به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،ابراهیم برزگر استاد دانشگاه علامه طباطبایی درباره برخی از اولویتهای اندیشه سیاسی امام راحل که در جامعه امروز به آن نیاز داریم، توضیح داد: مهمترین نکته همین رعایت اخلاق و سیاست است. با توجه به اینکه خود امام راحل فردی عارف و اخلاقمدار بود بنابراین به تهذیب نفس اهمیت میداد و با چنین پشتوانهای وارد عرصه سیاست شد و خیلی خوب هم توانست یک مدل عملی مناسب برای انقلاب ارائه دهد
وی در ادامه با اشاره به اینکه مسائل اخلاقی امام یکی از نکات مورد نیاز برای واکاوی در دنیای امروز است، توضیح داد: در اندیشه سیاسی غرب اینطور بیان میشود که رعایت اخلاق و سیاست به طور تؤامان امکان پذیر نیست یعنی انسان نمیتواند هم سیاست مدار و هم اخلاق مدار باشد اما امام خمینی نشان داد که با رعایت ظرایف میتوان این مسائل را امکان پذیر کرد.
برزگر در ادامه یادآور شد: به طور مثال در همین رعایت پدیده دروغ -که در سیاست ماکیاولی جزو اقتضائات مملکتداری است- توسط امام خمینی با رویکرد جدیدی مواجه شد، ایشان با صراحت تمام مسائل مملکت را به مردم میگفتند و هیچ چیز را نه مخفی و نه به دروغ مطرح میکردند.
این استاد دانشگاه دیگر اولویت در اندیشه سیاسی امام را ارائه نظریه اتحاد جماهیر اسلامی به شمار آورد و گفت: براساس این تئوری کشورهای اسلامی ضمن اینکه ملیت خود را حفظ کرده و دولتی بر این اساس دارند در عین حال زیر چتر بزرگتری با عنوان اتحاد جماهیر اسلامی هستند، این کشورها میتوانند با ایجاد یک جمهوری فراگیر تحت عنوان اتحاد جماهیر اسلامی به یک فرمول بندی و مدرنیته سیاسی جدید دست پیدا کنند.
وی در پاسخ به این سؤال که پس چرا با وجود این مباحثی که توسط ایشان مطرح شده هنوز هم این سردرگمی و تفرقه را در بین ملل اسلامی مشاهده میکنیم، توضیح داد: این نکته را فراموش نکنیم که امام راحل در دوره خود جلوتر از زمان حرکت میکردند بنابراین طبیعی است که ایدههایشان با یک یا چند دهه تأخیر تحقق پیدا کند.
وی نکته دیگر در اولویت اندیشه امام را بحث مدارا برشمرد و اظهار داشت: این مدارا باید بین مسلمانان باشد کما اینکه اکنون عملیاتهای انتحاری بسیاری بین مسلمانان و جنگهایی در سوریه و دیگر کشورها مشاهده میکنیم.
برزگر آخرین کتاب منتشر شده خود را «بازتاب جهانی انقلاب اسلامی» نام برد و درباره این کتاب توضیح داد: این اثر درباره تأثیرات جهانی انقلاب اسلامی است که در آن به هشت دیدگاه و تئوری مختلف میپردازد؛ اینکه انقلاب ایران چه تأثیرات گستردهای در منطقه گذاشته و راجع به آن اطلاعات و دادههای مختلفی وجود دارد ولی تاکنون کسی آنها را تئوریزه نکرده بود، بنابراین این اثر به نوعی مسائل بیرونی را مورد توجه قرار داده است.