سعید سلیمانی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز افزود: عملیات شخم حداقل، اثرات مهم بیولوژیکی، زراعی و اقتصادی در سیستم های ارگانیک دارد.
وی در ادامه با اشاره به حفظ بقایای گیاهی در پی اجرا نمودن این روش زراعی، تصریح کرد: در شخم حداقل، عملیات خاک ورزی به حداقل ممکن کاهش یافته و بقایای گیاهی به مقدار قابل توجهی در سطح خاک نگه داشته می شوند.
سلیمانی ادامه داد: نفوذپذیری بهتر خاک و افزایش تراکم میکروارگانیسم ها و فعالیت های بیولوژیک نیز را از اثرات مهم شخم حداقل می دانند.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: تجزیه کنندگان اصلی در سیستم های بدون شخم، قارچ ها بوده ولی در شخم معمولی این عمل توسط باکتری ها صورت می گیرد.
وی اظهار داشت: وجود بقایای گیاهی و کاه و کلش از فرسایش بادی، آبی و تبخیر سطحی جلوگیری می کند.