به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران ، تفاهمنامه هماهنگی در نصب، بهرهبرداری و پشتیبانی از سامانههای حمل و نقل هوشمند در جادههای کشور، امروز بین سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای و پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا منعقد شد.
داود کشاورزیان رئیس سازمان راهداری با بیان اینکه از نظر تصادفات و تلفات رانندگی در شرایط خوبی قرار نداریم، گفت: استفاده از سامانههای هوشمند برای کنترل ترافیک و رفتار کاربران جادهای از ابتدای فعالیت اینجانب در سازمان راهداری مورد تاکید قرار گرفت؛ ضمن آنکه همزمان فراخوانی برای جذب سرمایهگذار در اینباره داده شده بود.
وی بیان کرد: در این راستا هماهنگی بین سازمان راهداری و پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا الزامی بود، بنابراین جلساتی مشترک برگزار شد و به تفاهمنامه امروز رسید.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای گفت: امروز آغاز استفاده از سامانههای هوشمند برای کنترل ترافیک راهها است.
کشاورزیان اضافه کرد: نصب تجهیزات در جادهها برعهده سازمان راهداری و استفاده از اطلاعات برعهده پلیس راه است تا اعمال قانون انجام دهد.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: وظیفه سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای آمادهسازی و نگهداری جادهها و تجهیزات است تا پلیس راه با استفاده از اطلاعات آنها، اعمال قانون کند.
وی بیان کرد: در حال حاضر تعدادی دوربین ثبت سرعت به صورت آفلاین در جادهها نصب شده است که به دلیل عدم هماهنگی استفاده چندانی از آن نمیشود.
معاون وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: امروزه به کارگیری تجهیزات و امکانات مدرن در جادهها امری ضروری است و نمیتوان مثل گذشته از روشهای سنتی نظیر اخذ عوارض به صورت دستی استفاده کرد زیرا توقف و ایستایی خودروها را افزایش میدهد.
کشاورزیان با بیان اینکه تنها راه هوشمندسازی جادهها و کاهش سوانح و تلفات رانندگی استفاده از تجهیزات مدرن جادهای و ETC است، گفت: استفاده از سیستمهای هوشمند برای کنترل بار غیرمجاز کامیونها و تشخیص اضافهبار نیز یکی دیگر از مفاد این تفاهمنامه است.
معاون وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: کنترل سرعت مجاز در دستور کار کمیسیون ایمنی راهها است که موجب ارتقاء ایمنی است و به کاهش سوانح رانندگی میانجامد.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای افزود: در راستای نصب تجهیزات هوشمند و سامانههای مذکور، گروههای مشاور برای بازرسی سطح جادهها اعزام شدهاند که 5 اسفندماه گزارش خود را ارائه میدهند.
وی با بیان اینکه 600 میلیارد ریال اعتبار در اختیار ادارات کل استانها برای ارتقاء ایمنی جادهها قرار دادهایم، گفت: 300 میلیارد ریال نیز قبلاً به این موضوع اختصاص داده بودیم و در واقع میتوان گفت جمعاً در یکی دو ماه گذشته 900 میلیارد ریال برای ارتقاء ایمنی راهها اختصاص دادهایم.
معاون وزیر راه و شهرسازی درباره استفاده از تجهیزات راهداری و به کارگیری آنها در بارشهای اخیر در استانهای گیلان و مازندران، گفت: چنین برفی در استانهای شمالی طی 40 سال اخیر بیسابقه بود اما رفتار کاربران جاده هم در چنین شرایط بحرانی بسیار مهم است.
کشاورزیان با بیان اینکه تجهیزات راهداری در نوار ساحلی کشور کافی نیست، گفت: متأسفانه با وجود اعلام سازمان هواشناسی از این استانها مغفول ماندیم.
انتهاي پيام/