محققان دانشگاه «سورِی» و دانشگاه کالیفرنیا با همکاری یک دانشمند ایرانی، روش جدیدی را برای پرورش سلول‌های بنیادی جنینی انسان یافته‌اند که بر پشتیبانی سلولهای انسان و حیوان تکیه ندارد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،به طور سنتی، این سلول‌های بنیادی با کمک پروتئین‌های حیوانی کشت می‌شوند که در درمانهای انسانی استفاده نمی‌شوند. پرورش سلولهای بنیادی بر روی سلولهای دیگر انسان با خطر عفونی شدن با عوامل بیماری‌زا روبروست که می‌تواند امراضی را به بیماران انتقال دهد.

آذین فهیمی، دانشیار دانشگاه سوری و همکارانش یک چارچوب از نانولوله‌های کربنی ساخته‌اند که سلول‌های بنیادی انسانی را می‌توان روی آنها به شکل بافت‌های مختلف پرورش داد.

این اجزای جدید به تقلید از سطح سلول‌های پشتیبانی طبیعی بدن پرداخته و به عنوان چارچوبی برای رشد سلول‌های بنیادی عمل می‌کند.

سلول‌هایی که تا پیش از این بر سلول‌های زنده خارجی تکیه داشتند، اکنون می‌توانند بطور ایمن در آزمایشگاه پرورش یافته و راه را برای گامهای انقلابی در جایگزینی بافت پس از آسیب یا بیماری هموار کنند.

به گفته محققان، چارچوب‌سازی مصنوعی سلول بنیادی از پتانسیل کافی برای تغییر زندگی هزاران انسان مبتلا به بیماریهایی مانند پارکینسون، دیابت و بیماری قلبی و همچنین فقدان بینایی و شنوایی برخوردار است. این روش همچنین می‌تواند به درمانهای ارزانتر پیوند منجر شده و در آینده به دانشمندان اجازه تولید کل اندام بدن را بدون نیاز به اهداکننده خواهد داد.

این پژوهش در مجله Applied Materials & Interfaces منتشر شده است.

منبع: ایسنا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.