اعظم محمدیان کارشناس ارشد تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: هلو و شلیل مانند بسیاری از میوههای دیگر دارای فیبر غذایی و فاقد چربی هستند و علیرغم طعم شیرین، انرژی آنها پائین است، بنابراین برای افرادی که در معرض خطر اضافه وزن و چاقی هستند مناسب است.
وی ادامه داد: وجود پتاسیم کافی در رژیم غذایی روزانه، علاوه بر سلامت قلب به کنترل فشار خون بالا هم کمک میکند. مصرف شلیل یا هلوی تازه و برگه خشک شده آن به علت داشتن مقدار مناسب پتاسیم به پیشگیری از فشارخون بالا کمک میکند.
محمدیان تصریح کرد: این میوه به خاطر داشتن مقادیر قابل توجهی از رنگدانه بتا کاروتن میتوانند درصدی از ویتامین (آ) مورد نیاز بدن را تأمین کنند. بتاکاروتن یک نوع رنگدانه گیاهی است که در کبد انسان به ویتامین (آ) تبدیل میشود.
وی افزود: وجود آنتی اکسیدانها، رنگدانههای گیاهی، ویتامین ث و ترکیبات دیگر در انواع هلو و شلیل سبب شده است که مصرف این میوهها نقش مهمی در پیشگیری از بروز برخی بیماریهای مزمن مانند اختلالات قلب و عروق و یا سرطان داشته باشند. یک عدد هلو حدود ۸درصد نیاز روزانه به فیبر را در بزرگسالان تأمین کرده و به پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی کمک میکند.
این کارشناس در پایان اظهار داشت: یکی از اولین نشانههای کمبود ویتامین ث در بدن، خونریزی لثهها است.
شلیل و هلوی تازه منبع خوبی از ویتامین ث هستند و مصرف روزانه این میوهها به صورت خام و تازه میتواند با تأمین ویتامین ث به سلامت لثهها کمک کند.
انتهای پیام/