به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران، روزنامه آمریکایی "کریستین ساینس مانیتور" در مقاله ای به قلم "اسکات پترسون" نوشت: بعد از یک دهه کشمکش دیپلماتیک، دور نهایی مذاکرات هستهای ایران در وین با هدف حصول اطمینان از صلحآمیز بودن برنامه هستهای ایران آغاز میشود. ایران در حال گفتگو با شش قدرت جهانی در ازای لغو تحریمها علیه این کشور است اما تندروها در آمریکا نه تنها درباره این گفتگوها بلکه درخصوص دورنمای دستیابی به مصالحه یا توافق، تردید دارند.
ایران و اعضای گروه پنج بعلاوه یک (آمریکا، روسیه، چین، انگلیس، فرانسه و آلمان) میگویند آماده دستیابی به یک توافقنامه هستند.
"علی واعظ" تحلیلگر برجسته ایران در گروه بین المللی بحران گفت: هدف از این گفتگوها یافتن زمینه مشترک و حد وسطی است که دو طرف بتوانند در آن پیروزی خود را اعلام کنند. واقعیت این است که راه حل هایی برای همه مشکلات فنی این مسیر به منظور دستیابی به یک راه حل جامع وجود دارد.
براساس این گزارش، کنگره آمریکا در واکنش به این توافق بر لفاظیهای خود درباره ضرورت وجود فشار تحریمها افزود و در نهایت باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا را به واکنش واداشت مبنی بر اینکه مادامیکه گفتگوها ادامه یابد، وی هرگونه طرح تحریم های بیشتر را وتو میکند.
روحانی گفته است که ایران با برچیدن هیچ بخشی از فعالیت هسته ای خود موافقت نمی کند. بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام کردند اکنون بیش از نوزده هزار دستگاه سانتریفوژ در ایران نصب شده است اما تنها کمتر از نیمی از آنها فعال هستند.
مقامات رسمی ایران این هفته اعلام کردند دور اول گفتگوهای جامع در وین بر شرایط نهایی سانتریفوژهای جدید و پیشرفته و راکتور آب سنگین اراک متمرکز خواهد بود.
انتهای پیام/