محمد ناظمیاردکانی درباره وضعیت کنونی جمعیت کشور، اظهار داشت: سیاستهایی که برای جمعیت تعیین میشود راهبردی است و در بلندمدت نتیجهبخش خواهد بود.
وی ادامه داد: اگر جمعیتمان در حال حاضر از لحاظ باروری به زیر نرخ رسیده ناشی از سیاستهایی است که در دهه اول و دوم انقلاب اتخاذ شده است. برخی از این سیاستها برگرفته از سیاستهای دفتر جمعیتی سازمان ملل متحد است که اکثر کشورها در آن عضو هستند.
رئیس سازمان ثبتاحوال کشور تصریح کرد: در آن سیاستها پیشبینیشده بود برخی کشورها به ویژه کشورهای جهان سوم نرخ رشدشان طی 20 الی 30 سال آینده به صفر برسد یعنی افزایش جمعیت نداشته باشند. آخرین اجلاس نیز در کشور مصر بود که 177 کشور در آن حضور داشتند و اینگونه تصمیم گرفتند.
به گفته ناظمیاردکانی این تصمیمگیری در سازمان مللل مربوط به 20 الی 30 سال گذشته است و عبارت فرزند کمتر و زندگی بهتر نیز نشأت گرفته از این رویکرد بوده است.
وی در ادامه گفت: نرخ باروری در کشورمان هماکنون 1/7 است که اگر همین روند ادامه پیدا کند طی 30 سال آینده نرخ باروری به صفر میرسد یعنی ولادت با فوت برابر میشود. در حال حاضر ولادت یک میلیون و 400 هزار و فوت 400 هزار در سال است. در واقع شیب ولادت به سمت پایین و شیب فوت به سمت بالاست.
رئیس سازمان ثبتاحوال کشور خاطرنشان کرد:سیاستهای کلی جمعیت در حدود 15 بند در مجمع تشخیص مصلحت نظام در حال تصویب است؛ بعد از ابلاغ آن، با توجه به اینکه همه جوانب از ابعاد فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی دیده شد امیدواریم سیاستهای گذشته اصلاح شود و به سمت افزایش جمعیت حرکت کنیم. در واقع میتوان گفت سیاستهای تشویقی برای افزایش جمعیت در راه است