به گزارش
حوزه دولت باشگاه خبرنگاران، در جلسه امروز هیات دولت، مسائل مدیریت کلان شهر تهران مورد بررسی قرار گرفت. ابتدا گزارش وزارت راه و شهرسازی درباره ضرورت توجه خاص به مسائل پایتخت و کلان شهرهای کشور ارایه شد و در ادامه نیز شهردار، رییس شورای شهر و استاندار تهران به ارایه نظرات خود پرداختند و مشکلات تهران در مقیاس ملی و محلی به بحث گذاشته شد.
رییس جمهوری با تشکر از تلاشهای انجام شده، مدیریت کلان شهر تهران را امر خطیری دانست که نیازمند مشارکت همگانی و هماهنگی و انسجام برنامهها است.
دکتر روحانی دسترسی به محیط زیست سالم و تامین امنیت را از جمله حقوق شهروندی عنوان کرد و با غیرقابل قبول دانستن میزان آلودگی هوا در شهر تهران و دیگر کلان شهرها، بر مدیریت بهینه انرژی و بهبود کیفیت سوخت، گسترش حمل و نقل عمومی و نوسازی وسایل آن، بهره گیری از خودروهای کم مصرف و موتور برقی و تامین گسترده تر خدمات الکترونیکی به عنوان گامهایی در ساماندهی به مسائل این شهرها تاکید کرد.
رییس جمهوری افزایش بیرویه جمعیت در تهران را که با برخی بیانضباطیها در مقررات تشدید شده، نشانهای از عدم تحقق شعار تمرکززدایی دانسته و تاکید کرد: باید با ایجاد رونق اقتصادی و تشویق تولید و سرمایه گذاری و اشتغال زایی و افزایش جاذبهها در استان های دیگر، در جهت کنترل مهاجرت به تهران و افزایش جمعیت در این استان اقدام کرد.
دکتر روحانی، شورای نظارت بر گسترش شهر تهران را به نظارت بیشتر از گذشته و هماهنگی با همه دستگاهها، شورای شهر و شهرداری تهران در مراقبت از گسترش شهر تهران و ایفای وظایف قانونی توصیه و اظهار کرد مصوبات شورای عالی شهرسازی باید با توجه به اهداف و برنامه های دولت مورد ارزیابی و بازنگری قرار گیرد.
رییس جمهوری، تهران را نماد چشمگیر کشور دانست و اظهار امیدواری کرد: با هماهنگی همه
دستگاهها، این استان، نمادی از نظم و انضباط، هماهنگی و انسجام و جلوهای از فرهنگی غنی ایرانی اسلامی باشد.
دکتر روحانی همچنین موضوع انتقال پایتخت را نیازمند بررسیهای دقیق و کارشناسانه دانست و وزارت راه و شهرسازی را مامور انجام این بررسی ها و ارایه گزارش کرد.
هیات وزیران با تشکیل کمیسیونی خاص متشکل از تعدادی از وزیران، استاندار، شهردار و رییس شورای شهر تهران، به منظور بررسی دقیق معضلات تهران و دیگر کلان شهرها و ارایه راهکارهای مناسب موافقت کرد.
همچنین با تصویب هیات وزیران، مبلغ ۹۴۹ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال اعتبار به صورت تملک دارایی های سرمایه ای و هزینه ای به استان های گیلان، مازندران و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی برای جبران خسارت ناشی از برف اخیر و اعطای تسهیلات بانکی اختصاص یافت.
انتهای پیام/