"ابراهيم المقداد" که در زمان بازداشتش توسط نیروهای امنیتی بحرین تنها 15 سال داشت، کم سن و سال ترین فرد از افراد بازداشت‌شده در منطقه بلاد قدیم و همچنین در میان معارضان بازداشت‌شده بحرینی است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،بازداشت شدگان منطقه  منطقه "بلاد قدیم" یا همان بخش قدیمی شهر منامه، پایتخت بحرین از جمله مناطقی است که از زمان شعله ‌ور شدن آتش آنقلاب 14 فوریه 2011 علیه حکومت آل خلیفه کانون انقلاب بحرین را تشکیل می ‌دهند و یکی از پیچیده ‌ترین پرونده‌ های انقلاب بحرین و بیش از هر منطقه دیگری اهالی آن با رهبران این انقلاب در ارتباط هستند.

همچنین منطقه بلاد قدیم، از جمله مناطقی در بحرین است که طی انقلاب این کشور نوجوانان و کودکانش در معرض تعرض و تجاوز نیروهای امنیتی و نظامی رژیم آل خلیفه قرار گرفتند.

از سوی دیگر این منطقه، منطقه ‌ای است که با پرونده «شیخ عبد الجلیل المقداد»، روحانی معارض بحرینی و یکی از رهبران جریان معارض «الوفاء اسلامی» این کشور در ارتباط است که دادگاه بحرین در میان روحانیون و رهبران بازداشت شده بحرینی طولانی ‌ترین و شدیدترین حکم را برای وی صادر کرده است.

اكبر علی الكشی

از سویی منطقه بلاد قدیم پیگیر پرونده "اكبر علی الكشی"، نوجوان بحرینی که تاکنون بیشترین سال‌ ها را در زندان‌های رژیم آل خلیفه سپری کرده است.

آنچه در زیر می ‌آید، نگاهی به شرایط 49 نفر از اهالی این منطقه است که در زندان ‌های رژیم آل بحرین به سر می‌برند و تا تاریخ 8 آگوست 2013 در مجموع در مجموع 246 سال حبس برای آنها صادر شده و رسیدگی به برخی از قضایای آنها در پیچ و خم دادگاه‌های بحرین همچنان ادامه دارد.


شیخ حبیب المقداد

شیخ حبیب المقداد، روحانی معارض بحرینی متولد سال 1965 میلادی متهم به 12 قضیه مربوط به تشویق و تحریک جهت براندازی نظام حاکم است. انتقاد شدید اللحن از نظام حاکم پیش از آغاز انقلاب بحرین در خطبه‌ های متعددی که ایراد می‌ کرد، از جمله وجوه مشخصه شیخ حبیب المقداد است.

دستگاه امنیتی آل خلیفه وی را در سال 2008 میلادی به اتهاماتی موهوم و بی ‌پایه و اساس که در میان مردم به "قضیه الحجیره" معروف شد، بازداشت کردند و در این قضیه بود که نظام حاکم وی را به عضویت در گروهی متهم کرد که هدف آن تضعیف پایه‌ های امنیت و استقرار در کشور است. اما مدتی بعد به دلیل عدم امکان اثبات این اتهامات از زندان آزاد شد.

شیخ جیب المقداد یک بار دیگر در آگوست سال 2010 میلادی نیز در قضیه ‌ای که وبلاگ نویسان بحرینی بر آن نام "هزینه‌ های دولت" را گذاشته بودند، توسط دستگاه‌ های امنیتی بازداشت شد. اتهامات وارده در این قضیه نیز مشابه همان اتهاماتی است که در " قضيه الحجيره" به شیخ مقداد وارد شده بود.


شیخ حبیب المقداد

در طول مدتی که شیخ در زندان به سر می‌برد، در معرض انواع و اقسام شکنجه‌ ها و آزار و اذیت‌ ها از جمله تهدید به تعرض جنسی قرار گرفت و حدود 6 ماه در زندان به سر برد، اما به دلیل اعتراض ‌های مردمی و تحرکات بین المللی و هم زمان با آغاز اعتصاب‌ های میدان "اللؤلؤه" در سال 2011 از زندان آزاد شد.

اما این شیخ بزرگوار یک بار دیگر و در یکم آوریل سال 2011 میلادی و طی اجرای قانون وضعیت فوق العاده در بحرین بازداشت شد تا این بار دادگاه بحرین وی را به 98 سال حبس محکوم کند و پس از دادگاه تجدید نظر و بازنگری در حکم طول مدت حبس وی به 68 سال کاهش یابد که 27.6 درصد از مجموع احکام حبس صادر شده برای بازداشت شدگان منطقه بلاد قدیم را تشکیل می ‌دهد و اگر وی واقعا این مدت را در زندان سپری کند، هنگام خروح از زندان 111 ساله خواهد بود.


شیخ عبد الجلیل المقداد

شیخ عبد الجلیل المقداد،‌ یکی دیگر از رهبران جریان الوفاء اسلامی بحرین و یکی از بارزترین روحانیون کشور بحرین شمرده می‌شود که در سال 1960 میلادی دیده به جهان گشود و مراتب بالایی را در تحصیل علوم دینی و فقهی کسب کرده است.

بازداشت شدگان منطقه
شیخ عبد الجلیل المقداد

این عالم جلیل القدر در 27 مارس 2011 توسط نیروهای امنیتی بحرین به اتهام تلاش برای براندازی نظام و فتنه انگیزی در کشور و تحریک مردم به اشغال و تصرف مرکز پلیس منطقه "الخمیس" بازداشت شد و از لحاظ سنی با 53 سال سن مسن‌ترین فرد از بازداشت شدگان منطقه بلاد قدیم به شمار می‌آید که دادگاه بحرین وی را به 30 سال حبس محکوم کرده است.


کم سن و سال ‌ترین بازداشت شده بحرینی

"ابراهيم المقداد" که در زمان بازداشتش توسط نیروهای امنیتی بحرین تنها 15 سال داشت، کم سن و سال ترین فرد از افراد بازداشت شده در منطقه بلاد قدیم و هم چنین در میان معارضان بازداشت شده بحرینی است. وی از خانواده «المقداد» است که به صورت مستمر و سازمان یافته از سوی نظام حاکم در بحرین هدف گرفته شده است. آنگونه که دادستانی بحرین مدعی است، وی متهم به قضایای مختلفی است که از قتل و آتش زدن زره پوش حکومت آغاز می‌ شود و تا نگهداری مواد آتش زاد و تلاش برای آتش زدن یکی از خودروهای وزارت کشور بحرین و حضور در تجمعات اعتراض آمیز ادامه می ‌یابد و به همین منظور دادگاه بحرین وی را بر اساس قانون تروریسم جاری در این کشور به 10 سال حبس محکوم کرده است.


8 سال حبس میانگین حکم صادر شده برای کودکان و نوجوانان بلاد قدیم

دادگاه بحرین احکام شدید و سختی برای کودکان و نوجوانان بازداشت شده توسط نیروهای امنیتی این کشور صادر کرده است که بین یک سال حبس برای "محمد خمیس" و 29 سال برای "اکبر علی" است تا کودکان و نوجوانان بحرینی منطقه بلاد قدیم 16.3 درصد سال‌ های حبس صادر شده برای بازداشت شدگان کشور بحرین را به خود اختصاص دهند و میانگین حبس برای هر یک از آنها به 8 سال برسد و مجموع سال‌ های حبس آنها 46 سال باشد که 18.6 درصد از مجموع سال ‌های حبس صادر شده برای بازداشت شدگان منطقه بلاد قدیم را تشکیل دهد و این آمار و ارقامی بسیار بالا در مقایسه با آمار و ارقام و میانگین‌ های جهانی به شمار می ‌آید.


36.7 صدر از بازداشت شدگان بلاد قدیم در قضایای آزادی بیان محاکمه می‌ شوند

حضور و مشارکت در تجمعات مردمی، اتهامی است که در اغلب پرونده‌ های بازداشت شدگان منطقه بلاد قدیم به چشم می‌ خورد و 18 نفر از اهالی بازداشت شده این منطقه به این اقدام متهم هستند که 36.7 درصد از بازداشت شدگان این منطقه را به این ترتیب تشکیل خواهد داد. این رقم آشکارا نشان می ‌دهد که نظام حاکم بر بحرین آشکارا آزادی بیان در این کشور را هدف گرفته است.


31 درصد بازداشت شدگان منطقه بلاد قدیم در سلول انفرادی به سر می ‌برند یا می ‌بردند

براساس آمار و ارقام به دست آمده از بازداشت شدگان منطقه بلاد قدیم، 15 نفر از این افراد در زندان‌ های انفرادی با مدت زمان‌ های متفاوت به سر می ‌بردند که نقض آشکار حقوق بشر در زندان‌های رژیم آل خلیفه به شمار می ‌آید.



برای مضحک ‌ترین قضیه در انقلاب بحرین 33 سال حبس صادر شده است

"يوسف المقداد" در حالی به 15 سال حبس و کودک بحرینی "مصطفى المقداد" در حالی به 3 سال حبس و شيخ محمد حبيب المقداد در حالی به 15 سال حبس محکوم شده اند و دیگر بازداشت شدگان سابق بحرینی و بلاد قدیم در حالی بیش از یک سال و نیم را در زندان‌های رژیم آل خلیفه سپری کردند که به یکی از مضحک ‌ترین قضایای انقلاب بحرین تبدیل شده و در میان مردم بحرین به قضیه "هوز مان" معروف شده بود و در جریان آن یکی از مزدوران رژیم آل خلیفه مدعی شد که انقلابیون وی را ربوده و او موفق به فرار از دست آنها شده است تا در جریان آن افراد فوق الذکر و بسیاری دیگر به این اتهام واهی بازداشت و مدتی را در زندان سپری کنند.

بازداشت شدگان منطقه

قضيه بندر المالی دو شخصیت هنری و ورزشی بحرینی را قربانی خود می ‌کند

"باقر الشعبانی"، بازیگر و هنرمند بحرینی و "مرتضى صلاح درويش"، ورزشکار بحرینی به اتهام بستن خیابانی که منتهی به بندر المالی در مارس 2011 می ‌شود، به 3 سال حبس متهم شدند. این در حالی است که "ناصر الجشی"، شهروند بحرینی نیز که پیشتر در این قضیه بازداشت شده بود، به 8 سال حبس از سوی دادگاه بحرین در این قضیه محکوم شد.


ادامه بازداشت‌ ها و پیگردها

بازداشت ‌ها و پیگردها همچنان در منطقه بلاد قدیم ادامه دارد. این در حالی است که اوضاع و احوال دیگر مناطق بحرین نیز بهتر از منطقه بلاد قدیم نیست.
برچسب ها: بحرین ، انقلاب ، آل خلیفه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.