به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران زنجان ؛مدیر امور شیلات و آبزیان استان زنجان با بیان این مطلب گفت: این نتیجه حاصل برنامه های اداره شیلات در زمینه های آموزش آبزی پروران، حمایت از احداث واحد های شیلات و برنامه های مطالعاتی این اداره حاصل شده است
وی با اشاره به اینکه در راستای تبدیل آبزی پروری به یک فعالیت سود آور برنامه های ویژه ای در استان انجام شده است ادامه داد :مهترین این برنامه ها بومی سازی مراحل مختلف تولید و نگهداری این آبزیان اعم از دانش بومی آبزی پروری و استفاده از توان بومی جهت احداث واحد های آبزی پروری است.
مدیر امور شیلات و آبزیان استان زنجان تصریح کرد : زنجان جزو اولین استانهایی است که واحدهای پرورش ماهی قزل آلا را در استخرهای خاکی راه اندازی کرده است که این روش باعث کاهش چشمگیر هزینه احداث واحد می گردد.
بورانی ادامه داد :احداث واحد 300 متری بتنی نوعی پرورش ماهی حدود 21 میلیون تومان هزینه دارد که با روش استخر خاکی این میزان به 1 میلیون تومان کاهش خواهد یافت که باعث افزایش قابل توجه توجیه اقتصادی فعالیت در این زمینه می گردد.
وی همچنین با اشاره به رها سازی فیل ماهی در دو سد زنجان تصریح کرد : برداشت ماهیان خاویاری طی سالهای آینده آغاز می شود.
مدیر امور شیلات و آبزیان استان زنجان گفت: با رها سازی این ماهی ها مراحل تولید ماهیان خاویاری در استان آغاز گشته است.
بورانی اضافه کرد : مزیت این روش پرورش ماهیان خاویاری این است که اولا بعلت رها سازی این گونه پشت سدهای خاکی، این ماهی ها نیاز به غذادهی ندارند و از توان طبیعی سد بواسطه وجود ماهی های بومی برای تغذیه استفاده می کنند.
وی خاطر نشان کرد : برخلاف رهاسازی این ماهی ها در آبهایی
مانند دریای خزر عمق و مساحت سدهای پرورش ماهی مشخص است و پرورش دهندگان به 100
درصد ماهی در حال پرورش دسترسی دارند./ش ک