاره به اینکه سابقه کشت زیتون در فارس به 400 سال قبل برمیگردد، بیان کرد: طرح ملی زیتون در سال 1371 با هدف خودکفایی کشور در تولید روغن، ایجاد شده و توسعه یافته است.
زمانی افزود: طرح گسترش باغات زیتون در فارس از سال 1371 با 56 هکتار زمین آغاز شده و به 12100 هکتار سطح زیرکشت زیتون در سال 1392 رسیده است.
وی از پراکندگی باغهای زیتون در 19 شهرستان استان خبرداد و گفت: شیراز بیشترین سطح زیرکشت و ارسنجان با تولید 12 تن میوه زیتون در 15 هکتار زمین، کمترین سطح زیرکشت زیتون را دارد.
معاون باغبانی جهاد کشاورزی فارس ادامه داد: شیراز با تولید 8981 تن زیتون، سپیدان با تولید 2280 تن زیتون، جهرم با تولید 1530 تن زیتون، سروستان با تولید 1200 تن زیتون و استهبان با تولید 1025 تن زیتون در سال بهترتیب بیشترین تولیدات میوه زیتون را به خود اختصاص دادهاند.
زمانی با بیان اینکه استان فارس با برداشت 30 تن زیتون از یک باغ در سال رکورد تولید میوه زیتون را دارد، افزود: محصول زیتون باغهای استان برای تولید روغن و محصولات کنسروی کاربرد دارد و 7 کارخانه تولید فرآوردههای زیتون در فارس مشغول به فعالیت هستند.
معاون باغبانی جهاد کشاورزی فارس از اقداماتی که برای توسعه باغهای زیتون در استان انجام شده خبرداد و بیان کرد: مطالعات مکانیابی و تسهیل اجرایی توسعه کشت زیتون برای اصلاح و احیاء 13 هزار هکتار باغ زیتون در استان تأثیر زیادی بر افزایش محصولات زیتون فارس دارد.
زمانی با بیان اینکه ارقام مختلف زیتون در استان کشت میشود، ادامه داد: کارشناسان متخصص با مطالعه بر روی زمینهای مناطق مختلف استان و ارقام متفاوت زیتون 5070 اصله درخت زیتون از ارقام سازگار آن را در باغهای استان پلاکگذاری کرده و از این باغها به عنوان باغ مادر برای تولید اندامهای تکثیری زیتون استفاده میکنند.
وی با اشاره به اینکه کارشناسان باانجام تحقیقات گسترده، 8 رقم مختلف میوه زیتون منطبق با شرایط آب و هوایی استان را شناسایی کردهاند، گفت: جهاد کشاورزی با تهیه و ابلاغ دستورالعملهای فنی به شهرستانها سعی بر اصلاح نهالهای تولیدی جدید دارد.
معاون باغبانی جهاد کشاورزی فارس بیان کرد: جهاد کشاورزی برای توسعه و نگهداری باغهای زیتون اقدام به برگزاری کلاسهای آموزشی مختلف در زمینه نحوه و مقدار مصرف کودهای مورد نیاز درختان زیتون برای زیتونکاران، تشکیل 20 شرکت فنی و تخصصی زیتون و انعقاد قرارداد با همکاری دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز برای انجام امور تحقیقاتی کرده است.
زمانی افزود: تعیین نیاز سرمایهای ارقام امیدبخش زیتون، تعیین میزان مقاومت ارقام امیدبخش زیتون به درصد شوری آب، مطالعه عوارض فیزیولوژیک خسارتزا در درختان زیتون استان و ارائه نقشه و پهنهبندی مناطق مختلف زیتون باتوجه به ارقام سازگار در هر منطقه محورهای قرارداد جهاد کشاورزی فارس با استادان دانشکده کشاورزی است.
وی با بیان اینکه امسال عملیات پیوند 170 هزار درخت زیتون برای تولید محصول بهتر انجام شده، گفت: عملیات هرس بر روی 148 هزار درخت انجام شده و 950 هکتار از باغات زیتون تغذیه شدهاند.
معاون باغبانی جهاد کشاورزی فارس با اشاره به اینکه زمینهای زیرکشت زیتون امسال نسبت به پارسال 125 هکتار توسعه یافته است ادامه داد: در صورت تأمین منابع مالی و اعتباری به باغدارانی که شرایط ساخت باغ زیتون را داشته باشند، تسهیلات پرداخت میشود.
انتهای پیام/