به گزارش
خبرنگار احزاب باشگاه خبرنگاران، "جامعه اسلامی مهندسین" به عنوان يک تشکل عقیدتی - سیاسی، علمی و فنی جمعی
از مهندسان با مشی اصول گرایی به شمار ميآيد که به هیچ حزب، گروه و
سازمان سیاسی وابسته نیست اما از خواستههای بهحق همه تشکلها و نیروهای
مسلمان پیرو ولایت فقیه، پشتیبانی و با آنان همکاری و همفکری میکند.
پس از انحلال حزب جمهوری اسلامی، تعدادی از اعضای این حزب گردهم آمدند و اقدام به تأسيس جامعه اسلامی مهندسین کردند.
جامعه اسلامی مهندسين از زیر مجموعههای جبهه پیروان خط امام و رهبری محسوب
شده و "محمدرضا باهنر" به عنوان دبير کل آن شناخته میشود، همچنين از جمله
چهرههای شاخصی که به عضويت اين حزب درآمدند میتوان به "محمود
احمدینژاد" رئيسجمهور پیشین اشاره کرد.
یکی
از ابتکارات اثر بخش و ارزشمند "مقام معظم رهبری"، تعیین یک نام یا شعار
برای هر سال و پیگیری آن شعار وارائه جمع بندی از آن در پیام نوروزی
وسخنرانی آغازین خود در ابتدای هر سال نو است.
در این گزارش
برآنیم با رصدی یک ساله نکات قوت جامعه اسلامی مهندسین به عنوان فراز و نکات ضعف یا
اتفاقی منفی به عنوان فرود جامعه اسلامی مهندسین را در سال حماسه سیاسی و اقتصادی بررسی
کنیم.
اعلام کاندیداتوری "باهنر" در جوار ملکوتی امام هشتم(ع)در آستانه سال 92 و در بحبوحههای انتخاباتی جریانات عمده سیاسی کشور "محمدرضا باهنر" (دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین) کاندیداتوری خود را برای انتخابات ریاست جمهوری در جوار حرم امام رضا(ع) در مشهدبه طور رسمی اعلام کرد؛ باهنر درباره این اقدام خود گفته بود، تاکنون 7 بار از ملت شریف ایران رای اعتماد کسب کردهام که برای هشتمین بار جهت حضور برای انتخابات ریاست جمهوری کاندیدا شدم کاندیداتوری خود را در کنار صحن ملکوتی امام هشتم اعلام می کنم که به مدد ایشان این بار نیز بتوانم شایسته رای اعتماد مردم برای هشتمین بار باشم.
تشکیل ائتلاف 5 نفره اصولگرایان و سپس استعفادر راستای رسیدن به انسجام بیشتر در گروههای اصولگرا و استفاده از تمام ظرفیتهای این جریان ائتلافی از سوی 5 کاندیدای اصولگرا، متشکل از "محمدرضا باهنر"، "یحیی آل اسحاق" و "منوچهر متکی" از جبهه پیروان، همچنین حجج الاسلام مصطفی پورمحمدی و محمدحسن ابوترابی فرد با شعار پیشرفت، عدالت و عزت ملی تشکیل شد که در سومین روز ثبتنامها، ائتلاف 5 نفره جریان اصولگرایی تکلیف نامزد نهایی خود را مشخص کرد؛ سخنگوی ائتلاف بزرگ اصولگرایان یا ائتلاف پنجگانه از میان پنج نامزد اصولگرا، محمدحسن ابوترابیفرد را بهعنوان نامزد نهایی این جریان معرفی کرد، انتخابی که بعضا موجبات ناراحتی اعضای ائتلاف شد.
انصراف گزینه نهایی ائتلاف 5 نفرههنوز ده روز به ابقای گزینه نهایی ائتلاف نرسیده بود که 20 نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از حجتالاسلام ابوترابیفرد درخواست کردند تا از کاندیداتوری خود استعفا داده و با صرف نظر از حضور در عرصه انتخابات ریاست جمهوری همانند گذشته امکان بهرهمندی ملت بزرگ ایران از خدمات ارزشمند ایشان در مجلس شورای اسلامی را فراهم کند؛ فردای این روز حجتالاسلام ابوترابی رسما از کاندیداتوری خود انصراف داد.
حمایت "جامعه اسلامی مهندسین" از ولایتیباهنر پیرامون حمایت از ولایتی گفته بود: جامعه اسلامی مهندسین و جبهه پیروان خط امام و رهبری بعد از بحثهایی که انجام داد ضمن احترام به تمامی کاندیداها به این نتیجه رسید که با توجه به تمامی سوابق کاری آقای ولایتی از قبل از انقلاب و تاکنون و انجام ماموریتها و مسئولیتهایشان به نحو احسنت از کاندیداتوری وی حمایت کند.
باهنر: "حماسه سیاسی" مدنظر "مقام معظم رهبری" محقق شددبیرکل
جامعه اسلامی مهندسین نسبت به وقوع شعار سال ابراز امیدواری میکند با
توجه به سخنان مقام معظم رهبری در مورد حماسه سیاسی برخی این نگرانی را
داشتند که آیا این انتظار مقام معظم رهبری اتفاق میافتد و یا خیر. چرا که
فشارهای زیادی وجود داشت تا اتفاق نیفتد اما به لطف خدا حماسه سیاسی خلق
شد.
تحلیل باهنر از انتخاب دکتر روحانی؛ دولت روحانی دولت ژنرالهاست/عدم تفاهم علت اصلی در شکست اصولگرایی بود دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین دولت یازدهم را ژنرالی میداند؛ وی عقیده دارد، که انتخاب دکتر حسن روحانی به عنوان رئیسجمهور قابل پیشبینی نبود اما امروز که این اتفاق افتاده باید در این راستا تحلیل شود که مردم از تندروها خسته شدهاند و به اعتدال رأی دادند، البته برخی نامزدهای هشت گانه که صلاحیتشان تأیید شد شعار اعتدال میدادند اما بعضی از این داوطلبان به دلیل مشی و رفتار گذشته و تقسیمبندی اردوگاهی، شعارهایشان مورد توجه قرار نگرفت.
باهنر عملکرد اصولگرایان را قرارگیری در یک لاک دفاعی تعبیر کرده و باور دارد که یکی از دلایل شکست اصولگرایان عدم تفاهم بود؛ اما تمام کسانی که اسم اصولگرایی را یدک میکشیدند اختلاف مواضع شدیدی با یکدیگر داشتند.
مراسم افطاری جامعه اسلامی مهندسین مراسمی که قرار بود شیخ میانهرو(ناطقنوری) را در خود پذیرا باشدانتظارها برای حضور علی اکبر ناطق نوری که قرار بود بعد از مدتها سخنران یک مراسم شود هم ناکام ماند؛ وقتی حجتالاسلام مصطفی پورمحمدی رئیس سازمان بازرسی کل کشور و وزیر اسبق کشور در دولت نهم مورد استقبال "محمدرضا باهنر" قرار گرفت و پورمحمدی به خبرنگاران گفت که در این مراسم سخنرانی دارد، مشخص شد که ناطق نوری باز هم سکوت را به حضور در مجامع سیاسی ترجیح میدهد.
باهنر که سخنانش همیشه طنزی ریز دارد در ادامه به حاضران گفت که به ناطقنوری بعد از مدتها یخ بندان پیشنهاد حضور در این جلسه را داده و او قبول کرد، اما ظهر پنجشنبه اطلاع داده که به علت «کار غیر مترقبه و مسافرت» نمیتواند حضور پیدا کند.
او این را هم گفت که امیدوار است «ناطق نوری کماکان در ریکاوری نماند، و این عدم حضور را جبران کند، چون دوران ریکاوری تمام شده و همه باید برای کار به میدان بیایند.»
باهنر جانشین مرحوم عسگراولادی شد
پس از بزرگداشت چهلمین روز درگذشت دبیرکل فقید جبهه پیروان خط امام و رهبری، به رسم اساسنامه هیئترئیسه جبهه برای تعیین دبیرکل اقدام میکند، تعیین جانشین برای حبیب امام و رهبری سخت است و باهنر در این زمینه اعتقاد دارد که دبیرکلی مرحوم عسگراولادی نمادین باقی بماند؛ اما اعضای شورای مرکزی طیق مرامنامه جبهه بایستی رئیس جبهه را از دبیرکلهای عضو جبهه تعیین کند، بنابراین پس از آئیین بزرگداشت دبیرکل پیشین اعضای شورای مرکزی به اتفاق آرا دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین یعنی "محمدرضا باهنر" را به عنوان رئیس جدید جبهه پیروان خط امام و رهبری تعیین میکند.
استارت تشکیل "حزب فراگیر" از سوی باهنر ایدهای که هنوز به سرانجامی مشخص نرسیدهاصولگرایان به فکر تشکیل حزب افتادهاند، حزبی از نوع فراگیر و به لیدری ناطقنوری ایدهای که از سوی باهنر در یک نشست خبری عنوان شد؛ دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین پیرامون این ایده میگوید: از زمانی که بحث تشکیل حزب فراگیر مطرح شد با اشخاص مختلفی همچون ناطق نوری و دکتر حسن روحانی رایزنیهای داشتهام.
پیش از آن "محسن کوهکن" نایب رییس جبهه پیروان خط امام و رهبری از «کلیدخوردن تشکیل حزب فراگیر اصولگرایی با محوریت باهنر و لیدری ناطقنوری» خبرداده بود؛ تلاش باهنر برای تشکیل حزب فراگیر اصولگرا در حالی مطرح شده است که پیش از این در جریان رقیب اصولگرایان یعنی جریان اصلاحات محمدرضا عارف در جهت تشکیل حزب با همین عنوان (فراگیر) گام برداشته است.
طرحی که باهنر به آن اعتقاد راسخ دارد در جلسه احزاب با وزیر کشور پیرامون بررسی مطالبات احزاب بیان شد؛ اما تاکنون به سرانجام مشخصی نرسیده است.
"محمدرضا باهنر" درباره تشکیل حزب فراگیر در جریان اصولگرایی٬ عقیده دارد اگر اصولگرایان به دنبال تشکیل حزب فراگیر هستند باید با یکدیگر اجماع داشته باشند و اگر اینگونه نشود با تشتت نظر در این باره، تشکیل حزب فراگیر امکانپذیر نیست.
دیدار دبیرکل "جامعه اسلامی مهندسین" با وزیر کشوردر
اولین نشست هماندیشی احزاب و تشکلهای سیاسی که با حضور بیش از ۶۰ حزب
وزارت کشور برگزار شد، نمایندگان بیش از ۳۵ حزب به بیان دیدگاههای خود
درباره فعالیت حزبی، یارانه احزاب، احیای خانه احزاب و اصلاح قانون احزاب
پرداختند، در این دیدار "محمدرضا باهنر" به عنوان دبیرکل جامعه اسلامی
مهندسین حضور داشت؛ باهنر در گفتههایش از تشکیل حزب شناسنامهدار و دغدغه
مالی احزاب در کشور سخن گفت، مسئلهای که دست احزاب را به ناحق ناچارا به
سوی خزانه دولت میکشاند، و بایستی برای آن فکری اساسی شود.
هشدار باهنر نسبت به خطر تغییر جریان در مجلس آینده
باهنر معتقد است: خطر تغییر جریان در مجلس آینده وجود دارد و یخهای اصلاح طلبان با آمدن دولت جدید، در حال آب شدن است و برخی فتنهگران میخواهند فتنه جدیدی را به وجود آورند به همین دلیل هیچگاه نباید فتنه 88 و 9 دی را فراموش کرد.
کنگره جامعه اسلامی مهندسین تیرماه 93مجمع عمومی جام هر دو سال یک بار مصادف با سالروز شهادت شهید بهشتی برگزار میشود؛ تیرماه 93 موعد برگزاری مجمع عمومی و کنگره جام است.
گزارش: سعیده حسن خانیانتهای پیام/