متخصص کار درمانی گفت: قرار گرفتن نادرست قلم در دست کودکان، در آینده می‌تواند مشکلاتی مانند درد گردن، بازو و خستگی عضلات مچ و پایین آمدن سرعت نوشتن را منجر شود.

مژگان فرهبه متخصص کار درمانی و عضو هیئت علمی پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، گفت: گرفتن قلم در دست در کودکان براساس روند رشد پیشرفت می‌کند در ابتدا در سن ۸ ماهگی تا ۱ سالگی معمولا به صورت مشت کردن و استوانه‌ای و بعد از مدتی به صورت کروی و بعد قلابی و در ‌‌نهایت به صورت ۳ انگشتی (انگشتان اشاره، شصت و میانی) قلم را در دست می‌گیرند که شکل صحیح آن است. همه این مراحل در طی روزهای رشد و بدون آموزش در کودک شکل می‌گیرد و مانند مهارت‌های نشستن و ایستادن، مهارت‌های حرکتی انگشتان نیز اکتسابی نیست. 

وی ادامه داد: به مهارت‌های حرکتی که در قسمت ظریف بدن مانند بند انگشتان صورت می‌گیرد مهارت‌های حرکتی ظریف گفته می‌َشود. این نوع حرکات نیاز به دقت بالایی دارد. از کودک ۱ ساله نمی‌توان توقع داشت که قلم را به درستی در دست بگیرد ولی یک کودک ۷ ساله باید به درستی این کار را انجام دهد. 

فرهبه اظهار داشت: اگر کودک ما نمی‌تواند به درستی قلم را در دست بگیرد باید به متخصص کار درمانی مراجعه کنیم. این مشکل ممکن است به دلیل عادت نادرست به وجود آمده باشد و یا منشا آن یک نوع اختلال در کودک باشد و در صورتی که این مشکل به دلیل عادت‌های غلط بود با انجام تمریناتی حتی برای افراد بزرگسال می‌توان مشکل را حل کرد. 

وی در پایان تاکید کرد: بهترین زمان برای شناسایی و درمان این مشکل در سنین زیر ۷ سال و قبل از شروع دوران مدرسه است.

انتهای پیام/
برچسب ها: نوشتن ، گردن ، بازو ، درد
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار