به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران، به نقل از ايتارتاس؛ وین اعلام کرد دورکنونی مذاکرات بین مدیران سیاسی ایران و پنج به علاوه یک چهارشنبه در وین ادامه خواهد یافت.
هدف اصلی این نشست سه روزه که از روز سه شنبه آغاز شد ، تعیین معیارهای روند مذاکراتی است که در صورت موفقیت آمیز بودن آن ، به همه تردیدهای جامعه بین المللی درباره ماهیت صلح آمیز برنامه هسته ای تهران، پایان خواهد داد.
مایکل مان دبیر مطبوعاتی کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا سه شنبه خطاب به خبرنگاران گفت: این تازه آغاز کار است. پیش بینی نمی شود ایران و پنج به علاوه یک در خلال این دور از مذاکرات به توافق نهایی دست یابند.
یک منبع مطلع دیپلماتیک گفت :طرفین سه شنبه خط مشی های اساسی را که باید امکان بستن پرونده هسته ای ایران را فراهم سازد، مشخص کردند.
این خط مشی ها ، مبتنی بر توافق ژنو معروف به "طرح اقدام مشترک "است که 24 نوامبر سال گذشته روی آنها کار شد و توافق صورت گرفت.
هنوز جزئیات این خط مشی ها که مسیر مذاکرات را تعیین می کند، فاش نشده است که این مسئله حساسیت موضوعات مورد بحث را نشان می دهد و روند این دور از مذاکرات بنا به اذعان افراد دست اندرکار ، دشوار اما سازنده است.
در همین حال مقامات هیئت مذاکره کننده ایرانی پیش از ترک تهران به مقصد وین گفتند تعیین تعداد دستگاههای سانتریفوژ غنی سازی اورانیوم، تعیین محدودیت روند غنی سازی و حل و فصل مسئله آینده رآکتور آب سنگین اراک از موانع جدی پیشبرد این دور از مذاکرات است.
براساس توافق ژنو که برای یک مقطع شش ماهه در نظر گرفته شده است، ایران با غنی سازی اورانیوم تا سطح پنج درصد و نه بیشتر از آن موافقت کرد. همچنین تهران درخصوص رآکتور اراک اعلام آمادگی کرده است که فعالیت آن را ادامه ندهد. با این حال این مسئله به الزامات و تعهداتی اشاره دارد که می توان آنها را تمدید کرد اما فعلا به طور موقت اجرا می شوند و قرار است 20 ژوئیه امسال این زمان به پایان برسد.
عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه ایران سه شنبه گفت موضوع مربوط به برچیدن تأسیسات هسته ای ایران نمی تواند در دستور کار مذاکرات این دوره قرار داشته باشد.
با این حال عراقچی با وجود همه این مشکلات و دشواری های پیش رو معتقد است دستیابی به توافق تا 20 ژوئیه کاملا امکان پذیر است.
وی سه شنبه گفت: در صورتی که در هر دو طرف اراده سیاسی وجود داشته باشد ، می توانیم زودتر از مدت شش ماه ، به توافق نهایی دست پیدا کنیم.
در نخستین روز این دور از مذاکرات، برخی ملاقات های مقدماتی و تماس های دوجانبه و چند جانبه برگزار شد. هیئت مذاکره کننده ایرانی مشورت های جداگانه ای را با نمایندگانی از گروه پنج به علاوه یک انجام داد.
انتهای پيام/