برخی از مشاغل با ایجاد تغییراتی مهم در ساختمان‌ دهان و دندان منجر به بروز آسیب‌های جدی در آن‌ها می‌شوند.

بهزاد فرخ‌زاد، متخصص دندانپزشکی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران افزود: هرچند که رعایت بهداشت دهان و دندان موجب استحکام ساختمان دندان‌ها و جلوگیری از پوسیدگی آن‌ها می‌شود اما در برخی از موارد از جمله داشتن استرس‌های مداوم این شیوه نمی‌تواند به تنهایی پاسخ‌گو بوده و قادر نیست که آثار مخرب ناشی از این استرس‌ها را ترمیم کند. 

وی با بیان اینکه مشاغل پراسترس مهم‌ترین عامل افزایش آسیب‌های دهان و دندان هستند، تأکید کرد: به طور کلی افسردگی و استرس نقش مستقیمی با پوسیدگی دهان و دندان دارد و در مشاغل ذکر شده به علت مداومت این هیجانات ناخوشایند روحی، سیستم عصبی دهان و دندان و میزان ترشحات تحت تأثیر شدید قرار می‌گیرند. 

این متخصص دندانپزشکی در خصوص نحوه اثرگذاری استرس به تخریب دندان‌ها گفت: بزاق دهان به عنوان محافظی محکم از این ساختار حفاظت می‌کند که در زمان بروز استرس ترشح بزاق غلیظ‌تر شده و (P. H) دهان کاهش می‌یابد در این صورت بافت دندان بلافاصله شروع به تخریب و فساد می‌کند. 

وی ادامه داد: بهترین شیوه، جلوگیری از آسیب‌های دهان و دندان ناشی از استرس در گام اول دوری از استرس است و توصیه می‌شود که در محیط کار بین زمانهای کاری کمی به ذهن خود استراحت داده حتی لبخند بزنید و بیرون از محل کار اوقات فراغت را با نرمش‌های آرام، تمرکزساز همچون یوگا سپری کنیم. 

بهروز فرخ‌زاد همچنین تصریح کرد: فراموش نشود که مصرف انواع مسکن‌ها نیز می‌تواند فساد دهان و دندان را با ایجاد خشکی دهان افزایش دهد. 


انتهای‌پیام/
برچسب ها: شغل ، دندان ، استرس ، بزاق ، دهان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.